14 Kasım 2008 Cuma

Oz


Cine5 zamanları izlerdim ama ara ara. 8-10 gündür izliyorum tekrardan 4. sezon bitti bitecek. Dizi furyasının ilk yıldızıdır bence. Yani TV Drama olanların yani. allah kimseyi düşürmesin Mahpuhane'ye de OZ da bir başka hani. Nerde Ahmed Arif'İn "Akşam erken iner mahpushanaye"si nerde Adebisi, Schillinger, O'Reily'si. Ya gerçekten o kadar saçma sapan gruplaşma var, Siyasi suçlu yok. Oz'da mı yok acba Amerika'da mıy ok? Meraklandım şimdik?

Hepsini bitireyim uzun uzun yazmayı düşünüyorum ama şimdilik birkaç kural yazayım.
  • Hiçkimseye güvenme.
  • Bir grupa üye olmak zorundasın ama o grupta fazla sivrilmeden varol.
  • Ağırlık çalış güçlü ol, daha önemlisi uyanık ol, planlı programlı ol en önemlisi zeki ol.
  • Herhangi biri sana birşey söylüyorsa 2 kere düşün, bu iyilik yardım vb. gibi birşeyse 3 kere düşün, bunu söyleyen O'Reily ise 10 kere düşün.
  • Biri sana gelip "bak dostum, duyduğuma göre bu adam seni öldürmek istiyor" derse, bil ki o seni öldürmek istiyor. Sen git müdüre "bak bu beni öldürmek istiyor" de, müdür onu çağırsın "bak bu çocuğun kılına zarar gelirse alırım seni aşağı" desin. O da "tamam dostum take it easy" desin. Seni uyaran ertesi gün seni öldürsün. Suç diğerine kalsın. Noldu? Olan sana oldu. Kafalandın. En iyisi mi git seni öldürmek istediği iddia edilen adamla konuş delikanlı gibi. "Kardeş sen beni öldürmek istiyor musun gerçekten ona göre atacam bundan sonraki adımlarımı?" de.
Hayır ben şimdi kazara Oz'a düştüm diyelim.Hani olmaz ya, ilk 2 saat içinde öldürülmedim diyelim bir de. Hangi gruba yaltaklanacam? En olasısı Muslumanlar görünüyor. Ama Said'in bile sinirlerine dokunurum valla. O'Reily' gitsem "Abi, bizim memlekette İrlandalılar Türkleri çok sever diye bir geyik var. Var mı bunun aslı astarı?" diye sorup sempatik bir giriş yapsam sonra da "abi kulun köpeen olim aklımı alma benim zekam o kadarına yetmez, senin adamın olayım yanından ayrıma beni, bana öğret bu işleri" diye hüngür hüngür ağlasam, Ryan sallamasa, Cyril'in yüreği dayanmaz bu feryadıma gibime geliyor.

Ya da şu: Birini öldürüp -nasıl olacaksa- Tecrit'e mi gönderirler, artık Death Row mu çıkar nasibine orada yatmak en rahatı? Ohh kafada hesap yok birşey yok, zaten s.kilmiş hayatlar...Bir de ADSL bağlatdım mıydı tecrite, benden kralı yok.

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Katıldım gülmekten, birden ben de düşündüm ben de düşmüş OZ gibi bir yere neler yapardım diye. Aklına sağlık güzel nostalji yaptık.