25 Temmuz 2008 Cuma

Sponsorsuz W.B.A Forması

West Bromwich Albion EPL'nin başlamasına 3 hafta kala hala forma sponsoru bulamamış. Ama 1 ağustosta yeni sezon formalarını satışa sunacakmış. Sponsorsuz bir şekilde. Formayı alan taraftarlara bir sponsorla anlaşıldıktan sonra formayı getirdikleri takdirde sponsor logosu ücret istenmeden eklenecektir sözü verilmiş. Valla WBA'lileri bilmem de, yıl 2008, sponsorsuz orijinal forma bulmuşsun, gidip yeni anlaşılan firmanın logosunu oraya yazdırmak için formasını götürene keriz derim ben en kibar halimle. Geçen sezonki forma alttaki. T-Mobile'a güle güle!



Sponsorsuz forma deyince biraz eski ama aklıma hemen alttaki geliyor, dayanamıyorum.

Dream Team'den Redeem Team'e Amerika

NBA'dan Avrupa'ya göç hayret verici şekilde hızlandı genç amerikalı bile getirildi bu sezon Avrupa'ya. Avrupa artık amerikalıları bile gözlerinin ucuyla Euroleague takip ettirecek düzeye getirdi kendisini. Zaten daha çekici gelir bana oldu bitti. Bu ters göçün nedenleriyle alakalı bir yazı için şurdan.

a.b.d'nin en son Dünya şampiyonluğu 1994'te.Rusya'ya finalde 46 sayı fark koymuşlardı. Kemp, Shaq, Dominique Wilkins,Reggie Miller, Joe Dumars, Mark Price vardı o kadroda.

Atlanta'daki kadro başka bir yazı konusu.

1998'de iyi kadro götürmediler. Brad Miller, Trajan Langdon ve Wendell Alexis vardı diyelim en tutunanlarından.

2000'deki Sydney Olimpiyatlarında kazandılar son altın madalyalarını. Orada da yarıfinalde son saniyede Jasikevicius soksaydı 3lüğü bu kadroya rağmen hüsran olacaktı. Vince Carter, Ray Allen, Jason Kidd, Garnett, Alonzo Mourning vardı o kadroda. Ordan da hala alttaki fotoğraf kalmıştır hafızalarda. Frederic Weis'ı meşhur eden foto.



2002'de İndiana'da kendi evlerinde 6. olabildiler. Yugoslavya'ya ve İspanya'ya yenildiler. Baron Davis, Shawn Marion, Michael Finley, Reggie Miller, Paul Pierce vardı o kadroda. Gerçek anlamda rezil oldular.

2004 Atina'da yarıfinalde Arjantin'e kaybettiler. Iverson, Duncan, LeBron, Carmelo vardı o kadroda. O zamana kadar bütün Olimpiyat oyunlarındaki maçlarda toplam 2 yenilgisi olan a.b.d 15 gün içinde 3 kez yenilmişti (Porto Riko+Litvanya+Arjantin)

2006 japonya'da ise yarıfinalde patlak verdiler. Yunanistan dalga geçer gibi yendi amerikayı. Wade, LeBron ve Carmelo yine takımın en önemli isimleriydi ama başlarında Mike Krzyzewski denilen adam vardı. Sadece Schortsianitis'ten 7-8 smaç yediler ikili oyunlarla, sahaya malak gibi baktı bu adam. Dwight Howard'ı gerektiği gibi kullanamadığını hatırlıyorum.



Pekin için yukarıdaki kadro oluşturuldu. Guard rotasyonu çok kuvvetli olan bu takım sıkıntı çekerse yine uzunlardan çekecek gibi görünüyor. Howard, Bosh, Boozer ne kadar yeterli olacağı soru işareti bana göre. Gerçi Kobe var artık bu sefer.
Kazanırlarsa, ki çok umutlular, 2000'den beri altın göremeyen ülkenin onurlarını(!) kurtaracak bir takım olmasına ithafen 2008 kadrosu için "The Redeem Team" diyolar amerikalılar.

Michalis Kakiouzis Efes Pilsen'de

Daha önce acar menajer gibi Milan Gurovic'i Efes'e önermiştik. Efes gitti çok benzerini ama daha kalitelisini daha fazla uluslararası tecrübeye sahip olanını getirdi. Mihalis Kakiouzis. Bu sene düzgün transferler yapıyorlar. Mario Kasun da gelirse koca Euroleague'daki en sağlam 3-4 kadrodan biri haline gelir iyice.

24 Temmuz 2008 Perşembe

Transferler #3: Yine Noluyoruz Lan?



Değişik şeyler oluyor. Olympiakos'un verdiği 3 yıllığına 20 milyon dolar bu adamın NBA'da kazanacağı para zaten. Peki bu adam niye geliyor. Değişik şeyler oluyor ama bence güzel oluyor. Olympiakos kadro olayını abartıyor.



Bostjan Nachbar ve Carlos Delfino Rusya'ya, Primoz Brezec İtalya'ya, Carlos Navarro tekrar Barcelona'ya dönmüştü de bu çok abartı oldu. Dominique Wilkins Panathinaikos'a gelmişti dağıtmıştı ortalığı, Childress tabiki o kadar iyi oyuncu değil ama 25 yaşında daha lan? allah sonumuzu hayır etsin

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Ayıp



23 Temmuz 2008 Çarşamba - Adana

Jestin de mimiğin de tribin de bir sınırı olmalı. Ne kulak varmış bilader! Kaşı kaşı bitmiyor.

Batman: It's on and on and on

Tim Burton Series
Batman (1989)

Michael Keaton Bruce Wayne
Jack Nicholson The Joker
Kim Basinger Vicki Vale
Michael Gough Alfred Pennyworth

Batman Returns (1992)


Michael Keaton Bruce Wayne
Danny de Vito Penguin
Michelle Pfeiffer Catwoman
Michael Gough Alfred Pennyworth
Joel Schumacher Series
Batman Forever (1995)


Val Kilmer Bruce Wayne
Tommy Lee Jones Two-Face
Chris O'Donnell Robin
Jim Carrey Riddler
Nicole Kidman Dr. Chase Meridian
Michael Gough Alfred Pennyworth


Batman & Robin (1997)

George Clooney Bruce Wayne

Arnold Schwarzenegger Mr. Freeze

Chris O'Donnell Robin

Uma Thurman Poison Ivy

Michael Gough Alfred Pennyworth

Christopher Nolan Series

Batman Begins (2005)

Christian Bale Bruce Wayne
Liam Neeson Henri Ducard
Gary Oldman Sgt. James Gordon
Michael Caine Alfred Pennyworth

Batman The Dark Knight (2008)


Christian Bale Bruce Wayne

Heath Ledger The Joker

Aaron Eckhart Two-Face

Gary Oldman Lt. James Gordon

Michael Caine Alfred Pennyworth

Morgan Freeman Lucius Fox

Fernando Meira Galatasaray'da

Galatasaray yine çok iyi trasnfer yaptı. Fernando Meira 2006 dünya kupası 4.sü Portekizin 7 maçının 7'sinde 90 dakika oynamıştı. İşte ben de o zamandan bir hatırası vardır. Aslında futbolu artık çok daha az takip etmeye başladığımın, çok da ilgilenmediğimin, hastalık seviyesinden kurtulamadığım bir alışkanlık seviyesine gerilemesinin simgesidir bu adam.

Sanırsam yarıfinaldeki Fransa maçıydı, o zamana kadar da tabiki adam göze çarpmış ne kadar başarılı bir herifmiş bu ya, tam transferlik falan diye iç geçirmiştim. Bana sorsan Portekiz'den dışarı çıkmamamış, ama kalitesi yerinde,maliyeti düşük, Braga, Maritimo,Setubal stoperi. Ama işte merak edip aradığımda o zaman bile 4 yıldır Stuttgart'ta senede 35 maça yakın oynayan bir adam olduğunu öğrenmiştim.

Galatasaray yönetimi elinden geleni yapıyor artık iş teknik ekibe düşüyor. Tabi Kewell da, Meira da, Lincoln de hala oohh ne güzel yatmaya geldik aklı varsa teknik ekibin yapacağı birşey yok. Ama sanki bu sene bu adamlar yüksek performans gösterecekler gibime geliyor. Meira, Linderoth, Kewell, Lincoln, Nonda + 1 tane daha. Bu yabancılar CM'de bile getirilse heyecanlanırım ben. Bundan iyisi can sağlığı, tebrikler demek düşer.

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Mecidiyeköy Lan Burası


Köleye Gel

Ronaldo, Beverly Hills'de tatil yapıyor. Biraz fazla yanmış ama tatilden değil canım, güneşin altında sahibi için çalışmaktan. Acaba sahip değiştirsem mi diye düşünüyor. Şimdiki sahibi de fena değil ama o sanki değiştirmek istiyor. Haftada 200.000 pound'u Manchester'dan mı alsam, Madrid'den mi alsam diye düşünüyor. Utanmaz herif, köleymiş, ulan bi de Portekizlisin, insanın vicdanı sızlar.

Metallica 27 Temmuz Countdown: 6

Bu 16 Temmuz Bergen setlisti

İyi mi değil mi karar veremedim? 18'inde Rusya'sı falan vardı bu işin, onu da bulalım biraz şekillenir artık.

Euroleague 2007-08 Photo Face-Off

İnternetten yapılan oylamayla Euroleague 2007-08 sezonunun en iyi fotoğrafı. Fotoğraf yarışması eleme tablosu için buradan.

Olympic Qualifying Tournament #3

Almanya Porto Riko'yu 96 - 82 yendi ve Olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Nowitzki 26.6 sayı 8.3 ribaunt ortalama yaptı bu turnuvada ve tabiki asıl hedefi olan olimpiyatlarda oynama fırsatını da yakaladı. Kaman affect de var tabiki. Yukarıdaki fotoda Nowitzki nasıl 2.35 gbi çıkmış allahtan saçlar havada da sıçradığı belli oluyor.

Yeni gelen 3 Avrupalıyla beraber olimpyat gruplar şöyle oluştu.

Group A: Argentina, Australia, Croatia, Iran, Lithuania, Russia
Group B: Angola, China, Germany, Greece, Spain, USA

20 Temmuz 2008 Pazar

İspanya Basketbol Olimpiyat Kadrosu


İspanya koçu Aito Garcia Reneses 12 kişilik Olimpiyat kadrosunu açıklamış. Şimdi Pepu Hernandez'den sonra İspanya nasıl oynayacak bilmiyoruz tabiki ama sonuçta oturmuş bir şablon, heryeri belli bir takım var. Reneses bu düzeni bozmadan oynatabilecek kalitede 9 tane ACB şampiyonluğu olan bir hoca. Bir de oyunculara "Allah tillah aşkına, faul göstermek için, gösteri için kendinizi yerden yere atmayın, hakemle oynamayın, sizin ihtiyacınız yok bunlara, böyle oyunlar yüzünden bizim dışımızda herkes bizden kıl kapıyor, böyle yaparsanız güçlünün karşısında güçsüzü destekleyen insanlar bile bu çirkef,çamur, şımarık tavırlarınız yüzünden valla a.b.d'yi tutar yarın obürgün " dese. Ohh bee!!



Kadro o kadar kaliteli ki 16 Ağustos'taki a.b.d maçında LeBron,Wade,Kidd ve özellikle Kobe'li a.b.d favori değildir bence.Bütün sezon sakatlıktan dolayı hiç oynamayan Garbajosa 84-35'lik Portekiz hazırlık maçında oynamış ve tabiki tam olarak hazır olmamasına rağmen kadroya alınmış. Bir de Ekim 1990 doğumlu Ricky Rubio ilk büyük turnuvasına çıkıyor. Haydi hayırlısı...

Ricky Rubio (DKV Joventut)
Berni Rodriguez (Unicaja Malaga)
Raul Lopez (Real Madrid)
Jose Manuel Calderon (Toronto Raptors)
Juan Carlos Navarro (Barcelona)
Carlos Jimenez (Unicaja Malaga)
Rudy Fernandez (Portland Trail Blazers)
Alex Mumbru (Real Madrid)
Jorge Garbajosa (free agent)
Felipe Reyes (Real Madrid)
Marc Gasol (Memphis Grizzlies)
Pau Gasol (Los Angeles Lakers)

Victor Sada, Victor Claver ve Juanjo Triguero ise yedek oyuncular.

Olympic Qualifying Tournament #2

Yunanistan ve Hırvatistan'a vize alırlar demiştik almışlar. Almanya Slovenya galibi demiştik 3. yolcu için. Dengesiz Porto Riko'yu tutturamadık, Slovenya'yı yendiler.
Basketbol futbol gibi değil kağıt üzerinde favori takımın kazanması çok daha olası. Futboldaki gibi bir tane attılar üzerine yattılar, şanssızlık işte topu bir türlü içeri dürtemedik gibi maç sonrası hezeyanlara açık değil. Yani Yeni Zellanda'nın Yunanistan'ı yenmesine bahisler ne kadar veriyordur bilmem ama oynayana keriz derim.



Yunanistan bütün maçlarını rahat kazandı. İlgi çeken bir olay Schortsianitis yeniden kadroda ve Porto Riko maçında da iyi de oynadı sayılır. Sonuçta çok komple bir takımları var.
Almanya Brezilya'yı rahat geçti diyebiliriz maç sonlarda biraz sıkıntıya girse de. Nowiztki ne kadar büyük oyuncu olduğunu birkez daha gösterdi. Baskı altında hücumda zorlanan takımını tepeden 2. oyun kurucu gibi yönetti. Bu arada ne zamandır beğenirim artık değineyim : Yorumcu eski oyuncu ve koç İhsan Bayülken gerçekten çok güzel detaylara dikkat çekiyor bu işi biliyor diyebiliriz (Türkiye ligi maçlarında bir tarafa kayıyor gerçi).



Sonrasında ise maçı izlemedim ama Nowitzki'nin gücü Hırvatistan'a yetmemiş. Nowiztki 10 şutta 5 isabetle 30 sayı atmış. Ritm bulmasına izin vermeme amaçlı, faulü göze alan sert savunma istatistiği bu. Maçı izlemezsem yorum da bu kadar olur.
Bugün Almanya - Porto Riko var 19.30'da. Normal de 3-4 maçı ama asıl final bu oldu.