13 Mayıs 2009 Çarşamba

Donbass Arena 2

Dynamo Kiev taraftarları UEFA yarıfinal rövanşında Donetsk deplasmanında meşale şov yapmışlar. Çok güzel olmuş.

RSK Olimpiyski stadyumu Shaktarı'ın şu an oynadığı stadyum. Tamamı açık salon kadar biryerin üstünü kapatmışlar Cebeci gibi. Aşağıdaki de yeni stadın son hali, bitti bitecek. Kasım'da bahsetmişiz staddan. Maket midir artık animasyon mudur, projeye benzetebilmişler sonuçta. Helal olsun.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Richard Kingston & Dean Kiely

Cumartesi günkü W.B.A -Wigan maçı. Dakika 10, Chris Kirkland sakatlanıyor, yerine Türkiye'de geçirilmiş çok merkezli bir kariyere sahip Kingston giriyor. Bildiğim kadarıyla hiç giymedi GS formasını ama GS'lı Kingston'dan başka ismi yoktur buralarda. Hiç oynamadan bu kadar özdeşleşen yoktur heralde. Maçta da fena oynamadı. Girdiğinde 1-0'dı zaten. 2-3 kurtarış, Chris Brunt'un penaltısını ilk pozisyonda çıkardı sonra Brunt tamamladı. 3. gol savunmaya çarpıp yön değiştiren top...
Galatasaray De Sanctsi'i de gönderecekmiş. Neyini beğenmiyorlar anlamıyorum. Aykut'tu heralde "Petr Cech gelsin yedek bekleyeyim" gibi bir açıklama yapmıştı. Benim görüşüm Aykut'un öyle bir isyanı yersiz. Ama taraftar "Cech'i, Casillas'ı mı getireceksiniz?" diye isyanda haklıdır. Bu Kingston kalye konsa 10 senede daha iyi bir kaleci haline gelmez miydi? Hiç şans verilmez mi adını bile parsellediğin adama? Adını Faruk Gürsoy yaptınız bir de utanmadan, Sakarya, Göztepe, Elazığ dolaştırdınız.
Neyse Richard, Birmingham'da olaylı şekilde ayrıldıktan sonra(kovulduktan) Steve Bruce onu da Wigan'a getirmiş burada da ilk maçına geçen hafta çıktı işte.


Yukarıdaki de aynı maçın diğer kalecisi Dean Kiely. 39 yaşında, ben onu Charlton'dan hatırlıyorum en fazla. Charlton zamanında "Yok arkadaşım bugün mümkün değil gol yemem maçları" çok fazlaydı.Hafta içi Scott Carsson sakatlanınca bu sezonki ilk maçına çıktı. Çok iyi maç çıkardı. WBA'in sonlara doğru yükselen performansı ligde kalabilmelerine yetecek mi? Çok zor tabiki.
Kiely maçın sonlarına doğru sakatlanan ve yerde yatan yan hakemin yanına gidip durumuna bakıyor sonra bayrağını alıp yukarıdaki hareketle hakem değişikliğini işaret ediyor baya bildiğin komik surat ifadesi falan. Forma reklamsız olunca hakeme de benzemiş uzaktan. 40 yaşında adam eğleniyor oynarken.