20 Aralık 2008 Cumartesi

76,77,80,84





1'den 11'e kadar olmasın bence. Ama yukarıda 2 örneği var, böyle saçma sapan numaralar da olmasın. Federasyonlar kadro sınırı koysun. 30'mu? 1'den 30'a kadar olsun. 99 giyenlere kıl olurum mesela. Lucarelli hariç,onunkinin açıklaması var adam da bayrak adam olunca kabul edilebilir.Burada memleketin plakası durumları var. Trabzon'da 61 giymek için sıraya girmen gerekir heralde. Diğer teknik ise doğum yılı. Milan maçı mı izliyoruz saçma sapan forma numalarına dikkatim kaçıyor. Zaten sıkıcı oynuyorlar kapatıyorum bende.
Flamini 84
Shevchenko 76
Ronaldinho 80
Bir de biri daha vardı 77 giyiyor. Kimdi unuttum şimdi. Beckham da geldi 32 giyecekmiş. 75 var canım boşta, senin neyin eksik? Yok yok zamanında 23 giymiş adam, Jordan'a saygısına veriyorum ve Beckham'a kızmıyorum.

19 Aralık 2008 Cuma

Tek Eksik

  • 7 Şampiyon Kulüpler Kupası-Şampiyonlar ligi
  • 2 Kupa Galipler Kupası
  • 5 Süper Kupa
  • 3 Kıtalararası Kupa
  • 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası
  • 17 Serie A Şampiyonluğu
  • 5 İtalya Kupası
  • 5 İtalya Süper Kupası

Şampiyonlar liginden gelen 3.lerin UEFA grup 2.lerinden daha güçsüz görünmesinde en büyük pay ilk bakışta göze çarpanın onların ismi olması. Toplamda 18 Uluslararası şampiyonluk.Boca beraber en fazla onların. Müzede tek eksik var. Koleksiyonu tamamlamak istiyorlarsa İstanbula'a gelmek zorundalar. Çok da iyi anıları yok 2005'ten kalma. Ben sevmem Milan'ı. Sıkıcı top oynarlar bana göre. Italyanlar işte nolacak... O Inter-Milan yarı finalleri falan ne sıkıcıydı. İstanbul'da izlemek istemem ben onları. Kimle oynarlarsa oynasınlar maç 80'a kadar 0-0 gider 80-85 arası Inzaghi dünyanın en uyduruk golünü atar şerefsiz gibi, 1-0 kazanırlar.

Bordeaux-Galatasaray da maşallah Liverpool-Chelsea gibi oldu. Bordeaux'u ya da sevmem zaten. Sıkıcı top oynarlar bana göre. Fransızlar işte nolacak...Allaaah, yukarıdakinin aynısı oluyor paragraf,keseyim burada.

Neyse Can Bartu'yu da artık bizim gibi olan yabancı futbol fanatikleri tanımıştır. Oha lan adama bak hem basketballer hem midfield player diye ağızları açık kalmıştır. Sinyor olum bu boru mu?diye selam ediyorum onlara.

Galatasaray-Milan Finali?Yendik MiLan 2?

Steve McManaman nerden çıktıııı?



Atletico Madrid-Porto
Lyon-Barcelona
Real Madrid-Liverpool
Arsenal-Roma
Inter-Manchester United
Villarreal-Panathinaikos
Sporting-Bayern Münih

Hemen hemen bütün favoriler son 16'ya kalınca çok güzel kura oldu. İyi takım ismi o kadar çok ki, göz alıyor insan adamakıllı okuyamıyor önce. Hassiktir Liverpool kimle eşleşti, Anaam İnter-MANU yazıyor derken, anvale oluyor beyin. Bok gibi geçen dönemden sonra notlar verilmiş FF'ler FD'ler havada uçuşuyor ama hangi derse denk geliyor diye bakıyorsun anlamıyorsun gibi...

3 İngiliz Vs. 3 italyan tikat çekiyor. Villareal'in sevindirici bir şekilde, Bayern Munich'in artık bayan bir şekilde şanslı kura çektikleri görünüyor. Lyon'a yine yazık oldu gibi görünüyor.


Real Madrid-Liverpool en son ne zaman oynadı? Beyin onu bulamayınca hemen 2 klüp arası transferlere gidiyor. İyice kod okuyor artık, çalışma falan değil bu. Steve McManaman geldi hemen aklıma, neden Owen değil?

Uefa kuraları da şuan çekiliyor. Galatasaray'ın 2. olması bence o kadar da kötü değil. Bu sene CL'den gelenlerle Uefa'dan gelebilecek arasında uçurum yok. Mesela Metalist şuan Sampdoria ile eşleşti, Galatasaray'a gelebilecek Kiev,Shaktar veya AaB ile arasında çok fark yok. Ya da inşallah öyledir.

Edit:Blogger çalışana kadar Galatasaray'a Bordeaux çıktı, dedim ben o kadar da kötü olmaz diye.

18 Aralık 2008 Perşembe

Çarşaf #3

Kiss
Foto:Tanya Chalkin

16 Aralık 2008 Salı

Ince gitti, Souness-Tugay gelir mi?

17 maçta 3 galibiyet sonuncusu 27 Eylül'de. 2,5 ay olmuş. Ince de gitti bence geç bile kaldı. Keane ile kolkole gezsinler.

BBC'nin haberinden bir cümleyle bitireyim: Former boss Graeme Souness is an early front-runner to take over, possibly assisted by veteran Blackburn midfield man Tugay.

Bu sene yardımcı menajer-oyuncu, Souness'dan bir sonraki menajer de direk kendisi. Fatih Terim'i Fulham istiyordu bir ara, noldu?

Hayırlı Olsun

Ara transfer dönemi resmi olarak başlamadı ama anlaşmalar başladı. Ntvspor.net olunca kaynak neredeyse kesin gözüyle bakıyorum Fotospor, Fotomaç sağolsun. Bence iyi transfer. Hani istemiyordun kimseyi. Aragones noluyor, oran buran oynuyor? Kendisi yine istememiş olabilir tabi ama Fenerbahçe de anladı Aragones'in talimatıyla uzun süreli yatırım yapılmaz.

Aşağıdaki fotoğraftan hareketle daha önce de belirtmiştim -tabi doğruysa- Fenerbahçe yeni Ümit Özat'ını buldu. En azında tip olarak. Adamın soyadı mail adresini söylüyormuş gibi. Türkçe karaktersiz söyleyince anlamsız gibi, gerçek değil gibi.

Edit:Chao düzeltti: 2. fotoğraftaki isim El Yasa imiş.

14 Aralık 2008 Pazar

Bireysel Coşum #2

Beykoz'a 51 sayı atmış. Genç milli takımlarda böyle coşmalar yapardı, yaşlanınca 2. ligde devam ediyor. 2. ligde bir basketbolcunun 1 maçta attığı en yüksek sayı. 23/24 faul, 8/11 üçlük etti mi sana zaten 47 sayı. Artık 2 tane de turnike mi attı bilemiyorum. Helal olsun, despot adamdır, oyunu sadece şuta dayalıdır onu da kendi hazırlamasındır ama içindeki basketbol sevgisi hala devam ediyor demekki. Teşekkürden o yüzden zaten.