10 Kasım 2008 Pazartesi

Genel Bakış Türkiye #1

Liglerde genelde 10-12 haftalar geride kaldı, Ben de Avrupa'nın 4 büyük ligi(Fransa dışarda, ilgilenmiyorum orayla) üstüne Türkiye Ligi üzerine sezon sonuna kadar toplamda 2-3 defa böyle güncellemeler vereyim dedim. Her takımın analizi bayar ama aklımıza gelen şeyleri üşenmediğimiz sürece yazalım.


Ankaraspor 5 haftadır kazanıyor. Gökçek takımı olması nedeniyle nazarımda maksimum nefret sınırlarında olsa da büyük iş başarmış durumdalar şimdiye kadar. Aykut Kocaman için de artık sevinebiliyoruz sonunda. Takımları hep kontrollü,ayağa paslı, ne yaptığını bilir şekilde oynardı ama bu sefer çok şükür skora da yansıyor. Gençlerden transfer Mehmet Çakır 7 gole ulaşmış durumda. Gençler'de iken taraftarın aşırı sevgi ve ilgisi egosunu epey kabartmıştı. Over-rated oyuncudur gözümde, ama işte haddini bilerek oynuyor sanırsam Ankaraspor'da. Tabiki takımın Frederik Risp, Ediz, Bilal Kısa, Özer Hurmacı, Neca, De Nigris, Mehmet Çakır gibi isimleri en iyi Anadolu kulübü kadrosuna işaret ediyor.

Hızlı giren Bursaspor son 4 haftada tek puanını dün kardeş Ankaragücü'nden aldı.

Serkan Balcı Gençlerbirliği dönemindeki gibi oynuyor ısırıyor da ısırıyor rakibi. Trabzon iyi oynamasa da kazanıyor. Önemli olan da bence bu, şampiyon olamazlar gibime geliyor ama bu sene kazanma kültürünü kazanmları gerekiyor. 60-65 puandan az toplamamaları gerek. Zaten bu sene 80 puan falan toplayan takım olmayacak gibi.


Kocaeli gidici gibi, Ankaragücü de çok kötü ama bu takımın düşmeyen yapısı var, birşeyler oluyor düşmüyor işte. Sanki bu durumda Hacettepe'ye patlıyor. Gereksiz bir hoca değişikliğine gittiler üstüne. Diğer düşme adayım da Denizli olsun.

Şampiyon tahminim yok, çünkü takımların hepsi birbirinden dengesiz. 3 büyükler yukarı tutunurlar gibi haftalar ilerledikçe, ligi de ilk 3'te bitirirler, aralarına kimseyi kabul etmezler gibime geliyor.


Gol Kralılığı da yukarıdaki gibi, Aghahowa 4'ün 3'ünü Kadıköy'de attı zaten, Djehoua 6 olmuş, bu nasıl bir adam bacakları şorta, tozluğa sığmıyor, ama iyi adam değişik değişik atıyor. Kocaeli taraftarı ellerinden kaçırdıklarına yanıyor Djehoua gol attıkça. Sercan'ın durulacağı belliydi de, Baros da duruldu sonradan. Mehmet Yıldız önde bitirir mi? Bilmemki, benim bildiğim Alex yine 15-20 arasını bulur sakatlık falan olmazsa.

Hiç yorum yok: