13 Aralık 2008 Cumartesi

Episode V:The Empire Strikes Back

Serinin en iyi filmi. Heralde yani. Lucas da yönetmenlikten feragat etmiş Irvin Kershner'e bırakmış koltuğu. Emperor(Emperor dedim geçtim hadi yine iyisiniz) ve Yoda ile tanışıyoruz. Yoda'nın devrik cümleleriyle tanışıyoruz(help you I can, Powerful Jedi was he, Reckless is he).İlk filmde Obi-Wan birkaç kez, burada Yoda defalarca, Jedi'lık kurumunun Patience üzerine kuruluduğunun altını çiziyor. Jedi'lık da öyle bir kurum ki çoğulu bile Jedi, siz düşünün gerisini. Darth Vader acı gerçeği açıklıyor Luke'a. Ama bu film karizma replikler filmi.

Luke: I won't fail you, I'm not afraid.
Yoda: You will be, you will be.

Yoda: I am wondering, why are you here?
Luke:I'm looking for someone.
Yoda:Looking? Found someone, you have, I would say, hmmm?

Luke:Allright. I will give it a try.
Yoda:No. Try not. Do... or do not. There is no try.

Luke: I don't, I don't believe it.
Yoda: This is why you fail.

(Captain Needa'yı boğduktan sonra)
Darth Vader: Apology accepted, Captain Needa.

aşağıda son sahnesi

Nasıl bir sahnedir bu tamirden çıkmış Luke röptoşambur ile kolu Leia'nın omzunda (hala aklı başka işlere mi çalışıyor acaba) bilmediğimiz bir sistemi izliyorlar. "Ahanda bana Episode 6'nın CD'sini verin, hemen izlemem lazım" dedirtiyor insana. Aman ha tavsiye: 5'i izlerken yanınızda bulundurun 6'yı.

13 Aralık

Bu sene değil ama uzun senelerdir aralık askerlerinin askerde ilk uyandıkları, Oğuz Atay'ın ve Chuck Shuldiner'in öldüğü, Erdal Eren'in öldürüldüğü gün.

1977

1980

2001

Episode IV: A New Hope



Tatilin 7 günü bitti, ne yaptım. Nothing but drink.
Star Wars serisini izleyince de hacı falan gibi şeyler olunuyor mu? Yani birazını izlemiştim zaten de 2 günde 6 film yapıncayı soruyorum?
Gerizekalı gibi 4,5,6,1,2,3 diye izledim. Sanki 1998'de yaşıyorum, gerçi evet yaşıyorum o ayrı. heralde 60 doğumluyum, 83'ten 99'a kadar 16 sene bekleyen fanatiklerden biriyim. Kim dedi lan bana bu sırayla izle diye?
Neyse izledik artık birazdan bir daha 4,5,6 yapacağım. Kurban bayramı tatili, 9 gün tatil sadece benim için. Elhamdürillah Müslüman mıyız?


Luke biraz karizma fakiri. Leia çok güzel. Ama kafa karıştırıyor bir onu bir bunu öpmesiylen. Ayrıca Organa diye soyisim olmasın. Hepsi Alderan senatorü Orgdana'nın suçu. Benim gibi "mal sırası"yla izlerseniz spoilerdı bu haberiniz olsun. Han Solo çok serseri. Harrison Ford sette ışıkçı mıymış neymiş de George Lucas gel sen oyna falan demiş o da öyle meşhur olmuş. Sonradan Indiana Jones'lar falan...

Darth Vader'ın karizması çok yükseklerde değil. Adamım Obi-Wan yaşına başına bakmadan ayarı veriyor bana göre. Başka birşey söylemeyim bu onu hakkında aman spoiler yandım spoiler.

Episode IV: A New Hope'da Death Star'daki bir sahneden capture. Bu kadar komik birşey olabilir mi? Stormtrooperlardan biri kafasını kapıya vuruyor. Biraz tırt oldukları belli zaten. Uniformayla karizma kurtarmaya çalışmışlar ama insan tırt olunca üniformayla da tırt...

Ara ara belki de bulursun #1

Google Analytics'ten sonuçlar gelmeye başladı. Süper bir sistem, rapor manyağı yapıyor insanı ama en eğlencelisi neyi arayıp siteye ulaşılmış. Ben de google'a saçma sapan şeyler yazıp ara demişimdir kesin. Başkaları beni koymuştur ben başkalarını koymayayım demeyeceğim ve ahanda koyuyorum.



1. metallica benfica maçı ne zaman

Valla ben o maçı kaçırdım. Dark Tranquillity-Fluminense maçını izlemeye gittiydim.


2. çok güzel hareketler bunlar romanya ve jülyet

o isimli tv programında bu isimli bir skeç(skeç ne la) oynadılarsa skeçi oynayanlar düşünsün. Yoksa öyle birşey aratana allah akıl fikir versin.


3. engin absürt basketbolcu

Heralde Engin Atsür. Ama klavyesi sürçmemiş kulağı sürçmüş arkadaşın.


4. gemili yatak odası
Var mı böyle birşey? Diğer türlüsü olur ama bunu bilemem. En fazla yatak odasında su yatağı olur onun içinde de gemi olmaz.


5. andy reid kilosu

Adam bildiğin şişman dikkat çekiyor. Böyle aratana da helal olsun alnından öpüyorum.



1,4,5 hangi sayfaya ulaşmışlar anlayabildim diğerlerini çözemedim.

Ankara Deplasman Turnesi

22 kasım Ankaraspor 0 - 0 Galatasaray
30 kasım Galatasaray 3 - 1 Hacettepe
7 Aralık Ankaragücü 0 - 3 Galatasaray
12 Aralık Gençlerbirliği 1 - 3 Galatasaray

Nasıl fikstür la bu? Hacettepe'yi de deplasman yazsaymışsınız NBA'daki gibi "Galatasaray 4 maçlık Ankara deplasman turnesine çıktı" falan diye konuşurduk özenti gibi. Aslında fena fikir değil. Her takım Ankara'ya bir kez gelsin, fikstür rahatlar. Galatasaray gibi 20 günde değil de, 15 güne sıkıştırılsın 4 maç. Ne o öyle kural mı var bir iç sahada bir deplasmanda diye. Hem bu seneki performanslarıyla 4'ünden 3'ü en kolay depkasmanlar. Ankaralılar kendilerini toparlayamazlarsa, millet 3er 5er puan toplar.

Ohh Ankara otellerine yarar. Stadın oradaki ismi okunmayan otelde mi kalıyorlar acaba ki? Ankara otelcilik sektörü adına...Bu ismi okunmayan otelin de bu kadar yalandan bir fotoğrafı olabilir. Gören de Ankara süper biryer sanacak. Yalnız İstanbul'daki versiyonu Ortaköy'de, asıl o manzaralı. Fiyatlara da baktım 2 katı neredeyse doğal olarak.

Oradaydım

Bu sefer 15 dakikada bitti. Eğer Gençlerbirliği yine beraberliği sağlasaydı Galatasaray yine öne geçerdi. Lincoln ile Baros çok iyi anlaşıyor. Lincoln'un o asisti yapacağını herkes anladı bir gençler savunması anlamadı. Doğru olanı odur geriye, trailor'a açmak topu, ama savunmacılar ortaya doluştu. Şunu söylemek istiyorum Galatasaray takımına hadi 5 dakikada gol atmak zorundasınız yoksa -10 puan falan diye korkutsalardı Galatasaray o 5 dakikada birden fazla da gol atabilirdi.Çok dağınık Gençler savunmasının bunda payı var tabiki. Gol attığı dönemler dahil GS çok yavaş oynadı. Aralarında uyuz uyuz paslaşmalar, topu gevelemeler falan... Mehmet Topal, Meira, Arda allah için oynadı. Ama maçı kazanacaklarını biliyorlardı, demek istediğim bu. Bir ara Arda 3-4 pozisyon üstüste en geriye gelip DeSanctis'ten top aldı oyunu kurma adına. 5.de De Sanctis Arda'yı öyle bir kovaladaki Arda 3 saniye içinde sol açığa varmıştı. Sonuçta Genlerbirliği'nin 3 büyüklere karşı bilmem kaç maçtır kazanamama serisi devam ediyor. 30'a yaklaştı sanırsam. Galatasaray'a karşı üstüste 6. mağlubiyet. Allah akıl fikir versin...Nerde Kona Kushe Moushe nerde Ersun Yanal nerde Ümit Karan-Özat...



Sonuç olarak Galatasaraykı futbolcular kendileri isterse şampiyon olurlar. Bunu sadece kendileri yapabilirler. Bence asıl hedefleri -bu derece iyi kadroyla- UEFA yarı finali gibi birşey olmalıdır. Gençlerbirliğinden ne köy olur ne kasaba. 8 haftadır kazanamıyan takım Hacettepe'yi yenerse oradan pis kokular gelir benim burnuma ne Hacettepe'den köy olur ne Gençler'den kasaba.

12 Aralık 2008 Cuma

Classico 1


Favori barcelona hem de nasıl? Mustafa diyor ki Barcelona erken boşalacak 20. dakikada 3-0 olacak. Bana Real Madrid kazanacak gibi geliyor. Ezeli rekabette favori varsa kazanamaz hesaaabı.

11 Aralık 2008 Perşembe

Bireysel Coşum #1

Takım oyununu severiz tabi. 10 pas ile atılmış gol uzaktan şut golüne her zaman tercihimdir. Ama özellikle basketbolda tek maçlık performans patlamaları çok hoşuma gidiyor. Kobe'nin 81'i, Nash'in 20 küsür asistleri, Ersan'ın bu seneki Double-double performansları. Futbolda bir maçta 3-4 gol atma, asist yapma, ya da "yemeyeceğim kardeşim" diyen kaleciler. Ya da sezonda 35-40 gole ulaşan golcüler...

Eto'o ve Higuain aynı hafta 4'er gol atmıştı. Coşmak diye buna denir. NBA'den ara ara rakamlara dikkat ediyorum. Devin Harris 47 attığını duymuştum. Şaşırmıştım N'oluyoruz diye. adam zaten 25 sayı 6 asist ortalama yapmış zaten. Sayı krallığında 4.imiş zaten. Takip etmiyorum, takımı da çok iyi durumda değil ama Most Improved Player'mı ki acaba?



Neyse serinin ismi Bireysel Coşum olsun. Bu sezonun eskilerden akıllarda kalan belli başlılar yukarıdakiler.


Seriyi de Carmelo Anthony ile başlatalım. Minnesota'yı yendikleri maçta 45 sayı, 33'ü 3. çeyrekte. Rekoru egale derler buna. George Gervin 78'de bir çeyrekte 33 sayı atmış.

9 Aralık 2008 Salı

Tepki



Alexandros Grigoropoulos'un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan olaylar 3.geceyi bitirdi. Alex bugün toprağa verilecek. Ege'nin karşısıyla bu tarafı arasındaki fark nedir? Siyasi örgütlenme mi? Vurulan askeri darbe sayısı mı? Hayattan ne kadar çok şey beklediğimiz, ölümden ne kadar çok korktuğumuz mu? Tonuçta kitlesel duyarlılık neden bu kadar farklı? Daha 2 hafta önce Polis kılığındaki Türkiye'yi iyi tanıyan, "olum allahın kulu bize birşey soramaz, karşı çıkamaz, alırız kadını 2 dayak atarız çıkarız" diyerek plan yapanların varlığı mı duyarlılığımızı azaltıyor. Kanıksadık hergün yaşıyoruz diye artık tepki veremiyoruz. Tepki verenin başına ne geleceği belli değil.