23 Ocak 2009 Cuma

Willy Sagnol


Gıcık Bayern'de oynayan sevdiğim 2-3 futbolcudan biridir kendisi. 31 yaşında bırakmak zorunda kalmış futbolu, aşil tendonundaki sakatlıktan tam olarak kurtulamayınca. Bilirim aşil ağrısını, çok beladır. Tabi bizi Wolfhart muayene etmedi ama sakatlıkta hiç iyileşmedi. Sagnol da yeter demiş bırakmış futbolu. Uzun zamandır 30-31 yaşlarında bırakan adam hatırlamıyorum futbolu.

Aklıma sadece Dario Silva geldi ne alaka. 35'indeydi o ama feci trajikti başına gelen. Ama neyseki yüzü gülmüş biraz, içindeki yaşama ve futbol sevgisi sayesinde.

21 Ocak 2009 Çarşamba

Liverpool 2009/10 Away


Şort biraz kısa gibi Berezilyalı kızlarınkinden ama forma güzel olmuş bence.

Robinho ve Donu




Parası olan kulvarlı mulvarlı havuza, olmayan halk plajına. Allah canını almasın Robinho. O değil Tenerife iklimi güzeldir de Brezilyalı adam nasıl giriyor denize bu mevsimde anlamadım.

20 Ocak 2009 Salı

Sitter Missers






Darren Bent ve Amr Zaki. Bu haftasonu ikis de olmayacak işi yaptılar. Bent atsa Tottenham çok ihtiyacı olan 3 puanı alacaktı. Zaki atsa hem kendine çalışmış olacaktı hem de City deplasmanından 1 puan. Fena mı? Zaki'nin kaçırdığı golü Chris Kamara nasıl anlatıyor.

Bence bu kadar rahat pozisyonlardaki golcülerin bu icraatları golü atmadan, akıllarında gol sevinci düşüncelerinin yer etmesi. Onlar kadar göze batmasa da Torres ve Defoe da karşı karşıya kaçırdı. Orada dikkat çeken olay da biraz bu. Aslında Torres de Defoe da vuruşu yapar yapmaz gol olacakmış gibi yön değiştirip sevinç yaşamayı aklına koyuyor. Muhakkak ki konsantrasyonu bozuyor. Ama önüne geçilebilecek birşey de değil bence.

Neyse Youtube'da "What a miss" diye aratınca artık onlar da çıkarlar . Telegeraph son yıllardan akılda kalan kaçan gollerin listesini çıkarmış. Tabiki çok daha abartıları vardır ama onlar sanki biraz daha alt seviyededirler lig veya mücadele seviyesi bakımından. Youtube linkleri de var sayfada. Her golde dikkat edin vuruşu yapmadan önce ya da yaparken oyuncular köşeye doğru sevinmek için yöneliyorlar. İnsanoğu psikolojisini zayıflığı heralde.

Tepetaklak

İlk değerlendirmede formları düşer dediklerimden sadece Wigan'ı tutturamamışız. Onlar aksine tırmanıyorlar. Yükselirler dediklerim yükseliyorlar ama santim santim. Statistically not significant yani. Peki ya bunlar.

Hull City son 5 maç 5 mağlubiyet.


Middlesbrough son 10 maç:4 beraberlik 6 mağlubiyet.



Stoke City son 8 maçta 4 beraberlik 4 mağlubiyet.

2008-09 Barcelona'sı



Rekorlar alt-üst. Bu performansı devam ettirebilirlerse 2008-09 Barcelona'sını izledik diye övünebilecek kişilerden olup çoluk çocuğu özendireceğiz. 82 Brezilya'sının 90 dakika izlemek isterim bütün maçlarını mesela.

Daha önce zorlu fikstüre girecekler diye uyarmıştık, sallamadılar. Sonradan haklarını vedik adamların.Eto'o gol kralı, Messi asist kralı olur, Barcelona 100 gol atar böyle giderse dedik. Messi bu kadar iyi oynamaktan sıkılır belki wants a new challenge olur dedik. Adam tüm hızıyla devam ediyor. Deportivo'ya 5 attılar en son. Maçı değilde 15 dakikalık özetini izledim. 1 tane Deportivo atağı yok. Sıkılıp giden Valdes olmasın? Ya da olsun bana ne? Ben çok sıkılırdım halısahanın 10 dakikalık kalecilik periyodlarımda, bizim takım sürekli atak yaparsa. Adamınki 90 dakika boru değil.

Aranzubia gazlı başlamış, süper kaleci performansıyla takımıma imkansızı başartayım demiş, 4 tane yedikten sonra penaltı kırmızı kart. Rezalet. Karşı karşıyada düşürdüğü adam Puyol. Olaya bakarsan rezalet. Ama Puyol isteyerek mi yaptı bilmem ama en klas forvet çalımıyla geçecekti kaleciyi.


Messi sıkılmasın diye yeni ödev: kafa topu çalışsın. Bedavadan 2 gol varmış, atamamış. Adam da haklı gerçi ne gerek var Heading çalışmaya falan, sanki atamıyor başka gol.

7 Beraberlik



Bütün Liverpool sempatizanları acaba bu sezon mu? diyorduk hep beraber. Arsenal'den bu sezonda kafaya oynamasını beklemiyordum zaten. Chelsea bence toparlanıp kapışır tepe için sonuna kadar. Bu ara United ligde son 10 maçta gol yemeden 26 puan topladı, son 5 maçın hepsini kazandı. Liverpool'un diğer 3 büyük dışındaki takımlarla olan 7 gereksiz beraberliği. Ferguson'un oturmuş takımıyla, Chelsea ile kapışacaksan kazanmak gerek bu maçların 4'ünü 5'ini. "Büyükleri yeniyoruz, Anadolu'da kaybedilen puanlarla şampiyonluğu kaptırıyoruz" serzenişi Fenerbahçenin taraftarının da son yıllarda Galatasaray'a kaptırılan 2 şampiyonluktaki isyanıdır.
Aston Villa 0 Liverpool 0 (31 Ağustos)
Liverpool 0 Stoke City 0 (20 Eylül)
Liverpool 0 Fulham 0 (22 Kasım)
Liverpool 0 West Ham 0 (1 Aralık)
Liverpool 2 Hull 2 (13 Aralık)
Stoke 0 Liverpool 0 (10 Ocak)
Liverpool 1 Everton 1 (19 Ocak)

Hadi ilki Villa'nın şuanki durumuna bakarak fena değil diyelim. Ama Stoke'a 2 maçta gol atamamak, içerde Fulham'a Westham'a gol atamamak. Ayrıca tek mağlubiyet de sonlardaki Tottenham'a.



Gerrard kendini fazlaca yırtıyor ama bu sezonda forvetler mi formsuz neci? Torres'e laf atıyorum. Ama o da sakatlıklardan dolayı galiba. Derbi de gol geliyorum diyordu, geldi. Benitez son 15 dakikayı striker'sız oynadı. Ayıp!


United 22. hafta itibariyle 1 maç eksiğiyle önüne geçti Liverpool'un. United buradan sonra yine vermez gibime geliyor. 2-3 sene sonuna kadar kovalayacakki Liverpool, ondan sonra inanalım United'ı yakalayabilir. Ya da direk bu sene kovalayıp şampiyon olsun, ne bileyim.