11 Şubat 2009 Çarşamba

İngiliz Transfer Rekorları

DailyMail İngiliz futbol tarihindeki 1 milyon pound'dan büyük rekorları listelemiş. Trevor Francis'in Forest'a transferi ilk milyonluk transfermiş ve tam 30 sene olmuş. Brian Clough milyonluk ilk transfer olmasın, hayatı boyunca bu sıfatla anılıp baskı altında olmasın diye 999,999 pound verilmesini istemiş Birmingham'a. Öyle de olmuş ama sayı, vergilerle geçmiş 6 haneye yani.

Tabi ben bilmem o zamanları iyi oynamış ama dünya yıldızı falan da olmamış sonuçta Ama efsane Forest'in Malmo'yü 1-0 yendiği ve Avrupa'da ilk kez 1 numara olduğu maçtaki aşağıdaki efsane uçan kafa golünün sahibi.

Bir de Stan Collymore'u çok severdim. Çok erken düştü formu, sakatlıklar falan, sonradan Oviedo'ya kadar düşen bir kariyer. Sonra Temel İçgüdü 2. Bambaşka yollar...Liste aşağıda.

  • 1979 - £1.18m Trevor Francis (Birmingham City to Nottingham Forest)
  • 1979 - £1.43m Steve Daley (Wolves to Manchester City)
  • 1979 - £1.469m Andy Gray (Aston Villa to Wolves)
  • 1981 - £1.5m Bryan Robson (West Brom to Manchester United)
  • 1986 - £2.3m Mark Hughes (Manchester United to Barcelona)
  • 1987 - £3.2m Ian Rush (Liverpool to Juventus)
  • 1989 - £4.25m Chris Waddle (Tottenham Hotspur to Marseille)
  • 1991 - £5m David Platt (Aston Villa to Bari)
  • 1992 - £5.5m Paul Gascoigne (Tottenham Hotspur to Lazio)
  • 1995 - £7m Andy Cole (Newcastle United to Manchester United)
  • 1995 - £8.5m Stan Collymore (Nottingham Forest to Liverpool)
  • 1996 - £15m Alan Shearer (Blackburn Rovers to Newcastle United)
  • 2002 - £29.1m Rio Ferdinand (Leeds United to Manchester United)

10 Şubat 2009 Salı

Chelsea'nin Hocaları

Chelsea'nin yakın zamandaki hocalarını performansları böyledir. Abramoviç soyunma odasına giriyor mudur bilmem ama alır adamı aşağı big Phil falan dinlemez. Hoddle %31 kazanma yüzdesiyle 3 sezon dayanır, Phil 56 ile uçar gider. E tabi eski Chelsea değil. Paranın başarı getirdiği bir kulüp. Kazanılmış 2 şampiyonluk var sonuçta hem de 50 yıl sonra gelen.

Abromoviç döneminin en kötü ilk 25 hafta performansı Scolari'ninki. Bir de daha önemli belki de iç sahada en uzun süre yenilmeme rekoru(85 maç) da gitti.



Alttaki listede sezonwise olanı. Hoddle zamanı Chelsea ben diyim Middlesbrough siz diyin Ankaragücü. İkinci Gullit sezonu Gullit 2 yeniyor 1 yeniliyor, Vialli geliyor 1 yeniyor 1 yeniliyor. 20-3-15. Ya herro ya merro takımı heralde ama çok da hatırlamıyorum. Sonnra 3-6 arası bildiğimiz Chelsea. Son Ranieri sezonu efsane namağlup Arsenal'in arkasında 2.(bir nokta daha koymam gerekiyor mu la, kitlendim) Sonrası çok taze zaten.

Rijkaard, Hiddink, Mancini derken az önce Ancelotti ismi atıldı. Van Gaal olabilir mi acaba? Dünya Kupası bu yaz olsa Capello diyeceğim ama adı üstünde 2010. Eski futbolcu genç teknik direktör olaylarına girebilirler mi? Düşük ihtimal sanki, Poyet, Wise bu işlerde zaten. Desailly yakışır sanki. Sezon sonuna kadar caretaker'a ondan sonra isim olarak büyüklerden biriyle devam edilir bence. Aman neyse, yazın Abromoviç ile Mourinho kucaklaşsa, kırgınlıkları unuttuk, temiz sayfa açtık falan filan, al sana Episode 2. Mourinho Ada'ya daha çok yakışıyor, sevmem etmem o ayrı.

9 Şubat 2009 Pazartesi

Batuhan ve Eskişehir tribünü



Her topu indiriyor tamam. Bu yaşta fizik olarak bu kadar dominantlık süper. Goller atıyor pozisyonlar hazırlıyor. Takımın hücum çabasında merkezde o var. Kornerler bile balon gibi atılıyorki Batuhan pozisyon alıp topun altına girmeye zaman bulabilsin. Çok doğru çünkü adam indiriyor. Ama bu yaşında bu kadar yavaş bir oyuncu nasıl bir 15 senelik kariyer bekliyor çok merak ediyorum. Özellikle topla çok yavaş. Koller'den beter yani akla gelen ilk örnek o oldu.Yaşlanıp daha da yavaşladığı halini düşünemiyorum. Özel hocalar tutup hız çalışmalı kesinlikle. Eskişehir'in 2. golü bu ülkede az görülecek bir kontraatak golü. E Batuhan hani yavaştı nasıl kontratak golü attı diye sorarsanız ne olacak? Yavaştı amaa.



Yukarıdaki futbol zekası fakirinin kotu gözüme çarptı. Ben memurum ama haftasonları dünyanın en kötü kotu olsa da neden uyduruk kot giymeyeyim adamı sanki.



Es-Es taraftarı yine aralarında kavga ettiler ama yine süperlerdi. Bandosuyla Dale Cavese ile sessiz sessiz kırmızı siyahıyla. Takım renklerinin yüzde bakımından en çok seçildiği tribün ilan ediyorum tebriklerimle beraber. Ama yukarıdaki ne ya?

Bir de Batuhan bu yaşında bir Baba Hindi çektiren oyuncu statüsüne yükselmiş. 4 aydır kiralık oynadığı takımda hem de. Ayrıca Eskişehirspor'da Petr Cech ve Andriy Voronin var. Anlayan anladı.

1000 kişilik bilet sırasında en öne geçip araya kaynamaya çalışan önüne geçtiği adamdan uyarı gelince ne var dayı biz de bilet alıyoruz diye bağırarak cevap veren 15 yaşındaki gence selam olsun. Popüler şarkının melodisiyle "Anlamamışsın, anlayamazsın".