10 Temmuz 2009 Cuma

Estadio Unico


Estudiantes-Cruzerio maçının özetini izlerken gördüm. Güzel mi, çirkin mi karar veremedim ama işte değişiğime gitti. La Plata şehrinin iki takımı Estudiantes ve Gimnasia kullanıyormuş. Estadio Ciudad de La Plata yani La Plata Şehir Stadyumu ismi ama Estadio Unico diye biliniyor. Gerçekten de unique bir stadyum. 53.000 kişilik.

İnşaatı biraz sıkıntılı geçmiş, yapım aşamasında yeni ihaleler yeni şirketler falan... 2003'te açılmış tam olarak. Ekonomik krizin allahını yaşamış Arjantin'deki bu süreç burada da var, hikaye de nerdeyse aynı. Nedense ülke olarak çok benzetirim ikimizi zati.

Açık görüntüsü daha güzel gibi ama tribünlerin üstü de kapatılacakmış.

9 Temmuz 2009 Perşembe

Keleberson & Cristiano Ronaldo



O nasıl duruş Kleberson? Forma birisine büyük gelmiş diyecem ama o adam da daha geçende Brezilya Milli takımında oynadı.
Cristiano Ronaldo da tam endüstri meslek lisesi son sınıf tipinde, boynu armut sapı gibi. Geçenki imza töreninde şundan bi 10 kilo fazladır kesin. Tatilde yatmıştır camış gibi ama kilo almış benden söylemesi.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ne Bu Acelen?


Sahibinden.com'da adam BMW 8.40 Ci ilanını yukarıdaki gibi vermiş. Acil satmak istemek, ilanı acil vermek...Ben de donanım istiyom sagibinden acil.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

İzlemediğim maça post #1: Federer Vs. Roddick



İlk olarak spor kıyafet içinde ne gadder şık olunabilir? Federer bu alanda da gönlümün rekorunu kırmıştır. Nike sağolsun.

Roland Garros ve dünden sonra artık kağıt üzerinde en iyisi o. Tek başına. Tipini, stilini, oyununu, kaşını gözünü sevmeyeni vardır ama en tepede bu adamın ismi yazacak. 15 Grand Slam'li 27 yaşında bir oyuncu olarak. Başka birinin bu kadar domine edeceğini Federer göremez gibime geliyor. Atıyorum 20 Grand Slam ile bitiren Federer, hayal ürünü Maxim Tsigalko'nun 21. Grand Slam için çıktığı şampiyonluk maçına gitmeye ömrü yetmez. Sampras dün bunu yaşadı. İnsan ister istemez üzülüyordur, muhakkak, kesin ya da bence. Nasıl atış cümleler kuruyorum belli değil.



İzleyemedim ama kağıt üzerinde efsane maç gibi görünüyor. Ama biraz okuyunca seyir zevki o kadar da yüksek değilmiş gibime geliyor. 2. setin tie-breakinde 2-6'dan seti alması maçın hikayesi olmuş. Final seti 16-14 biten maçta Federer 223, Roddick 213 puan almış. Servisler artık çok etkili top oyunda daha az kalıyor falan filan diyebiliriz. E tabi Roddick gibi servis uzmanı da var bir tarafta (Bu arada şöyle bir terslik söz konusu Roddick 27, Federer 50 ace atmış. Federer'in servisleri de süper ama baya şaşırdım yani Roddick'i 2'ye katlamasına) Şöyle de destekleriz: Roddick 5 kez servis kırma şansı yakalamış 2'sini kullanmış, Federer 7'de 1. O da maç puanı işte zaten. Koca maç boyu sadece 12 kez servis kırma şansı yakalamış oyuncular. İlk serviste puanı alma Federer %89, Roddick %83. Federer 38, Roddick 39 oyun almış. 77 Oyun 255 dakikada. Geçen sene finalinde 62 oyun 288 dakika sürmüş. E boşuna belki de tarihin en iyi maçı denmiyor ona.



Ya da ben maçı izleyemedim ya bok atıyorum şöyleydi böyleydi diye. Ama yok bu sadece servis oyunlarının alınıp, servis kırmanın iyice zorlaşmasına sinir oluyorum sanırsam. Allahın estetik fakiri Karloviç bile servislerinin gücüyle ve daha dik gelmesiyle etkili olabiliyor artık zira çeyrek final oynadı şurda.
Üstteki foto baya bi büyüyo tıklayınca. Federer çocuk gibi şen.