20 Ağustos 2008 Çarşamba

Dibaba Kardeşler ve Arsi Şehri

Elvan'ın gümüş kazandığı 10000 metre yarışının galibi Tirunesh Dibaba Etiyopya'nın Oromia bölgesinin, Arsi şehrinin Bekoji kasabasında 6 çocuklu ailenin 4.sü olarak 1985'te doğmuş. Tirunesh Cuma günü 5.000'de de büyük rakibi Meseret Defar ve Elvan ile kapışacak. 2004'te 5000'de bronz kazanmıştı. Tirunesh'in 1982 doğumlu ablası Ejegayehu Dibaba 2004 Atina'da 10000'de gümüş madalya kazanan isim. Küçük kardeşi 1991 doğumlu Genzebe Dibaba ise 2012 Londra'dan itibaren ismini duyurmaya başlayacak heralde.




Meseret Defar-Tirunesh Dibaba-Ejegayehu Dibaba

Bir aileye bu kadar uzun mesafe koşucusu yeter aslında he mi?Aileyi azcık genişletip kuzenleri Derartu Tulu'yu bulabiliyoruz. Derartu hepsi 10.000'de olmak üzere 1992 Barcelona'da ve 2000 Sydney'de altın, 2004 Atina'da Bronze kazanmış. Toplamda aileye kaç olimpiyat madalyası düştü?

Gün itibariyle 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya

Şimdi kan bağlarını araştırdık birazda doğdukları yerin havasuna suyuna bakalım. Aynı kasabada doğan diğer önemli isim erkekler 2004'te 5000 ve 10000 galibi, 2008'de yine 10000 galibi Kenenisa Bekele. Kenenisa'nın 1987'li Tariku diye bir kardeşi var.

Transferler #4: Phoenix-Tau-Fenerbahçe



22 yaşındaki Sloven guard Goran Dragic Tau'yla olan sözleşmesini feshetmiş, Phoenix Suns ile 4 yıllık sözleşme imzalamak için amerikaya gitmiş. Çok yetenekli, saf bir guard,penetreyi, savunmayı yarmayı seven ve en önemlisi soğukkanlı bir oyuncu. Hem de solak. Avrupa ve dünya şampiyonalarında yaşına göre çok olgun oyunuyla dikkatleri çekmişti. Tabi yıllar önce Tau'nun scoutlarının dikkatini çekmiş. Dragiç'in NBA'ye gidebilmesi için Tau'ya ödenmesi gereken 1.5 milyon dolarlık -kısaca bonservis diyelim - ücretin 1 milyonunu kendisi,500.000'ini Suns ödeyecekmiş. Kontratı yıllık 2 milyon dolar gibi bir rakam olacakmış. Nasıl olsa NBA'ye gidebilecek bir oyuncu olduğu için kendisini bu zor duruma sokmasının nedeni bence Steve Nash ile beraber oynayabilme şansının kendisi için süper bir fırsat olduğunu düşünmesidir ki bence de kaçmaması gereken bir fırsat.

NBA'den avrupaya kaçanlar kervanına Gordan Giricek de katıldı. Fenerbahçe NBA'den gelip takıma en çok katkı yapalabilecek adamı aldı.

19 Ağustos 2008 Salı

Sevgili Dastın Hofmın


Premier Day 1














1. karedeki vuruşta Steinsson ilk haftadan yılın golünü (uzaktan vuruş kategorisinde) attı. Belki biraz tesadüfi ama topun gittiği yer inanılmazdı gol de süper görünüyor. Stoke'un savunmadaki ilk hafta performansı championshipseviyesinde bile değilmiş.

Adamım Dean Ashton 2 golle açtı sezonu Wigan'ı 2-1 yenerlerken. Büyük takım forveti geliyor, 25 yaşında daha.

90. dakika golüyle Paul Ince ilk galibiyetini aldı. Arteta maçın yıldızıydı diyebiliriz ama. Moyes transfer yapamadı yönetim diye sızlanıyordu haklı olarak, lige kendi evinde mağlubiyetle başladı,artık1-2 imza attırırlar birilerine.

Hughes'in City'si 4 yedi.İlk yarı 0-0 maç 4-2. Abgonlahor 8 dakikada hattrick yaptı.


Newcastle sürpriz puan kaptı Old Trafford'dan. Martins yine taklayı attı.

Arsenal tek golle kazanırken gol yiyip 3 puan alamayabilirdi. Daha önce bahsetmiştik, WBA sponsorsuz formayla çok güzel göründü sahada.

Torres büyük forvetliğini 3 puan getiren süper bir gol atarak kanıtladı.

Tottenham Borough'a yenilerek başladı. Ferguson çıkıp almıyoruz, transferden vazgeçtik diyene kadar, Berbatov Ramos'un yanında oturur, o da en iyi ihtimal.

Ülkeden ayrılma nedenleri #2

Metin Şahin - Tekel bayi sahibi

"Ankara Keçiören’de gece saat 01.00’e kadar içki satma ruhsatı olan tekel bayisine akşam saatlerinde ellerinde çivili sopalarla gelen iki sivil görevli, işyeri sahibini dövdü."

Haberde anlatılanlar doğruysa yazıklar olsun. Ülkeden ayrılma nedenleri serisi resmi olarak başlamıştır.

18 Ağustos 2008 Pazartesi

2 adam



Michael Phelps 8. altını da almış. İyice abartı artık başka söze gerek yok.



Sadece en prestijli yarışı izledim olimpiyatlarda -birkaç basket maçı dışında- 100 metre yarışı böyle bitirilmez.


Böyle bitirilse de dünya rekoru kırılmaz. Tyson Gay finale kalamamış ama trt spikeri belirtti, "altın madalya için yani Husain Bolt'u geçmek için 9,60 gibi birşeyler koşmam lazım" demiş. Phelps kusurabakmasın ama bu adam da en az onun kadar hatırlanacak en azından bir süreliğine.