10 Ekim 2008 Cuma

Gitmek Lazım #2: Tromsø


Türkiye'de ismi duyulmuş bir yer değildir 2 sene öncesine kadar. Bu nasıl güzel bir şehir, şehrin hemen yakınında nasıl güzel bir doğa manzarasıdır. Fotoğrafa bakınca bile temiz hava doldu gibi oldu ciğerlerime. Tromso: 65.000 kişi yaşıyormuş sadece bu şehirde. Dünyanın en kuzeydeki üniversitesi de, futbol kulubü de bu şehre ait. En soğuk aylık ortalama sıcaklık Ocak'ta -18 derece. Yazın maksimum sıcaklık haziranda ve 12 dereceymiş. Nisan'dan Mayıs'a alacakaranlık, Mayıs sonundan Ağustos başına kadar batmayan güneş, Ağustos-Eylül başı yine alacakaranlıkmış bu şehir. Gidilsin görülsün beğenilsin serisini başlatıyorum sanırsam.




9 Ekim 2008 Perşembe

Abi Tavuk Geldi


Ülkeden ayrılma nedenleri #3

Antalya'da ki ilköğretim okulunda, müdürün, kadın öğretmene taciz şikayetiyle yürütülen soruşturma haberini okudum. Müdür Bey Allahsız ve Ermeni mi? başlıklı haberin detayları burada.

Taciz soruşturmasında yöneltilen 5 sorudan sadece 4.sü tacizi soruşturuyor. Ben sadece ifade tutanağını koyayım da buraya ara ara bakalım hep beraber midemiz kalksın.

İFADE TUTANAĞI

YUKARIDA açık kimliği ve diğer bilgileri yer alan tanık öğretmen (....) ../11/2007 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 11.30'da Aksu İlköğretim Okulu'ndaki müfettişliğimiz odasına itham edilen konumunda davet edilerek, davet edilmesine esas konu kendisine anlatılıp, bu konuda açıklamalarının istenileceği ve açıklama yapmasına engel bir durumun olup olmadığı, açıklama yapmak isteyip istemediği sorulduğunda, açıklama yapmasına engel bir durumu olmadığını ve özgür iradesi ile açıklama yapmak istediğini belirtmesi üzerine; iddialar/konular ile ilgili olarak Okul Müdürü Mehmet Karakaş hakkında aşağıdaki iddialar ileriye sürülmektedir.

1- Allah'a inanmadığı, Ermeni olduğu
2- Bayrağa saygısı olmadığı
3- Öğle yemeklerinde ayrana rakı koyup içtiği
4- Öğretmen Sevil Ünlü'ye sarkıntılık ettiği ve tacizde bulunduğu
5- Bazı öğretmenleri okuldan attıracağını söylediği ileri sürülmektedir.

Bu konulardaki ifadenizi aşağıya maddeler halinde yazmanızı, varsa belgelerinizi ifadenize eklemenizi rica ederiz.

Nedim Düztepe Mehmet Çağlar İlköğr. Müfettişi İlköğr. Müfettişi

Cathrene Tremmell'a da "ayranınıza rakı katıyor musunuz?" diye sormuşlar soruşturmada.

8 Ekim 2008 Çarşamba

Fikstür Takip Etmece ve Sporting Gijon


Uğur Meleke bahsetmişti geçen günkü bir yazısında. Sivas geçen sene Fenerbahçe'nin fikstürünü takip etmişti. Bu sene de başkasını takip edenler var geçen sene olduğu gibi.

Herhangi 2 takımın bile birbirini takip etmesi bence "fair" değilken İspanya'da durum biraz daha komplike. Barcelona Sevilla'yı, Real Madrid Barcelona'yı, Villareal'de Real Madrid'i takip ediyor. Durum böyle olunca Sevilla'yı gören "aha 4 hafta puan yok doğru düzgün" diye ağlamaya başlıyordur.

Ligin daha 6 haftası oynandı ama bahsi geçen talihsiz takımların performansı şöyle:

1. hafta Sevilla ile oynayan Racing Santander 4 maçta: 1 puan.
2. hafta Sevilla ile oynayan Sporting Gijon 4 maçta: 18 gol ve 0 puan.
3. hafta Sevilla ile oynayan Real Betis 4 atıp 7 yemiş ve 1 puan
4. hafta Sevilla ile oynayan Espanyol 3 haftada 1 puan.
5. hafta Sevilla ile oynanyan Atletico Madrid 2 maçta 0 puan şimdilik.

Tabiki her takım bu fikstürü takip edecek sonuçta ama iyi başlangıç yapamayan takımın ligde üst sıralara tutunması zordur kanımca.

Tabi bu büyük takımlar ilk haftalarda küçükleri yiyedursun, kızılca kıyamet sona doğru kopacak durum böyle olunca. Türkiye'de derbilerin son haftalara sıkışmasında aceto bahsetmişti.

Sevilla-Barcelona, Barcelona-Valencia, Madrid-Sevilla, Barcelona-Madrid, Sevilla-Villarreal, Madrid-Valencia, Villarreal-Barcelona, Valencia-Atlético, ve Madrid-Villarreal maçlarının tamamı 6 haftaya sıkışmış durumda hem de 13-18 ve 32-27. haftalar bunlar. Oldu olacak Atletico Madrid'i de takip eden-edilenler arasına koy, iyice şenlik olsun ortalık. Bu durumda noluyor Atletico Madrid son haftalara kafa kafaya girerse 3-4 takımla, şampiyonluk için en kuvvetli aday olacak ya da 6. 7. sırada girse bile 3-4 hafta içinde ilk 2'ye oynayabilecek durumda olacak.



Manolo Preciado - Sporting Gijon

Tamam yayıncı kuruluşun bulaştığı kokusu burunlara geliyor, son haftalar fena heyecanlı olacak ama yazık günah değil mi Gijon'un taraftarına, futbolcusuna ve özellikle yukarıdaki kalecisine ve Manolo'cuğuma. Ayrıca soyisme gel!! La Liga'ya çık ilk maçta Gefate kendi sahanda sallasın sana, sonraki 4 haftada 13'ü 3 gün içinde 18 gol ye. Yazık. Neyse 6. haftada deplasmanda Mallorca'yı 2-0 yendiler.

Kankagül

Google'dan Erkin Koray şarkısı aratıp lyric sitesini tıklarsan karşına da bu çıkar sağ alt köşede, karşınızda sarki-sözleri.com.

Hayır herşeyi anlayayım tamam, kankagül nedir arkadaş?