13 Mart 2009 Cuma

Kewell'ın Galatasaray'ı

Bu tip yolculuklar, serüvenler böyle küçük hikayeler, dip notlar, yıllar sonra anlatılacak detaylar içerir. Filmin senaryosu doğruysa final sahnesi Kadıköy'de olmalıdır. Kewell birkaç ay önceki demecindeki "Tekrardan Avrupa'ya dönmek istiyorum" planını kısa sürede gerçekleştirmezse 30'undan sonra alakasız bir ülkede bayrak adam olur ve evet film biraz daha senaryoya uygun devam ederse bu takım artık "Kewell'ın Galatasaray'ı" diye anılmaya başlar, yıllar sonra yapılan futbol anıları sohbetlerinde böyle hatırlanır.


Stoper oynaması falan bir kenara yaşanan olayı aşağıdaki karede Macar hakeme anlatma yöntemi mükemmel. Hakemi tartaklamaya varan itirazlar varken bu adamın itirazında bile analitik yaklaşım var.

11 Mart 2009 Çarşamba

İngiliz İstilası Sürüyor

2004/05'te Chelsea-Liverpool yarıfinali. Sonrasında efsane final. Kupa İngilizlerin

2005/06'da çeyrek finale sadece Arsenal çıkabilmişti. O da finale kadar gitti zaten. Finalde Barcelona'ya kaybetmişlerdi.

2006/07'de Liverpool, Manchester United ve Chelsea yarıfinaldeydi. Arsenal son 16'da PSV'ye elenmişti. Ama aralarındaki tek İtalyan Milan kupayı almıştı

2007/08'de yine aynı 3'lü yarıfinaldeydi. Orada olmayan Arsenal'i de bir önceki turda Liverpool elemişti.

2008/09 Real Madrid, Inter, Juventus ve Roma'yı eleyerek bahsi geçen 4 takım yine ilk 8'e girdi. İtalyanları süpürdüler. Son 4 finalde en az 1 İngiliz takımı mutlaka vardı. Yine FA Cup gibi olur mu acaba? 20 Marttaki kuraya da bakar bu tabi biraz. Eşleşmeler aşağıdaki gibi olsun 4 ingiliz yarı finale çıkar diye desteksiz sallayayım.

Liverpool-Barcelona
Manchester-Bayern
Chelsea-Porto
Arsenal-Villareal

Gerrard Şarkıları #1

Barcelona kendisi için "Mes que un club" diyor ya" Liverpool'lular da Gerrard için "More than a player" falan desinler bence. Şüpheli Everton geçmişine rağmen bu kadar bayrak adam olabilmiş bir oyuncu... Simge olarak öyle ama sahada da "More than a player" bu adam. Özellikle son 3-4 senedir nerede oynuyor mevkisi ne ben anlayamıyorum.
Dünkü CL yazısının başlığıydı. Evet Anfield'da "Que Sera Sera" melodisiyle Gerrard'a şarkı söylemişler. Ben bilmiyordum vallah billah, benim cahilliğim işte. Sözleri de süpermiş ve aşağıda.

When I was just a little boy
I asked my father what would he be
Is he like Souness, or Sammy Lee
Here’s what he said to me

Steve Gerrard, Gerrard he’ll pass the ball fourty yards
He’s big and he’s fucking hard, Steve Gerrard, Gerrard
Steve Gerrard, Gerrard

Steve Gerrard, Gerrard he’s better than Frank Lampard
He’s scouse an d he’s fucking hard
Steve Gerrard, Gerrard

Ben gitmekten yorulmadım

Ne zaman Amy haberi ya da fotosu gözüme çarpsa aha bu sefer OD, yazık oldu falan diye düşünüyorum ilk başta. Hele türk sitelerinde olursa. milliyet.com yine yakaladı beni, yine uyduruk bir galeri saçmalığı. E tabi ben de bu aralar boşun önde gideniyim hareket edemesem de girdim bakayım dedim galeriye. Yukarıdaki fotoya göre Amy Rehab şarkısında diyormuşki: Beni rehabilitasyona göndermeye çalışmaktam yoruldular ..."
La yuh böyle atılır mı allasen? They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no' kısmının çevirisi yukarıdaki komedi.

Bence şöyle daha düzel olurmuş: Beni rehabilitasyona göndermeye çalışmaktam yoruldular, ben gitmekten yorulmadım.

10 Mart 2009 Salı

Que Sera Sera mıydı o?

Liverpool-Real Madrid'de "gue sera sera" melodisiyle Gerrard'a şarkı söylediler sanırsam. Araştırmak lazım. Şuan Ynwa ile inletiyorlar. Real Madrid rezil oldu tam anlamda. 2 maçta 5 gol yediler gol atamadan.

O değil de Sporting taraftarı nerden çıktık şu gruptan diyordur. 2 maçta 12 gol yenir mi arkadaş? 2150 yılında da girsen uefa.com'a 12-1 yazacak o aggregiate kısmısında. Bildiğin tecavüz Almanların yaptığı. Forumlarda Polga şov yapmış yazıyor 1 tane kendi kalesine olmak üzere maçı katletmiş falan. İzleyip görücük. Bayern yine elenir gerçi önümüxdeki turda bence orası ayrı.

Hiddink turu da geçti. Geçmesi de gerekirdi zaten. İyi gidiyor Maşallah. Boyuna kazanıyor durduramıyoruz. Kazanamadı ama kazandı sayılır. NTVTarih de okudum zati Almanlar kaybetti diye kaybetmemişiz bildiğin normal kaybetmişiz adamları karıştırmamak lazım demiştim ben en başta Enver Paşama. Maçı şimdi izliyorum da Drogba C. Ronaldo gibi frikik atmış. Buffon kurtarabiildiyse süper kurtarmış. Ne demek lan bu? Üstüne hemen gol olmuş zaten. Lampard elinin köründen vurmuş, Buffon-Direk karşımından dönmüş. Duran top değil birşey değil tamamalayan adam nasıl Essien oluyor onu anlamadım sağbekten koşup gelmemiştir heralde, dikkatsiz izliyorum biraz tabi.

Villareal 2-2 ile tur atlar dedim üşenmedim iddaa oynadım. Başka türlü tur atladılar. Son dakikalarda yiyin bi tane Karagounis falan ne var allah aşkına 130 liradan ettiniz, benim parama kastınız mı var la? Özetleri izleyecem öyle bir durum varsa birkez daha kahrolacam. Çok zevkli.

Favoriler geçti gibi turu. Şimdik söylemesi kolay, yavşak gibi. Yarınkileri söyle sıkıyorsa.Söylüyorum lan. Barcelona, United, Atletico, Arsenal. Kendi kendime konuştum da biraz üzerinize afiyet. Kafayı yiyecem yoksa.

8 Mart 2009 Pazar

Koltuk Değneği

Teknoloji, tıp gelişti falan filan. Her bir sike çözüm buluyolar güya. Bir ayağını kullanamayana yukarıdaki ilkel aletten daha iyi bir çözüm sunamıyorlar. Tekerlekli sandalye için hangar gibi alan lazım. Bildiğin evde, nasıl kullanacan o aleti.

Daha 10 gün bile olmadı. İnsanın ellerin acıyor, koltukaltların acıyor, omzumu da acıttım. Bu altlerden kurtulana kadar geçmez o ağrı. Kahveni, biranı alıp evin içinde bile hareket edemiyorsun. Ellerin illahım boş olacak...Ya da diğer ayak üzerinde sek sek. Roberto Carlos gibi olacam valla. O bileği de ağrıtacam, incitecem diye tırsıyom valla. My Left Foot: The Story of ...

Aman bilimsel birşey olsa adı değnek olmaz zaten gerizekalının.

Benim aklıma Ginger geliyor ama du bakalım. Bence iyi fikir.