10 Eylül 2009 Perşembe

Eurobasket 2009 - 1


Öncelikle Ersan hayranlığım hat safhada. 2006 İzmir'den beri sıkı takipçisiyim. Her hareketi çok estetik. Top kaybı, yediği blok bile estetik arkadaş. Özellikle şutu. Sabaha kadar şut atsın sabaha kadar izleyeyim. Rakamlara da yansısın istiyorum. Bulgar maçının 2. yarısı bile oynasın istiyorum.



Eurobasket 2009 sitesi baya zayıf bu arada. Sayı/Dakika koyma gereği duymamışlar. Hatta sadece ortalama dakika bile koymamışlar. Ama aşağıdaki Sayı krallığı listesinde ilk 5, 32-38 dakika arası değişirken Kambala 23, Ersan maç başına 22 dakikada atıyorlar bu kadar sayıyı. Biraz daha aşağılarda ise 30 dakikanın altına düşenler Rudy(28,5), Petravicius(25), Spanoulis(25), Jasaitis(27), Vujcic(20), Bourousis(25), Ignerski(29). ve Ender Arslan(21).



Herşey harika gidiyor. Hiç uzun uzun yazmaya gerek yok. Bu turnuva yıldızların eksikliğiyle plase takımlar için hedef turnuva olmuştur. Şu kararlılığı, aklı başındalığı, sistemi, uyumu gösterdiğimiz sürece alacağımızen en kötü derece 4.'lük olur.

Sadece Tanjevic'e kızıyorum. Bu kadar adam akıllı kararlarla kenardan turnuvanın yıldızı olabiliyorsun şu turnuvada, öncekileri neden heba ettin. Yok arkadaş "zararın neresinden dönersen kar"dır falan demeyin bana.

Dünya şampiyonu olduk deseler inanırdım, alttaki tabloyu anlatsalar inanmazdım. Başımıza taş yağacak. Özellikle ilk gün galibiyetin anahtarı oldu.


Rakipleri Maksimum 75'te tutmamız gerek deniyordu maçtan önce. Ortalama 70'te tuttuk. Savunma olunca alttaki tabloda 2. sırada olmak da kolaylaştı.


Bir de, İhsan Bayülken çok konuşuyor arkadaş. Tamam çok teknik, faydalı ama ara ara bir nefeslen. Hidayet bir 4 sayı atmalı şuan ne demek? 3 tane 3'lük attı "Hidayet Kardeşin" heyecanlanma bu kadar.