30 Mayıs 2008 Cuma

Sebastian Giovinco



Toulon Youth Festival dün İtalyanların şampiyonluğuyla sona erdi. Aşırı yağmur final futbolunu çok etkiledi.


İtalya Graziano Pellè ve Pablo Daniel Osvaldo gibi Toni tarzı forvetler çıkartıyor yine ama asıl ilgiyi hakeden Ocak 1987 doğumlu Sebastian Giovinco. Boyu sadece 1.64 ve tahmin edileceği gibi inanılmaz hızlı bir futbolcu. Turnuvanın da yıldız bence odur. Juventus oyuncusu, sezonu Empoli'de kiralık geçirdi. Gözler üzerinde olsun parlayacak yıldız statüsündedir. Miccoli gibi hızlı mı desem Del Piero gibi teknik ve zeki mi desem karar veremedim.

Lakers Finalde

Denver'ı, Utah'ı ve Spurs'ü sırasıyla 4-0, 4-2 ve 4-1 ile geçtiler, 2004'ten beri ilk kez finaldeler. Kobe MVP ödülünü tescilledi. Manu Ginobili sakat olmasaydı 1'den fazla maç verirlerdi gibi. Finalde Boston ile güzel olur. Boston NBA maç rekorunu kıracak sanırsam. 82+7+7+7+7=110 maçla bitirebilirler sezonu. Karşılarında daha diri bir Lakers bulacakları kesin. Kondisyon düşünce sert savunma da düşer, Lakers da şampiyon olur umarım.

İngiltere Çözüm Arıyor

Bütün Avrupa'da Euro 2008 heyecanı üst seviyedeyken, İngilizler turnuvada kimi destekleyeceksiniz, sizce kim kazanır gibi haberler yapmak durumunda. Millet Orta Avrupa'da turnuvaya hazırlanırken onlar abd ile Wembley'de oynadılar, Trinidad ile Karayiplerde oynyacaklar bu haftasonu.

BBC nasıl bu hale geldik diye bir sormuş, cevaplar aramış güzel de yapmış. Aslında yazının tamamını okumak lazım. Son 8 sezonda ilk en az 1 premier lig maçında ilk 11 çıkan İngiliz oyuncu sayısının düştüğünü aşağıdaki grafikte göstermişler.

Son sezondaki 170 ingiliz 498 toplamın % 34'ü ediyor. Önceki sezon % 38'miş bu oran. 170 ingiliz oyuncudan 20-25 kişilik dünyanın en iyi kadrosu çıkıyor ona bir itiraz yok ama başarısızlık da ortada.

Bizim buralarda da tartışılan yabancı sınırlaması ya da serbestliği Fifa'nın başlıca sorunlarından. Blatter, Platini ve sözü geçen daha bir çok adam 6+5 kuralını savunuyorlar ve planlarına göre 2012'de devreye sokma istiyorlar. "6+5" kuralı bir takımın maçın herhangi bir anında sahadaki 11 oyuncudan en az 6'sının yerli, yani o takımın bulunduğu ülkenin milli takımında oynayabilecek statüde olması gerektiğini savunuyor.

Bu kuralın bu kadar birbirine karışan dünyada özellikle Premier ligde uygulanması zorken aslında Avrupa Birliği Fifa'nin 6+5 kuralının Avrupa birliği İşçi hakları kanununa karşı olacağını, işçiler arasında net bir ayrım yapacağını ve Avrupa Birliğinin bunu kabul etmesinin mümkün olmayacağını sert bir şekilde belirtiyor. 6+5 uygulanmaya başladı diyelim yukarıdaki %34'lük oranın % 50-55'lere çıkmak durumunda. Peki Premier lig takımları bu kriteri uygulamaya hazır mı?

Premier Lig takımları ortalama 4 yerli oyuncu oynatıyorlar maç başına. Yukarıda görüldüğü gibi West Ham ve Aston Villa bu kriterlere uyabiliyorlar geçen sezon göz önüne alındığında.Yine görüldüğü üzere Arsenal şov yapmış 0,34 ile. Böyle bakınca Blatter haklı gibi görünüyor, futbolcu izlemek isteyen Capello, Arsenal-Liverpool maçına gidip napsın sorunu ortaya çıkıyor, adam günde 2 maç izleyecem diye yollarda heder oluyor.

Neyse devam edelim BBC sağolsun üşenmemiş bu yukarıdaki rakamları diğer liglerle karşılaştırmış. Geçen sezonun son haftasındaki kadroları almış hangi oyuncu hangi ülkeden sıralamış.


Yine görüldüğü gibi İtalya ve İspanya yerli malı kullanırken Almanya biraz gerilerde kalmış.

Şimdi artık ben biraz saçmalayayım. Biz yıllarca adamlar ne güzel gündüz oynuyor yerel saatle 12.45'te başlama vuruşu yapılıyo derken, sonradan farkettikki adamlar babalarının hayrına oynamıyorlar o saatte. Asya pazarından nemalanmak için saatleri erken. Malezya'ya gidenler söylüyor adamlar kafayı yemiş premier ligle diyorlar. En iyi hizmeti verdiklerinden dolayı seviliyorlar, sevilmeyi devam ettirmeleri için dünyanın her yerinden adam ve en iyi kaliteden adam toplamak zorundalar. Asyalı kardeşlerimizi, bizi memnun etmeye devam etmek için.

Ayrı bir tartışma konusu premier'de oynayan 170 ingilize az diyoruz doğrudur. Bu adamlar yurt dışına da çıkmıyorlar? Toplasan 5'i geçmez adını bildiğimiz ada dışında oynayan ingiliz sayısı. Zaten bir tanesi neden nereye gitti herşeyi açıklıyor da neyse? E peki futbolun beşiği diyoruz süper diyoruz, bu ingilizler nerede top oynuyor? İngiltere alt liglerdeki profosyonel futbol kulübü sayısının fazlalığının bunda etkisi var mı? İşte burada kafam duruyor, ilerleyemiyorum.

29 Mayıs 2008 Perşembe

Euro 2008 Çek Cumhuriyeti Kadrosu

Eski güçlerinden çok uzakta görünseler güzel futbol oynama alışkanlığı hemen kaybedilen birşey değil. Grubu Almanya'nın önüde bitirdiler. Kadro eskisi gibi kağıt üzeri favorilerinden değil gibi. Galasek bayanlar listesinde. Martin Fenin ilk 11 başlayamacak gibi ama turnuvanın genç yıldızlarından olabilir. Defansları sağlam görünüyor ama orta saha eskisi gibi yaratıcı değil.

Goalkeepers: Petr Cech (Chelsea), Jaromir Blazek (Nuremberg), Daniel Zitka (Anderlecht)

Defenders: Zdenek Grygera (Juventus), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec (Sparta Prague), Zdenek Pospech (Copenhagen), David Rozehnal (Lazio), Rudi Skacel (Southampton), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)

Midfielders: Tomas Galasek (Nuremberg), David Jarolim (Hamburg), Radoslav Kovac (Spartak Moscow), Marek Matejovsky (Reading), Jaroslav Plasil (Osasuna), Jan Polak (Anderlecht), Tomas Sivok (Sparta Prague)

Forwards: Milan Baros (Lyon), Martin Fenin (Frankfurt), Jan Koller (Nuremberg), Libor Sionko (Copenhagen), Vaclav Sverkos (Banik Ostrava), Stanislav Vlcek (Anderlecht)

Euro 2008 İtalya Kadrosu

Almanya ve Fransa'dan sonra 2 yıl arayla Dünya ve Avrupa şampitonu olabilen 3. takım olabilirler. İnzaghi kadroda yok, Boriello var. Del Piero uzun tartışmalardan sonra hakettiği gibi kadroda. Toni çok formda. Nesta olmamasına, Grosso 2006 formunda olmamasına rağmen defans hala sağlam,ama en güçlü yerleri AC Milan'dan gelme ortasahaları. E her tarafo güçlüymüş bu takımın.

Goalkeepers: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)

Defenders: Christian Panucci (Roma), Fabio Grosso (Lyon), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Inter Milan), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus)

Midfielders: Gennaro Gattuso (AC Milan), Andrea Pirlo (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (Roma), Simone Perrotta (Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Alberto Aquilani (Roma)

Forwards: Luca Toni (Bayern Munich), Antonio Di Natale (Udinese), Fabio Quagliarella (Udinese), Alessandro Del Piero (Juventus), Marco Borriello (Genoa), Antonio Cassano (Sampdoria)

Euro 2008 Fransa Kadrosu

2000'de yukarıdaki sevinci yaşamışlardı. Her zaman sevdiğim desteklediğim takımlardan olmuştur Fransa ama kadroda yaşlı oyuncu sayısı oldukça fazla. Bayanlar listesinin başında Boumsong ve Govou var hele de Trezeguet hiç çağrılmamış, Cisse sonradan çıkartılmışken. Cisse'yle beraber gidenler arasında Mexez, Ben Arfa ve en şaşırtıcısı Flamini var. Nesli yenilemeyi ihmal mi ediyorlar, 2-3 tane genç oyuncu koymak yetecek mi? Barthez'den kurtuluncaya kadar Coupet 35 oldu, ben olsam Frey'i tek geçerim. Gomis de orta vadede Premier yolcusu olur gibi.

Goalkeepers: Gregory Coupet (Lyon), Sebastien Frey (Fiorentina), Steve Mandanda (Marseille)

Defenders: Eric Abidal (Barcelona), Jean-Alain Boumsong (Lyon), Francois Clerc (Lyon), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Willy Sagnol (Bayern Munich), Lilian Thuram (Barcelona), Sebastien Squillaci (Lyon)

Midfielders: Lassana Diarra (Portsmouth), Claude Makelele (Chelsea), Jeremy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter Milan), Franck Ribery (Bayern Munich), Samir Nasri (Marseille), Florent Malouda (Chelsea)

Strikers: Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Lyon), Bafetimbi Gomis (St Etienne), Thierry Henry (Barcelona), Sidney Govou (Lyon)

Euro 2008 Hırvatistan Kadrosu

Her turnuvada olurdu da bu turnuva başka bir güzel Hırvatistan. Forma güzelliği, orjinalliği konusunda halen rakibi yok. CM tabiriyle AMRLC dolu bu takım. Aşağıdaki Muhtemel 11'i tamamen keyfi yaparken bile zorlandım,Mladen Petric'i koyamadım 11'e. Slaven Bilic'in işi çok zor. Bu Hırvat takımı burda olsa kafayı yerdik şu oynatılmaz mı, bu sağ açık oynar mı diye.

Yukarıdaki maçta Steve McLaren eline almıştı şemsiyeyi. Hırvatistan Rusya'nın gelmesine karar vermişti.

Aşağıda ise hemen herkese göre turnuvanın yıldızı olacak Luka Modric var. Bu takımda hala Suker olsa keşke diyesim geliyor. Hatta bu takım premier lige girsin bütün sezon izleyelim diye de abartıyorum. Hüsran olursa Bilic'e patlar bana değil.

Goalkeepers: Stipe Pletikosa (Spartak Moscow), Vedran Runje (Lens), Mario Galinovic (Panathinaikos)

Defenders: Vedran Corluka (Manchester City), Dario Simic (AC Milan), Robert Kovac (Borussia Dortmund), Josip Simunic (Hertha Berlin), Dario Knezevic (Livorno), Hrvoje Vejic (Tomsk), Danijel Pranjic (Heerenveen)

Midfielders: Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Niko Kovac (Red Bull Salzburg), Luka Modric (Tottenham), Niko Kranjcar (Portsmouth), Jerko Leko (AS Monaco), Ivan Rakitic (Schalke), Ognjen Vukojevic (Dinamo Bucharest), Nikola Pokrivac (AS Monaco)

Forwards: Mladen Petric (Borussia Dortmund), Ivica Olic (Hamburger SV), Ivan Klasnic (Werder Bremen), Igor Budan (Parma), Nikola Kalinic (Hajduk Split)

Euro 2008 Avusturya Kadrosu

Çok fazla yorum yapamıyorum. Turnuva tarihinin en zayıf takımı olabilir. Aylar öncesinden Avusturyalıların düzenlediği Euro 2008'e katılmama "Austrian-free Euro 2008 -- Austria shows backbone" kampanyası herşeyi anlatıyor zaten. Son 15 maçlarında sadece 1 galibiyetleri var. Kadroda 39'lık Ivica VAstic var. Defansları biraz daha düzgün gibi ortasaha ve forvet hattına nazaran. Martin Harnik 20 yaşında iyi bir genç yetenek.

Goalkeepers: Alex Manninger (AC Siena), Juergen Macho (AEK Athens), Ramazan Ozcan (TSG 1899 Hoffenheim)

Defenders: Gyorgy Garics (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Vienna), Martin Hiden (Kaernten), Markus Katzer (Rapid Vienna), Juergen Patocka (Rapid Vienna), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Proedl (Sturm Graz), Martin Stranzl (Spartak Moscow)

Midfielders: Rene Aufhauser (Salzburg), Christian Fuchs (Mattersburg), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Umit Korkmaz (Rapid Vienna), Christoph Leitgeb (Salzburg), Juergen Saumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Vienna), Ivica Vastic (LASK Linz)

Forwards: Martin Harnik (Werder Bremen), Erwin Hoffer (Rapid Vienna), Roman Kienast (Ham Kam), Roland Linz (Braga)

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Euro 2008 Türkiye Kadrosu


Hangi 3 oyuncu çıkarılsın diye hemen her internet sitesi anket açtı. Böyle ayıp başka ülkelerde de oluyor mu bilmiyorum. 27 kişiden Gökhan Gönül yetişemeyeceği anlaşılınca çıkarıldı. diğer 3 isim Halil Altıntop, Yıldıray ve İbrahim Kaş çıkarıldı. İbrahim Kaş çıkarılınca Hamit ve Sabri'ye kaldı sağbek görevi. Yıldıray da en iyi top saklayan adamlardan biri, o boyla nasıl yaptığını bir türlü anlayamasam da. Terim eleme maçlarında sakatlıktan dolayı çok az oynayabildiğini belirttikten sonra "kafamdaki ilk 11'e Yıldıray'ı yerleştiremiyordum ve kenardan gelince psikolojisinin ilk 11'de oynuyormuş gibi tam olmayacağını düşündüm" demiş açıklamasında. Ama Halil'in çıkarılması bence olmamış. Pivot santrafor olayına girmiyorum zaten değil. Ümit Karan'ın olmadığı forvet hattında olması gerekirdi. Mevlut çok genç, tanıdık değil ve çok kolay harcanabilir gibi.4-3-3'ü kenarlardan orta saha orijinli Tuncay, Arda Gökdeniz gibi isimlerle forvet hattını kurmayı düşünüyor. Ama Nihat'ın performansını azaltacak bir uygulama bu.

Goalkeepers: Volkan Demirel (Fenerbahçe SK), Rüştü Reçber (Beşiktaş JK), Tolga Zengin (Trabzonspor)


Defenders: Sabri Sarıoğlu (Galatasaray AS), Gökhan Zan (Beşiktaş JK), Emre Aşık (Galatasaray AS), Servet Çetin (Galatasaray AS), Hakan Balta (Galatasaray AS), Uğur Boral (Fenerbahçe SK), Emre Güngör (Galatasaray AS)


Midfielders: Mehmet Aurélio (Fenerbahçe SK), Mehmet Topal (Galatasaray AS), Emre Belözoglu (Newcastle United FC), Tümer Metin (Larissa FC), Hamit Altıntop (FC Bayern München), Ayhan Akman (Galatasaray AŞ), Arda Turan (Galatasaray AS), Tuncay Sanlı (Middlesbrough FC), Kazım Kazım (Fenerbahçe SK), Gökdeniz Karadeniz (FC Rubin Kazan)


Forwards: Nihat Kahveci (Villarreal CF), Semih Şentürk (Fenerbahçe SK), Mevlüt Erding (FC Sochaux-Montbéliard).

Euro 2008 Almanya Kadrosu

Joachim Löw, Mönchengladbach'ın 19 yaşındaki yeteneği Markus Marin'i and Schalke'li Jermaine Jones'u and striker ve Daum'un Köln'ünün 17 gollü adamı Patrick Helmes'ı kadrodan çıkartarak 23 kişiyi belirlemiş. Rene Adler oynamayacak gibi görünse de bir kalcei için erken yaşta turnuva yüzü görecek. Bu kadroda da Oliver Neuville göze çarpınca "Abooov" dedirtenlerden. Defans hattıdiğer favorilere göre biraz zayıf kalıyor gibime geldi.

Goalkeepers: Jens Lehmann (Arsenal FC), Robert Enke (Hannover 96), René Adler (Bayer 04 Leverkusen).

Defenders: Christoph Metzelder (Real Madrid CF), Per Mertesacker (Werder Bremen), Philipp Lahm (FC Bayern München), Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Marcell Jansen (FC Bayern München), Clemens Fritz (Werder Bremen), Heiko Westermann (FC Schalke 04)


Midfielders: Michael Ballack (Chelsea FC), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer 04 Leverkusen), Torsten Frings (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Tim Borowski (Werder Bremen), David Odonkor (Real Betis Balompié).

Forwards: Miroslav Klose (FC Bayern München), Lukas Podolski (FC Bayern München), Mario Gómez (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (FC Schalke 04), Oliver Neuville (VfL Borussia Mönchengladbach).

Euro 2008 Yunanistan Kadrosu

Kadroda dikkati çeken ilk şey, Ortasaha oyuncuları kategorisinde sadece 5 oyuncu olması. Alexandros Tziolis' e dikkat derim. Kıbrıs maçında gol atıp en genç skorer rekorunu kıran 90'lı Sotiris Ninis kadrodan çıkarılmıştı Macarsitan maçından önce. Onu izlemek bir sonraki turnuvaya artık.

Goalkeepers: Antonis Nikopolidis (Olympiakos), Kostas Chalkias (Aris), Alexandros Tzorvas (OFI Crete)

Defenders: Paraskevas Antzas (Olympiakos), Giourkas Seitaridis (Atletico Madrid), Vassilis Torossidis (Olympiakos), Sotirios Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt), Christos Patsatzoglou (Olympiakos), Traianos Dellas (AEK), Yiannis Goumas (Panathinaikos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Loukas Vyntra (Panathinaikos)

Midfielders: Giorgios Katsouranis (Benfica), Angelos Basinas (Real Mallorca), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Stelios Giannakopoulos (Bolton), Alexandros Tziolis (Panathinaikos)

Forwards: Ioannis Amanatidis (Eintracht Frankfurt), Georgios Samaras (Manchester City), Dimitrios Salpigidis (Panathinaikos), Angelos Charisteas (FC Nuremburg), Theofanis Gekas (Bayer Leverkusen), Nikolaos Liberopoulos (AEK)

Euro 2008 Hollanda Kadrosu


Daha önceden 4. kaleci Sander Boschker ve Denny Landzaat çıkartılmıştı. Şimdi ise Khalid Boulahrouz'u çıkarmış Van Basten. Kadroda olay yaratacak bir olay yok Seedorf'ın gelmek istememesi dışında.Yaşından dolayı değil de yıl 2008 hala Mario Melchiot diyor, beni baydı artık bu adam. 23 kişilik kadro aşağıda.

Goalkeepers: Edwin Van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Defenders: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim De Cler (Feyenoord), Johnny Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburg), Mario Melchiot (Wigan), Andre Ooijer (Blackburn), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Midfielders: Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong (SV Hamburg), Arjen Robben (Real Madrid), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar)

Forwards: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

27 Mayıs 2008 Salı

Euro 2008 Rusya Kadrosu

Kadroyu 23'e indirmek için son gün yarın.
Kadroları vermeye Rusya'yla başlayalım. Muhtemel olmasa da bana göre 11'leri de Bold yapayım bakalım neler olacak. Hiddink 25 kişilik kadrodan FC Spartak Moskova'lı Aleksandr Pavlenko and FC Krylya Sovetov Samara'lı Oleg Ivanov'u çıkardı. Hiddink iki oyuncudan da turnuva sonuna kadar takımla birlikte kalmalarını istemiş. Zyrianov 30 yaşında takımın en yaşlısı. Arshavin'i Bold yaptım ama son Andorra maçında direk kırmızı görmesşnden dolayı ilk 2 maç cezalı olacak.

Yaklaşık 7 ay önce yukarıdaki gibi sevinmişlerdi sürpriz Euro 2008 bileti için.

Goalkeepers: Igor Akinfeev (PFC CSKA Moskva), Vladimir Gabulov (FC Amkar Perm), Vyacheslav Malafeev (FC Zenit St. Petersburg).

Defenders: Aleksandr Anyukov (FC Zenit St. Petersburg), Aleksei Berezutski (PFC CSKA Moskva), Vasili Berezutski (PFC CSKA Moskva), Sergei Ignashevich (PFC CSKA Moskva), Denis Kolodin (FC Dinamo Moskva), Roman Shirokov (FC Zenit St. Petersburg), Renat Yanbaev (FC Lokomotiv Moskva).

Midfielders: Diniyar Bilyaletdinov (FC Lokomotiv Moskva), Dmitri Torbinskiy (FC Lokomotiv Moskva), Vladimir Bystrov (FC Spartak Moskva), Yuri Zhirkov (PFC CSKA Moskva), Konstantin Zyrianov (FC Zenit St. Petersburg), Igor Semshov (FC Dinamo Moskva), Sergei Semak (FC Rubin Kazan).

Forwards: Roman Adamov (FC Moskva), Roman Pavlyuchenko (FC Spartak Moskva), Dmitri Sychev (FC Lokomotiv Moskva), Pavel Pogrebnyak (FC Zenit St. Petersburg), Andrei Arshavin (FC Zenit St. Petersburg), Ivan Saenko (1. FC Nürnberg).

Mont Beni

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Cannes Fİlm Festivali


Geçen sene Fatih Akın en iyi senaryoyu kazanmıştı, bu sene Nuri Bilge Ceylan "3 Maymun" ile en iyi yönetmeni aldı. Başarı sürekli güncellenmeli ve böyle güzel oluyor. Bir kez Kupayı kazanıp 20 yıl çeyrek final bile oynamamaktansa, 10 çeyrek, 5 yarı 3 kez Final oynamanın daha başarılı olduğunu düşünenlerdenim ben de. Yavuz Bingöl'ün türkücülükten buraya gelmesi ve gerçekten de iyi ve kendine güvenen bir oyuncu haline gelmesi takdire şayandır. Hatice Aslan ve Ahmet Fırat Şungar da diğer oyuncuları filmin.

Nuri Bilge Uzak ile Grand Prix ödülünü de kazanmıştı. 82'de ise Yılmaz Güney'in Yol'u Costa Gavras'ın Missing'iyle paylaşmıştı Altın Palmiye'yi. Metin Erksan'ın Susuz Yaz'ı ise Klasik Filmler kuşağında gösterildi bu sene Cannes'da.