7 Mart 2009 Cumartesi

Tayyip-Kakil Forvet Hattı


"Atkı kesmez forma verelim, plakayı da yazalım ismini de farklılığımız olsun".
Mehmet Kakil ile çift forvet oynasınlar. Ne yapıyodur acaba Bay Gol?

Hayırdır inşallah

Hertha, Wolfsburg, Bayern kazandı. Hamburg, Monchengladbach'tan 4 yedi. Bülent Korkmaz izlemeye gitmiş midir acaba?

En ilginci de yukarıdaki macın sonucu. 0-0 bitti. İddaa'nın yeni oyunu toplam gol sayısında 7 veya üstü gol oranı 13 idi diğer (normal) maçlarınki en az 19-20 civarındaydı. Hele 2,5 gol üstü oynayanlar çıldırmıştır.

6 Mart 2009 Cuma

Coşkuyu paylaşırken

Az önce bahsettiğim maçın sonundan bir fotoğraf. 2,29'luk Slavko Vranes, Partizan futbol takımının Portekizli oyuncusu Almami Moreira'yı kucaklamış.

22.567



Partizan'ın Panathinaikos'u 63-56 yendiği maçın seyirci sayısı. Kapalı salonlar için rekor bu. Grup birinciliği için 17 fark gerekiyormuş ama Gorbari çoşturmuş ortalığı, insanın tüyleri diken diken oluyor valla.

Normalde oynadıkları 7000 kişilik Pionir Hall'dan bu maçlığına Belgrad Arena'ya taşınmışlar. Önceki rekor 18.518 kişi ile ilginçtir 2000'de Bonn-Alba Berlin Almanya lig maçı. Bir de Gate 13 18.500 kişi doldurmuş OAKA'ya 2006'daki Panathinaikos-Tau maçıyla.

Gate 13'ün Horto Magiko'sundan sonra dün de Grobari ile birlikte Belgrad Arena'da olmak isterdim. Oyuncuların psikolojisini tahmin bile edemiyorum. Maç sonrası o anda dünyanın en iyi hisseden insanlarıdır sanırsam.

1 Mart 2009 Pazar

Koptuk

Çok önemli golün sevincinin resmidir. Motivasyon, hırs patlamasıdır yukarıdaki.

Çok güzel olyor hep bu maçlar. 97'deki kupa maçının rövanşı kadar güzel oldu bence. Bir de Real Madrid için anlam ve önemi. Aguerro kopardı bizi ve Calderon'u. O nasıl bir gürültüydü 89'da.

Duamız tutuacak mı ne? Ya da boşa mı umutlanıyoruz? Ama yine de çok zevkli oldu ve olacak gibi. Atletico'ya teşekkür, Barcelonayı şampiyon ilan eden bahis şirketlerine selam.

2'de 2, kaldı 3

Arada Japonya'ya gidip Fifa Club World Cup'ı da kazandılar. Hadi o sayılmaz!! 2. kupa bugün geldi. Carling Cup Manchester United'ın oldu. FA Cup'ta son 8'deler ve haftaya cumartesi Fulham ile oynayacaklar. Premier ligde Liverpool havlu attı sadece Chelsea var artık ama kazanma şansları çok yüksek. CL'de deplasmanda Inter'le berabere kalarak CL'de yenilmezlik rekoruna tek başlarına sahipler ve bence 1 numaralı favoriler. 70 maçı geçecekler heralde bu sezon. Ferguson sıkılmıyor mu? Bizimkiler yoğun tempo diye ağlıyorlar da bu takım ne kadar sakat veriyor?

120 dakika 0-0 biten maça Over 2,5 oynamıştım, hiç mi anlamıyorum ne?

Şenlik dağıldı

Real'in serisinden bahsettik. Londra derbisinde Fulham ile 0-0 berabere kaldı Arsenal. Takım son 11 maçta namağlup. Ama 8 beraberlik ve sadece 3 galibiyet. Son 5 maç berabere. İngiltere'de üstüste en çok berabere kalma rekoru 8. Bu rekoru 7 takım paylaşıyor. En yenisi ve en üst seviye ligde 8 maç üstüste berabere kalan takım 2005/06'da Southampton.
49 maçlık namağlup seriye sahip Arsenal'in düştüğü duruma bak. Arsenal ayrıca Premier'in en çok üstüste kazanma rekoruna sahip takım durumunda. 49 maçlık namağlup serinin dışında 2001/02'de başlayıp ve 2002/03'ün başına kadar devam eden 14 maçlık galibiyet serisi rekoru da onların.

4. Villa son dakikalarda 2 tane yedi de 3 puan alamadı ama puan farkı 6.Adebayor'suz olmuyor resmen. Yine pozisyon var tabi sıkıcı olmuyor ama girmiyor bir türlü içeri. Beraberliklerin son 4'ü 0-0. Arada CL'de Roma'yı 1-0 yendiler o gol de penaltıdan. Arsenal gol atamıyor ne demek lan? Dünya tersine döndü. Var bir terslik. Kurşun döktürmek lazım. Ben yukarıdaki adamları çok özledim şahsen. Yani tamam iyi hoş da "Şenlik dağıldı acı bir yel kaldı bahçede yalnız" gibi bir durum var. Yukarıdakiler olduğu zaman aşağıdaki gibi skorboardlar oluyordu, şenlik yeri gibi.

Üstüste 10



Barcelona bu sezon 1 kez 9, (arada içerde Getafe beraberliği) 1 kez de 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Madrid'in serisi de 10 maç oldu. La Liga'da rekor 15 maçla 1960/61'de Real Madrid'in. 22 attılar 2 yediler bu 10 maçta. 4 tane 1-0 2 tane 2-0 var. Hİç de tipik Real performansı değil bu 10 maçta 2 gol yemeler...

Barcelona'nın kendi evinde yenildiği Espanyol'u Guti ve Raul'un golleriyle geçtiler. Puan farkı şuan 4. Barcelona Vicente Calderon'a çıkıyor bu akşam. Lyon maçı dahil 3 maçtır kazanamıyorlar. Madrid pimi çekti Barcelona'nın eline verdi yani. Zaten herhangi başka bir takım olsaydı şimdiye çoktan eli ayağına dolanmış panik içinde olurdu. Real'in psikolojisi de değişik tabi. Liverpool'a elenirlerse kayıp bir sezon olacaktı ama pes etmeyen bir takım görmek taraftar için herşeyden önemli. Paralı eşşekler değil de ruhuyla oynayan görmek ister tabi herkes.



Guti girdi yine oyun değişti. Ona olan hayranlığımı bilen bilir. Dikine pas/Enine pas oranı en yüksek futbolcudur. Canı sıkılır heralde yana oynamaktan sabırsız gibi. Dolayısıyla dikine 10 pasının 8'i hatalıdır belki. Ama o tutan 2'si ya asist girişimidir ya da asist pası girişimidir. Topu alır etrafına biraz bakınır defansı nasıl delebilirim diye çok top da kaybeder. Ama işte futbol meyvası az görünen bir oyun olunca Guti gibilere can kurban. Ben Guti'nin orta sahada oynadığı takımın forveti olsam top onun ayağına geldiğinde ofsayttan kaçınıp mutlaka aralara kaçarım çünkü bilirimki iyi kaçarsam beni görür ve bana atar. Al sana durup dururken karşı karşıya pozisyon. Bu sefer frikikten attı. Kilitlenmeye giden deplasmanda çok kritikti.


Raul geçen hafta attığı golün aynısını attı, bu sefer yerden. Ramos geldiğinden beri 11 maçta 8 golü var. Schuster ile 14 maçta 6'da kalmıştı. Şimdi 25. hafta itibariyle 14'te. Bu sayı da gol kralı olduğu 2000-01'den(15) beri en iyi performansı işaret ediyor. Toplamda da Liga'da 219 gol yapıyor. Birinci 251 golle bask Zarra. 2 sezonda yetişir bence. Nerden çıkardı Amerika'yı anlamadım. Ama dünkü maçta bir insan takımına nasıl faydalı olur, takımı için nasıl herşeyi yaparı gösterdi bir kez daha. Lambuja da dikkat çekmiş zaten. Ramos'un kademesine girmek, sol iç oynamak...

Haftaya Madrid derbisi var Bernebau'da. Pepe ve Sneijder cezalı. İlk yarıda 2-1 kazanmıştı. Değişik bir maç olmuştu, 1. dakikada Van Nistelrooy atmıştı ilk yarıda 2 takım da 10 kişi kalmıştı sonra 90'da Simao uzatmada Higuain penaltıdan.