22 Nisan 2008 Salı

Liverpool-Chelsea CL Yarı Final 1. Maç

Chelsea dünden gitmiş Anfield'da antrenman yapmış yukarıdaki karede. Sanırsın Türkiye'den Norveç'e gidiyolar, Altı üstü 200 km.
Chelsea son maçlarını Salı (Fenerbahçe), Pazartesi(Wigan), Perşembe (Everton) oynadı. Bu da salı. 4 maç üstüste haftasonu oynamayan takım yoktur heralde.

Bence baydı artık, yine çok güzel olacak falan da cumhurbaşkanlığı kupası gibi her sene aynı takımlar. Liverpool Chelsea'nin Mourinho'lu olmasından motive oluyor muydu? Ben olsam olurum heralde karşıda lavuğun biri var ne kadar yetenekli olursa olsun.

Bence aşağıdaki gibi çıkarlar ama ben Pennant ve Crouch, diğer tarafta Wright-Phillips oynsın isterim. Liverpool önceki ikisinde olmadığ kadar favori ama belli olmaz.

Liverpool: Reina, Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio, Kuyt, Gerrard, Mascherano, Alonso, Babel, Torres.
Chelsea (from): Cech, Belletti, Terry, Carvalho, A. Cole, Makelele, Ballack, Lampard, J. Cole, Kalou, Drogba,.

Olympiakos Şampiyon



CAS Apollon'nun itirazını reddetti, Olympiakos pazar oynadı, pazartesi şampiyon oldu.

21 Nisan 2008 Pazartesi

Olympiakos mu, AEK mi?

Klişe vardır önemli olan lig maratonunun sonunda zirvede olmak diye. Bazen bu bile yeterli olmuyor.
Yunanistan'da lig bitti, Olympiakos ve AEK son maçlarını kazandı, sırasıyla 70 ve 68 ile bitirdiler. Ama şampiyon belli değil henüz. Önceden bahsetmiştim ( Ezen,Ezilen,Fırsat kollayan,Kaos istemeyen ) CAS'ın kararını bugün yukarıdaki şatoda açıklanması bekleniyor. Ama nihai sonucun ne olacağı hala belli değil. Playoff'lar içinde beklemek durumunda yunanistan futbol federasyonu.2 ile 5 arası bir CL 2. öneleme bir de UEFA kupası bileti için kapışacak, sıralama belirlenebilirse.

Bu arada Tümer'li Larissa, Paok'u kendi sanasında 4-3 yendi. 0-3'ten gelip hem de.Aşağıda linki var Tümer çok gazlı.

Şampiyon PSV

Hafta içi Ajax Groningen'i deplasmanda yenince şampiyonluk haftasonuna kalmıştı. Gelredome'da Vitesse'yi Lazoviç'in golü ile 1-0 yendiler, üstüste 4. toplamda 21. kez şampiyon oldular.

Premier lig 35. Hafta

Villa 5 - 1 Birmingham

Blackburn 1 - 1 United

Arsenal 2 - 0 Reading

M.City 3 - 1 Portsmouth

M'Borough 0 - 1 Bolton

Fulham 0 - 2 L'pool

Wigan 1 - 1 Tottenham

West Ham 2 - 1 Derby

Newcastle 2 - 0 Sunderland

Birmingham derbisinde Villa, City'i 5'ledi. Ashley Young giderek gelişiyor, milli takımın müdavimi olacaktır. Tam ingilizlerin sevdiği oyuna kendini kaptıran oyunculardan.Haftaya Everton deplasmanında kazanabilirlerse UEFA bileti geliyor gibi. Birmingham tepe taklak aşağıya yuvarlandı 18. oldular. City de Portsmouth'u 3'ledi. Portsmouth'un aklı FA finalinde, yoksa ilk golün açıklanması zor. Benjani 3. golü attı ama eski takımı olduğu için sevinmedi, takdir ettim helal olsun.Newcastle ligin sonuna doğru açıldı, Owen atıyor, kazanıyorlar. Bolton geçen haftaki 1-0'dan sonra bu haftada Brough'u aynı skorla geçti, belki de kümede kaldılar. Fulham gidiyor gibi. Yukarıda Chelsea-United maçı çözecek gibi düğümü. Blackburn-United maçında ilk devre ev sahibi, 2. de United oynadı. Friedel mnüthiş maç çıkardı. Liverpool rahat kazanıyor artık, ama iş işten geçti çoktan.Derby 35 maçta 1 galibiyet. Premier rekoru geliyor.

La Liga 33. Hafta