29 Ağustos 2008 Cuma

Efes Pilsen World Cup 7 - İngiltere

Turnuvaya İngiltere'yi yenerek başlamışız, federasyonun sitesindeki deyimle hem de farklı başlangıç. Peki kimdir bu İngiltere?

Jarrett Hart - Guard - Amerika asıllı
Nick George - Forvet
Nana Mensah-Bonsu - 2/3 oynuyor - Gana asıllı
Andrew Sullivan - Forvet
Dzaflo Larkai - Forvet
Joel Freeland - Forvet
Nathan Reinking - Guard - Amerika asıllı
Isak Boyd - Guard - Amerika asıllı
Eric Boateng - Pivot - Gana asıllı

Neresinden bakarsanız bakın NCAA'den beslenen, küçük Almanya olma yolunu seçmiş ama Nowitzki bulamamış, basketbola uzak bir ülke. Arkadaşım Gana nedir? Boateng diye basketbolcu mu olur? :)
Açıkcası İngiltere'ye fark atmanın Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında nasıl bir fayda sağlayacağını kavrayabilmiş değilim.

28 Ağustos 2008 Perşembe

Formaya Gel 1: Hull City

Soldaki 94'te Ocak-Mayıs ayları arasında, sağdaki 92/93 sezonunda giyilmiş kullanılmış sadece. Çok bile kullanılmış aslında. Rezalet

CL 3. Ön Eleme Sonuçları


Liverpool Liege karşısında 117'ye kalmış,rezalet çıkarmış valla az kalsın. Atletico ezmiş Schalke'yi. Fenerbahçe 3. torbadan giriyor böylelikle. Arsenal McLaren'in Twente'sini tokatlamış.Dynamo Kiev Spartak Moskova'yı toplamda 8-2 ile geçmiş. Ayıp denir buna. Adamım Artem Milevsky 4 tane yazmış oldu 2 maçta. CL'ye siftah yapmaya gelenler var: Anarthosis, BATE Bristov, AaB eleyerek geldiler, Romanya şampiyonu CFR Cluj ve Zenith direk geliyor.

1. Torba : Manchester United FC (ENG, holders), Chelsea FC (ENG), Liverpool FC (ENG), FC Barcelona (ESP), Arsenal FC (ENG), Olympique Lyonnais (FRA), FC Internazionale Milano (ITA), Real Madrid CF (ESP)

2. Torba : FC Bayern München (GER),PSV Eindhoven (NED), Villarreal CF (ESP), AS Roma (ITA), FC Porto (POR),Werder Bremen (GER), Sporting Clube de Portugal (POR), Juventus (ITA)

3. Torba : Olympique de Marseille (FRA), FC Zenit St. Petersburg (RUS), FC Steaua Bucureşti (ROU), Panathinaikos FC (GRE), FC Girondins de Bordeaux (FRA), Celtic FC (SCO), FC Basel 1893 (SUI), Fenerbahçe SK (TUR)

4. Torba : FC Shakhtar Donetsk (UKR), ACF Fiorentina (ITA), Club Atlético de Madrid (ESP), FC Dynamo Kyiv (UKR), CFR 1907 Cluj (ROU), Aalborg BK (DEN), Anorthosis Famagusta FC (CYP), FC BATE Borisov (BLR)

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Efes Cup 7



Klasikleştirelim,gelenekleştirelim ayağına bir olayın bokunu çıkarmayacaksın arkadaş. Turnuvanın önceki senelerindeki takımlara ve bilgilere baktığımızda, besbelli takım bulamamış organizatörler.Olimpiyatlar yeni bitti, avrupadan katılım çoktu, 2009 elemelerine hazırlık niyetine yukarıdaki takımlarla maç yapma aga. Kimse izlemez. İstanbulda olsa kimsenin izlemeyeceğini bildikleri için turnuva Konya'da. İngiltere ne la, ingiltere ne? London Towers gelir aklıma başka da zerre birşey gelmez. Luol Deng kadroda görünüyor.

Transferler #2: Premier'de Son Transfer Çabaları

Berbatov ilk defa idmana gitmiş, hiçbir takım arkadaşı yüzvermemiş, doğru düzgün konuşmamış. Olay nasıl bu hale geldi? United striker lazım bize dedi, Berbatov iyi olabilir diye düşündü, Berbatov da Allaah dedi. Fiyatta anlaşılamadı, Berbatov ille de gidicem diye tutturdu, gidene kadar geç bakim şöyle kenara huzurumuz kaçırma diye takımdan kesildi. İlk maç yedek,2.sinde kadroda bile yokru. Gerçi 2sini de kaybettiler. Şimdi sanırsam bu transfer daha çok Manu'nun istediği gibi gerçekleşecek,20-25 arasında bir rakamla. Tottenham artık satmak zorunda, yoksa kelimenin tam anlamıyla ellerinde patlayacak.



Tabiki bu transferin bir başka sinyali Pavlychenko transferinin bitmiş olması. Dün bahsetmiştik bu iş olur hem de güzel olur diye. Pavlychenko açıklamalar yapmış:"bir anda oldu, vize alabilirsem Ramos ile görüşmek için Londra'ya gidicem, CL önelemesinde de oynamayacam heralde".Gerçi zaten kendi sahalarından 4 yediler Dynamo Kiev'den. 15 milyon pound civarında olacakmış bonservis.


Berbatov'dan umudu kestikleri için Pavly transferi zorunluydu Tottenham için zira sadece Darren Bent var forvet olarak. Lige kötü başlamış Tottenham, forvet daha gelecek de, gol atmaya başlayacak da... 2 tane A kalite forveti giden takım bir müddet kendine gelemez aga,ne lan bu CM'mi bunları satayım 3 forvet alayım. Pavly süper oynayacaktır,zorlanmayacaktır ama 20-25 gole hele de ilk sezondan çıkmasını beklemiyorum şahsen. takımı ileri yaslasın, hücumcu ortasahalar aralara sızsın, cut yapsınlar boyuna. Taktik budur.

Blackburn Cruz ile sözleşme yeniledi şimdi de Torino'dan Avusturalya'lı Vince Grella için 4 milyon pound verdiler.



City, Ronaldinho'yu alamadı, Ronaldo'yu alalım bari diyorlarmış. Ronaldo Kasım'a kadar fotoğraftaki modda bir hayat geçirecek. Sakatlıktan kurtulup, bir an önce sahalara dönmek için çok çalıştığını can attığını zannetmiyorum.


Roy Keane, eski takımı Nottingham Forest deplasmanına gidiyor lig kupası maçı için. Brian Clough çalıştıklarım arasında "kesinlikle en iyisi, en zekisi, en dahisi"demiş. Burda bir kıllık var. Tamam Clough çok efsane ama Keane Alex Ferguson'a laf sokuyor gibime geldi. Hepi topu İrlanda'daki bir yılı ve yarı sezon Celtic'i saymazsak 2 hocayla çalıştı zaten bu adam. "Havan kime yabancı?" diyecektir Alex Ferguson. Bu arada Sunderland, Westham'dan Anton Ferdinand'ı alıyor. Haftalık 50.000'in üstünde para istemiş Anton, Westham'da hadi canım kapı bu tarafta demiş.


İlginç bir ropörtaj vermiş Nemanja Vidic. Burası "iğreeenç, naaalet bir şehir, uzun süre burada kalamam ben arkadaş,ne bu hergün yağmur her gün hava kapalı demiş, İspanya'ya yolculanırım ben yavaştan" demiş. Sadece havaya değil yaşam tarzına da bok atmış. "Arkadaşlık yok, 2 kelime sohbet yok,akşam eve git TV'nin karşısında ömrünü çürüt,başka bir numarası yok bu ingiliz yaşam tarzının" demiş.

26 Ağustos 2008 Salı

Premier Day 2






















Portsmouth ve Tottenham üzerlerinde beklentiler olmasına rağmen tepetaklak gişriyorlar sezona. Portsmouth geçen sezon sonu da FA Cup'a konsantreyiz ayağına ligi feci boşlamıştı.geçen sezondan da 4 maçlık mağlubyet serisinin üzerine artı 2. 5 maçtır gol bile atamıyorlar diyerek Crouch yüzüsuyu hürmetine bitireyim.

Manu'nun 2 maçta 4 puan getiren 2 golünün 2'sinin de altındaki isim ise Darren Fletcher.İlginç.

Deco'da aynı şekilde 2 maçtır ceza sahası dışından atıyor.Bu haftaki 3 puan getiren türden.Wigan da puansız.

Gerrard gemisini kurtaran kaptan mesaisine 2. haftadan başladı garibim. Orada öyle önü açık boş bırakırsan Gerrard da atar onu idmandaymış gibi. Maçta Tuncay'ın süper dönüşlü bir pozisyonu var(Bergkamp'ın Newcastle maçında yaptığının kombine olmayan hali) gol yapsaydı pozisyonu süper olurdu. Mido da 2'de 2 bu arada.

Cisse kiralık geldi golü çaktı, Stoke City uzatmada galibiyet golünü buldu. Kırmızı beyaz çubuklu formalar aynı paragrafta olsun istedim. Bu arada Villa 2 haftada 6 attı 5 yedi!!

Everton deplasman galibiyeti aldı geçen haftayı telafi etti diyelim. bir imza da attırabildiler sonunda:Danimarkalı Lars Christian Jacobsen.Osman ve Yakubu'dan geldi goller.Daha Cahill gelecek gol atanlar listesinin altına ismini yazdıracak.WBA de puansız.

Owen defteri açtı, maçın diğer kahamanı Shay Given.

Londra derbisinde Fulham Arsenal'i tek golle geçti. Wenger bu sene de kovalayacaz bütün kupaları diyor ama bana bile fazla iyimser ve gaz geldi bu açıklama.

Transferler oluyor tabi ara ara. Çok ilginç beklenmedik Senderos Milan'a, daha ilginç daha beklenmedik Silvestre Arsenal'e. Son diz sakatlığından sonra Silvestre artık büyük takım topçusu seviyesinde olamazmış gibime geliyor hep. Schevchenko Milan'a döndü, Robinho'da Chelsea'ye gelir artık heralde.Bu kadar gereksiz bir transfer olamaz ama hadi neyse. Berbatov'a 30 milyon pound vermiyor Manu,20'de kalırlarsa Bulgar forvet reserve ligde çürüyecekmiş,kendisinin lafı valla benim alakam yok. Arada buluşurlar Berbatov gider Manu'ya gibime geliyor. Tottenham da o parayı hiç cebine sokmadan Rusya'ya gönderir. Artık Zenith'e mi Arshavin için, Spartak'a mı Pavlychenko için kendileri bilir. Bence ikincisi daha faydalı olur.

Maçların tamamını izleyemiyorum tabiki, bu kadar yorum ve foto ilk haftalar gazına.izleyemeden devam ederse vuruş sayısı da fotoğraf sayısı da giderek azalır, haftaları bile atlarım hatta valla, ne yapayım?

Nezih Cafe'de Şerefsiz Baba



Transferler #5: Milan Baros Galatasaray'da

Fernando Meira, Harry Kewell, De Sanctis şimdi de Milan Baros. Linderoth, Lincoln ve Nonda etti mi sana 7. Gelmeden önce ismini duymadığımız ya da oynarken görmediğimiz bir tane isim var mı? Artık oynamıyorum ama CM'de bile aynı sezonda apabilirsen bu transferleri "vay be helal olsun bana" dersin. Galatasaray'da 2 Adnan ve kim olduğun fazla bilmediğim Haldun Üstünel artık üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır. Türkiye'den bir takım bundan daha iyi transfer sezonu geçiremez. Hele bir de sağbek sorunu için Seitaridis lafları geçiyordu, o da olursa çok abartı artık. Eleştirilecek tek yönleri forvet transferini ilk Steaua maçından önce yapıp sezonun ilk ama belki de en önemli maçına tam kadro çıkmayı sağlayamamalarıdır. Kurada devlerden sıyrılıp, moraller yüksek bir şekilde maça hazırlanmış olması gereken galatasaray CL'ye kalamazsa çok büyük kayıp olur. Ben bir şekilde 0-1 veya 1-2 lik bir galibiyetle yine de kapağı CL'ye atabileceklerini düşünüyorum.



De Sanctis - Hakan Balta - Meira - Servet - Sağbek - Arda - Mehmet Topal - Ayhan - Kewell - Lincoln - Baros gibi bir 11 görünüyor. Aslında karnı çok zayıf, mücadele gücü düşük bir 11 bu. Çok berabere kalmayacak, kolay maçları rahat kazanacak,ama yoğun tempoda sıkışık fikstürde kolay fire verebilecek bir takım. Dışarıda kalan Ümit Karan, Nonda ve Linderoth'u sayalım şimdilik sadece. Dışarıda kaldı diye sorun çıkartabilecekler bunlar aslında. Ama kimi keseceksin işte, Türkiye burası transfer yap mutlaka oynat, golcü al mutlaka oynat. Lincoln formunu arttırırsa (allah için insan utanır da oynar biraz be) ve Kewell bekleneni verirse Arda ara transferde ya da seneye gider Avrupa'ya, gitsin de. Bentley halefi olaraktan Blackburn ya da Everton çok güzel olur Arda'ya.

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Burun

Geçen hafta Dragic'ten bahsederken nose protection mask'li fotosunu koymuştuk, Steve Nash ile de alakasını belirtmiştik. Robert Horry sayesinde Nash'in de önceki sezon burnu kırılmıştı. Çok dolanmışız burun kırıklı adamların etrafında. Artık bana da lazım bir tane aşağıdakinden hayırlı olsun. Çok fazla söyleyince veya yazınca komik ve anlamsız gelen kelimelerdenmiş bu arada burun. 3 günlik tatil burnumdan geldi ona yanarım.