12 Nisan 2008 Cumartesi

Genç Yetenek: Bianca Ryan



Amerika'nın en popüler yetenek yarışması 2006 kazananı.94 doğumlu.
İlk video Jennifer Holliday'den "I'm telling you, I am not going".Boru değil. İkincisi Piece of My Heart, tipi de benziyor gibi. Sonu benzemesin.
Bianca Ryan from America's Got Talent
Bianca Ryan Hits Again

Bizdekisinden çıkan da aşağıda. Hadi bakalım gel de anlat adamlara Türkiye'yi.

Manchester United Vs. Arsenal



En baştan diyeyim Fox tr kendi sitesinde Liverpool-Blackburn maçını veriyor görünüyor.Liveonsat'ta tr de veriyor görünüyor.Anlamadım. Digiturk'lere koşacaz fox'tan orjinal orjinal daha güzel olur.18.00'da.
CL 1/16'da deplasmanda 2-0 Milan'ı yendiler
Deplasmanda 10 kişi ile 2-0'dan gelip 3-2 Bolton'u yendiler.
11 Şubattan beri oynadıkları 12 maçtaki galibiyetleri sadece yukarıdakiler. Bolton galibiyeti ligdeki son 7 maçta tek.
United ile son maçları 16 Şubat'ta FA Cup 4. turunda. 4 yemişlerdi.
United en çok atan(70), en az yiyen(17). Son 13 maçlarında(all competitions, türkçesi çok saçma oluyor) sadece 1 yenilgileri var.8 Mart'ta Wembley'de Portsmouth'a karşı 1-0.

Tablo açık gibi?
Wenger de yenemezlerse şanslarının kalmayacağını kabullenmiş. Ferguson, "Arsenal sakatlıklardan çok çekti, en iyi kadronuzu muhafaze edemezseniz kötü sonuçlar serisi kaçınılmaz" demiş, alttan gazı vermiş.

Ronaldo toplamda 37 golde. Gael Clichy bence şuan en iyi solbek. Ronaldo'nun canını sıkabilir, o da o zaman sola kaçar , olur biter. Canını sıkar dediğim 3 gol atmasına falan izin vermez.

United son 10 dakikalarda en çok atan(16), Arsenal son 15 dakikalarda en çok atan(24).Bu nasıl bir istatistik kardeşim. Arsenal 77'de atacak, Manu 83'te atacak demek mi? Bence gollü geçecek. Arsenal her zamankinden biraz daha ofansif kadro ile çıkabilir, biraz da mecburen.

Yukarıda da benim 11 tahminlerim bulunuyor.

Andy Reid


Andy Reid 82 doğumlu, Dublin doğumlu Sunderland oyuncusu. 6 sene Nottingham Forest deneyiminden sonra 2005'te Spurs'a, 2006'da Charlton'a 2008 Ocak'ta Sunderland'e geldi.
2003'ten beri milli takımda da oynuyor. Geçen haftalarda West Ham maçında 90+5'te attı şimdiye kadarki tek Sunderland golünü.
Sahada görünce "Anaa, adama bak la resmen şişko" dediklerimizden. araştırdım Sunderland resmi sitede 1,75 yazıyor boyuna. O kadar yoktur be dedim. Başka yerlerde 1,70 yazıyor. Kilosu 11 stones, 7 lbs imiş. Kiloya vurunca 74 civarı ediyor.
"Gollik" diyorlar bizim oralarda böyle kısa boylu hafif toplulara. Evet adamın boyuna kilosuna taktım.
Kısa boylu, solak ya benim aklıma Celil geliyor bu adamı her gördüğümde. Celil gelince de o akılalmaz orta yapma tekniği. yerde olunca yetiştiremiyordu heralde topu ceza sahasına doğru, değilse biri açıklasın bana o hareketi.

Türkiye Ligi 29. Hafta Puan Durumu

2002-2003
2007-2008
Sıra Takım O


P
Sıra Takım O


P
1 Beşiktaş 29


70
15 Gençlerbirliği 29


28
2 Galatasaray 29


67
16 Manisaspor 29


26
3 Gençlerbirliği 29


64
17 Rizespor 29


26

Maça giderken aklıma geldi.

Namaz Düştü

11 Nisan 2008 Cuma

Yeni stadyumlar

Antalya'da Otele Stadyum. Rus sermayesi. Boru değil dokuzbin kişilik.

Kadıköy'ün kapandıktan sonraki hali. Arena Auf Schlake 'ye benzemiş sanki. özenti gibi.

Seyrantepe mi? Aslantepe mi? Yeni Ali Sami Yen mi artık? Amsterdam Arena gibi ama güzel gibi.
Kayseri Kadir Has Stadyumu.İnanmazdım ama inşaatından dolayı buna benzeyecek gibi.

27.07.08 Metallica

Heyecandan hemen geçiştireceğim elim ayağım titredi, resmi sitede görünce tüylerim ürpredi.
1993 İnönü 48.500 kişi
1999 Ali Sami Yen 46,350 kişi
2008 Ali Sami Yen

Arancha de Benito

Guti demişken...

One-Club Men


40 gün önce Ramon Calderon, Casillas ve Raul'dan ömürlük imza almıştı. Guti de yakındır demişti. Marca'ya göre, onun sözleşmesini de 2011'e kadar uzattılar. O kadar kenarda bekledi yıllarca gitmedi hiçbir tarafa, bundan sonra gitmesin de zaten. Heralde 2011'de ya bırakır ya da 1 senelik falan sözleşme imzalar,35 olacak sonuçta.

Raul'un Atletico altyapısı geçmişi var, sonra Jesus Gil salıyor bütün bebeleri, onu da Real kapıyor. Casillas'a top bile toplatmışlar zamanında Barnabeu'da.
Guti ise oldu bitti Real'de, değeri yeni yeni anlaşılsa da.
Yazın Guti Raul İspanya kadrosunda olmazlarsa tutacak takım arama işim devam edecek heralde. Gerçi tutacam da ne olacak, Grupta 10 gol falan atacaklar, 9 puan toplayacaklar, çeyrekte "ölüm" grubundan biri gelecek tokatlayacak bunları yine.
Yok yok bu sefer öyle olmayacak.


Benzerler 1


AET? AG?


Daha öncede çok oldu mu hatırlamıyorum. ama hep kafamı kurcalamıştır. Dünkü Getafe-Bayern maçında normal süre 1-1 bitti. İlk maç da aynı skorla tamamlanmıştı ve maç uzatmalara gitti. Neyse UEFA'nın aklı başına geldi de gümüş gol gibi zorlama bir kuraldan kurtulmuştuk. Kayıtsız şartsız 30 dakika oynanacak bu uzatma. Peki maç uzatmaya gittikten sonra deplasman golü kuralı niye hala niye geçerli? Tur atlayanı belirlemenin bir yolu deplasman golü avantajı, bir diğer de uzatma sonucu olmalı. Ama bu ikisi birleşmemeli,kesişmemeli,kafa karıştırmamalıO 30 dakika, 180 dakika beraber bittiği için oynanıyorsa, o 30 dakikanın galibinin tur atlaması veya berabere biterse penaltılara kalması gerekmiyor mu?
Eleme turlarının sonlarına doğru güçleri birbirine yakın takımların mücadelesi daha çok görülüyor.Şöyle bir hesap yapalım.Hesap kolaylığı için de dünkü maça gelene kadar Bayern de Getafe de turlarda şimdiye kadar oynadıkları maçlarda 3'er gol ortalaması tutturmuş olsunlar.180 dakikanın 3-3 ve 3-3 lük beraberliklerle uzatmaya gittiğini düşünelim.
Bu noktadan sonra Getafe'nin evinde oynadığı fazladan 30 dakika'da neden Bayern'den daha çok atması gereksin? Yani hesabımıza göre o 30 dakikada iki takımda birer gol atması beklenirken, Bayern 1 atarken Getafe neden 2 gol atsın turu geçebilmek için.
Yani ingilizce terimlerle maçın sonucunu belirleyen after extra time(AET) mı, yoksa away goal (AG) mu?Hangisi?
Ülkemizde ve sanırsam bütün dünyada yıllardır tercih edilen ilk maçın deplasmanda olması yoksa bir dezavantaj mı?

UEFA 1/4 Final 2. Maçlar

Fiorentina PSV'yi feci ezmiş (0-2). O kadar kaçan gol arasında Mutu 2 tane atmış biri 30 metreden. Rangers deplasmanda kontraatak nasıl oynanır diye sunum yapmış sanki(0-2).Getafe-Bayern başlıbaşına bir film gibi(3-3). Abbondanzieri açıkça kötü oynamış. Zenit turu geçmişti zaten fazla sıkmamışlar kendilerini(0-1).



Yumurta-Kapı

Bayern'in gol dakikaları çok ilginç. İstediğimiz zaman atarız mı diyorlar? Yoksa Getafe'de abartı bir konsantrasyon problemi mi?
Maçı izlemedim ama 115'teki golde
Abondanzieri tuttuğu topu düşürmüş Toni'nin önine.
Getafe 115 dakika 10 kişiyle kupanın geçen seneden beri favorisine karşı böylesine direnebiliyorsa Michael Laudrup ta gerçekten iş var, Türkiye'ye falan gelip kendini yakmaz.
Bir yıldızsız ama başarılı takımlar postu bir de bu deplasman golünün uzatmadaki avantajına giydiren post gelecek heralde yakın zamanda.

10 Nisan 2008 Perşembe

Elveda, Hoşgeldin, Elveda

Highbury 07/05/06 Arsenal 4 -Wigan 2

Emirates 22/07/06 Arsenal-Ajax Dennis Bergkamp Jübile Maçı

Daralmış Defans



2-2 berabere kaldıkları Borough maçında sakatlandı ilk karede, plastik,teknolojik medikal bir alet ile sabitlerdiler sahadan çıkarken ayak bileğini Rio Ferdinand’ın. Tarak kemiğindeki problemde yapılan tetkikler sonucu kırık olmadığı saptanmıştı Dinlendirileceği söylendi de Vidic sakat 3 hafta yok, Silvestre dizinden feci sakatlanmıştı Everton maçında,Eylülden beri oynamıyordu, Gary Neville 13 aydır yok, ilk kez kadroda. Patrice Evra hasta. Geriye kaldı Pique, Wes Brown, John O’Shea. Bütün sakatlar aynı bölgeden olunca bu kadar geniş kadro da patlak veriyor,kadro olarak daralıyor. Ferguson üstüne bir de O’Shea’yi yedek başlattı, Ferdinand seke seke 90 dakika oynadı. Maç boyunca en çok ekrana gelen oyuncu oldu genelde ikinci karedeki gibi.. United çok güçlü, ilk maçtan süper avantajlı skora sahip. Gerek var mıydı Rio’yu oynatmaya? Pazar günü Arsenal maçı var.


Hele 81’de Neville girerken onu değil de Anderson’u oyundan almak dalga geçmek gibiydi. Rio anlam veremedi buna çok kötü baktı kenara doğru. Çıkar Rio’yu ikisini de alkışlattır.Ferguson ile aralarında bir mevzu var da biz mi bilmiyoruz acaba.Yine yanlış çalınan penaltıda ayağa müdahale diye yorum yapan, Neville girerken kopan alkış tufanını Anderson’un çıkmasına bağlayan spikere hiçbir laf etmiyorum. Allahından bulsun.

9 Nisan 2008 Çarşamba

Kapalı Vs Açık

FC Schalke 04 Vs. FC Barcelona

Geçen hafta burada oynadılar.

Bu akşam burada oynuyorlar.

Zevk meselesi...

Nereden nereye?


Dün CL çeyrek finalinde uzun zamandır izlemediğimiz kadar güzel bir maç izletti bize Liverpool ve Arsenal. Liverpool çift forvet çıkınca az gollü, hele de Liverpool'un işine geliyorsa, bir maç olacak düşüncemiz yalan oldu. Hatta sağda da Kuyt vardı.

Arsenal 2 maçta 2 penaltı pozisyonundan şikayetçi. Bence de haklılar.
İlk kare ilk maçta verilmeyen olanı, çok tartışıldı hakem Kuyt'ın memleketlisiymiş de, toprağıymış da.


Arsene Wenger, dünkü için "dodgy" demiş. Dodgy öyle bir kelime ki her yere çekilir be arkadaş. En ağırı namussuzca diyelim. İlk gördüğümüzde "kesin penaltı" tekrarını gördüğümüzde "adam dokunmamış bile" dediğimiz türden. Gerrard Houllier de "kişisel olarak Liverpool kazandığı için mutlu olsam da, Arsene hakemler konusunda haklı" demiş.

Walcott'un 70 metre dripling+slalom+asist ile yarattığı golün santrasında penaltıdan gol yemek hele 86'da çok motivasyon bozucu.

Geçen hafta türkiye ligi maçlarından mı etkilendim nedir blogdaki ilk post hakem kararları konulu gibi oldu.Umarım devamı böyle gelmez.

İngilizler çeyrek final için biraz daha şanslı kura çekebilselerdi FA Cup yarı finali gibi olabilirdi CL. Gerçi FA Cup yarı finalinde de sadece bir Premier lig takımı vardı.Kafam iyice karıştı.
Liverpool 18 senedir ligde şampiyonluğa uzak, Arsenal ise o sürekli 0-0, veya 1-0 biten "Boring" günlerine.

Diaby dengesizinin golünde Reina biraz yumurtlamış gibi, ama o golü hazırlayan iki atakta (kaleciden dönenle birleştiriyorum) 30 saniye içinde 10 tek pas yaptılar. "Sıkıcı" günlerden gelen bu takım için şu anki en büyük eleştiri "perfect" gol atmak için kastırmaları.