20 Mart 2009 Cuma

İhale Lincoln'e

Bülent Korkmaz bence yanlış tercihlerle başladığı maçı çok güzel izledi ve de çok güzel verdi kendi elleriyle. Yukarıdaki fotoğraflarla neşe içinde post yazacak, gazete okuyacak, eşini dostunu arayacak insanlar yerini mutsuz, kırgın, internete veya dış dünyaya bir süre küskün sürüyle insanlara bıraktı doğal olarak.

Neden sürekli Lincoln konuşuluyor anlamıyorum. İstediği kadar kötü oynasın, 2-0'ı tutamayan Lincoln müydü? Fizik gücü -biraz da haliyle- 2. yarı yerlere düşmüş takımda oyuna girenlerin yaş ortalaması 33-34 civarıdır heralde. "Asker arkadaşlığı, devre"likle yürümüyor bu işler.Tecrübesiz Semih daha sonra yer bulacakmış ama Serkan oynadı. 2-2 olmuşken en yaratıcı oyuncu Kewell'ın hala rakip kaleye en uzak adam olması. Hele yorgunluktan ağlamak üzere olan Arda sahadayken. Bütün iyi niyetiyle oynadı Arda, ama "artık başka yerden hücum yapalım topu bir süre bana atmayın"gibi hissediyordu.

Sorunları vardı biraz çıkıntıydı ya, ihale Lincoln'e kaldı. Daha detaylı yazar başka insanlar layıkıyla ama ben bu postu kendime not düşmek için koyuyorum.

Adam harcamak da, kollamak da, olayları örtbas etmek de çok kolay bu ülkede. Allah kimseye durduk yere ihale bırakmasın.

17 Mart 2009 Salı

Radikal Futbol

Radikal futbol zamanlarını bunun için özlemek lazım. Bütün hafta derse kalkmayan beni, salı günleri yurdun yatağından kaldırıp gazeteyi ve dergiyi alıp "derse gideyim de orada okurum" diye düşündürtüp 3'lü amfiye yürüten Radikal futbol kadrosunun 2 direneninin güzel yazıları.


Futbola anarşinin sokulduğu yer


...Aralık ayında, Süper Lig’den epey bir oyuncunun aralarında bulunduğu 127 oyuncu emeklerinin karşılığını alamadıkları için TTF’ye başvurmuşdu. Profesyonel Futbolcular Derneği’nin, nerdeyse 50 yıl önce futbolu bırakmış başkanı Turgay Şeren’in açıklaması, tablonun asıl hüzün veren yanının nerede olduğunu işaret ediyor: “Paralarını alamayan oyuncular bize başvuruyor. Birçok oyuncu isimlerini vermek istemiyor, Metin Kurt’un durumuna düşmemek için.” ‘Metin Kurt’un durumuna düşmemek’, lafın gelişinden de anlaşılıyor, Turgay Şeren’in yorumudur. Doğrudur da. Bu ülkede futbol, Metin Kurt’un durumuna düşmekten korktuğu için bu hale geldi. Bu ülke futbolunun ‘ilk’ idman protestocusu, 1976 yılında, bunun bedelini Galatasaray’dan postalanmakla ödedi. O gün Metin Kurt’a “futbola anarşi soktun” diyen teknik menajer, mutlaka bir ‘şanlı tarih’de parlak sözler ve vermiş olduğu büyük emekle anılmaktadır. Herkes ‘şanlı tarihi’ başka yerden okur. Hakkını almak için kafasını dik tutan ilk topçuya sahip olmak, şanlı tarihin parçasıdır...


Erkan Goloğlu





Günah keçisi, kahraman ve amokçu...


Gol kutlaması: Tribündeki cezalı Bülent Uygun’a, onun futbolcuyken yaptığı gibi, asker selamı. Kulübe döven, hakem taciz eden hocaya askerce itaat gösterisi. Sivas türküsü (Feyzullah Çınar’dan) nasıl der: “Girdim bahçesine, gül bozuk bozuk...”



...Amok koşusu: Ölümü göze alarak düşman saflara atılan veya zamanımızda daha çok kullanılan anlamıyla, cinnet halinde kalabalığa dalan intihar saldırısı. Futbolun dramaturjisinde de yeri var Amok mecazının: Düştü gözüyle bakılan, kaybedecek şeyi kalmamış takımın cuşa gelmesi, içine cin girmiş gibi oynaması, olmadık maçları kazanması. Amok’un Amok olması için, yine de düşmesi lazım tabii sonunda; trajik kahramanlık öyle kemale eriyor ne yazık ki...

Tanıl Bora

G.te Sayaç

Perkotek bilmemne isimli fırsat kollayıcı şirket "tuvalet takip sistemi" diye birşey çıkarmış. Haber burada. Utanmadan matematik hesaplara girmişler.
Kapitalizmin, emek sömürücülüğünün bokunu çıkarma mı desek, tuvalette bile izliyorlar 1984 mü desek. En iyisi "Arbeit macht frei" diye düşünelim boyun eğelim.
Deli cevat s.kine saat takınca deli oluyor, bunlar da götümüze sayaç taksın, hep beraber, oohh. Yukarıdaki foto ne la bu arada?

Mesai saatinden çalınan 10-20 dakikalık sürenin hesabını yapanlar, 9 saatlik adamın iflahını s.ken mesai yapan işçinin hergün yollarda sürünerek geçirdiği 3 saatin hesabını da yapın.
"Şerefsiz basın, bunu da yazın!" gibi oldu.

15 Mart 2009 Pazar

Gerrard Şarkıları #2

Liverpool bugün şampiyonluk yolunda havlu atabilirdi. Atmadılar, pes etmediklerini gösterdiler. Dünya futbolunun belki de gelmiş geçmiş en iyi 2 takımına 4 gün arayla 4'er gol attılar. Steven Gerrard'a methiyeler düzme zamanıdır. Rooney'İn hafta içi tartışılan sözleri üzerine "Oh Steven Gerrard, he fucking hates Man U" diyor Liverpool tribünleri .Hazır Zidane da isim verdi...

Can't take my eyes off of you melodisiyle

Your just too good to be blu-ue
Can't take the ball off of you-u
You've got a heavenly touch
You pass like Souness - to Rush

And when we're pissed in the bars
We thank the Lord that you're ours
You're just too good to be blu-ue
Can't take the ball off of you...

Oh! Steven, Steven, Steven Gerrard
Steven, Steven, Steven Gerrard
Steven, Steven, Steven Gerrard
Oh Steven, Steeeevieee Geeeeee.....

Oh Steven Gerrard, he fucking hates Man U
Oh Steven Gerrard, he hates the blue shite too
Oh Steven Gerrard, you're a Red through and through