12 Kasım 2008 Çarşamba

Eppek Festivali

Bu ülkede ekmeğin ayrı bir yeri var. Ekmek parası kazanma, ekmeğini taştan çıkarma...

Sen bi de gel açlıktan, üşengeçlikten, yurtta kalmaktan, erkeklikten dolayı ekmek arası patates yiyen, bi kase çorbayla 1 ekmek yiyen, bayat, yarım ekmeği kuru kuru yiyebilen, en verimli çağlarında ziyan olmuş, tahsil hayatı kararmış, ekmek kafalara anlat bu festivali. Valla basarlar mekanı. Yoksa sahip mi çıkarlar?

Ciddi ciddi düşünüyorum. Ekmeğe abanarak beslenen, beslenmek zorunda kalan kişiler diğerlerinin ulaştığı seviyelere ulaşmak için daha çok çaba sarfetmeliler gibime geliyor. Hayatın boyunca yediğin toplam ekmek miktarı hayatta nerede olduğunla, yapmak istediklerinin ne kadarını başarabildiğinle yakından ilişkiliymiş gibi sanki. Korelasyon katsayısı -0,450 falandır sanki, medium correlation.

Fırıncılar milli takımı koçu nedir? Fatih Terim'in mayışının ne kadarını alıyordur? Hani Terim'in ki maaş değil, hizmetin karşılığı deniyor ya, bu adamı da boğuyorlar mıdır paraya, yoksa o da köşebaşında fırını olan sıradan bir fırıncı mıdır aslında? Hayır futbol da sonuçta ekmek parası için oynanıyor, babamızı hayrına tepişmiyorlar heralde çimlerde.

Kafalar karışır...

Pazar 16.15'te Modern Sabahlar diyor programda. Fahir'le Oktay ekmeği ona buna banarlar gibime geliyor. Ege sanki o kadar da ekmek insanı değil gibi. Sesten karakter tahlilleri...

Hiç yorum yok: