29 Kasım 2008 Cumartesi

Gidiyor

Yazmıştım ama atıp tutmuşum. Yok Shearer Geliyor falan demiştim. Noldu? Kinnear sezon sonuna kadar kalacak kulüpte.



Ama bu sefer kesin tutturacam. Roy Keane gidiyor. Sezon sonunda kontratı bitecek. Ayrılabileceğini söylemiş. Takım sıçışlarda. Sadece Cisse oynuyor. Şu an da Stadium of Light'ta Bolton'a 3-1 yeniliyorlar. Bu sene hiç 90 dakika izlemedim ama geçen senye göre konuşuyorum:Premier'in en sıkıcı topunu oynayan takımdı bence.

12 Kasım'da takımı yakacak oyuncu Diouf olur demişim. Ne yapıyor ne ediyor ondan da haberim yok? Bence yakıyordur ama. Şimdi 2. yarı 3 tane sallar Bolton'u yenerler.(Yok yok sakin 1-4 olmuş) Zaten tam bir kendine güzensiz gibi herife bok attıktan sonra yan çizmişim şu postun en altında.

Ne zevkli iş miş bu? "yok o geliyor bu gidiyor, şunun ipi çekildi, büyük operasyon" falan diye atıp tutmak. Kızmayacam Fotospor' a falan bundan sonra. Hem çok zevkli iş, hem para kazanıyorlardır heralde. Daha ne? Ben "işte sıkılırsın, sıkıldığın için de para verirler, sıkılmayacak olsan niye para versinler" ekolünden geldiğim için değişik geldi bana.



Hadi bakalım!!!İlk sayfaya gel. Gafayı yimişler vallah billah.

Manchester Derbisi

Haftasonu derbi var. En son 10 şubatta 58'in 50. yılında, süper formalarla süper bir maç izletmişler, City deplasmanda kazanmıştı Vassell ve Benjani'nin golleriyle.







Ama bence bu sefer United kazanacak. Neyse ne? Çok güzel maç olacak. Gezegenini en iyi futbolunu işte bu adamın takımı oynuyor. Anaaa yok bu adamınki değildi, neyse gezegenini en iyi topu bu ligde oynanıyor, adamım Benjani'den sakatlıktan döndü toparladı hafiften, hadi bakalım hayırlısı.

27 Kasım 2008 Perşembe

İtinayla Milano Yakılır



Hemen söyliyeyim fotoyu Kamil'den aldım. Gate 13 yine gider yapmış cümle aleme. "Neron Roma'yı yakti, biz Milano'yu yakacağız" yazıyormuş.



Noldu şekerim? Canın mı sıkıldı?

26 Kasım 2008 Çarşamba

Ah o gemide ben de olsaydım #2

Şimdi ben bu taraftaki her fotoğrafa baktıkça ben içimden "ulan bu da ev bizimki de ev, ulan adamların yatak odalarına bak, bizimkine ışık bile girmiyor, lan bu kocaman evde kesin genç bir çift, iki kişi yaşıyordur biz koca koca adamlar hala ev arkadaşıydı, ortak kiraydı, kış geldi doğalgaz zammıydı uğraştığımız işlere bak" diye sızlanacam. Ne sızlanacam baya bildiğin sövecem. Ama her defasında kendimi tekrarlamayayım diye mümkün olduğu kadar kendimi tutacam, içimden sövecem. Ama zannetmeyin ki sövmüyorum. Hep beraber yardıralım, sözle isyan edelim, Avustralya'ya gidip taciz edecek halimiz yok. Oraya gidecek para da yok, as well. Neyse ben bu seriyle kendi moralimi bozuyorum, hayata küsüyorum, sizi de bana katılmaya davet ediyorum buyrun.


O kadar da büyük görünmüyor değil mi? 5 yatak odası 4.5 banyosu var.


180 derece Sydney kuzey sahili manzaralı.


Yukarıdaki Heybeli'nin vapur iskelesi değil de diğer tarafına benzemiyor mu?(He he benziyor, avuntu işte. Benzese de oraya manzara görmek için, faytonla gidiyorsun gidiyorsun, burada manzaranın hasosuna uyanıyorsun)


Okyanus manzaralı küvet keyfi.


Yatak odası 1 (Bu post serisini süper manzaralı yatak odaları serisine çevirebilirim her an)


Yatak odası 2


1600 metrekareye kurulmuş ev.

385 metrekare

Palm Beach, Sydney, Avustralya

Mimari: Crone Partners Studios.

FB 1 - 2 Porto



Geçen senenin CL çeyrek finalistinin kadrosu bu olmamalı öncelikle. Zayıflık görüyorum diğerlerine kıyasla bu 11'de. Zaten maç öncesi FB'li arkadaşımın "Selçuk'un yerine Maldonado oynarsa kesin kaybederiz" demesinden anlaşılıyor herşey. Bu takımın taraftarı günahları kadar sevmedikleri Selçuk'un alternatifi yok diye korkuyor resmen.



Bu kadar kondisyonla azcık zeka birleşse çok daha farklı şeyler olabilir bence. Maç seçmesi ayrı konu ama Uğur Boral takımı geride olduğu zaman yaptığı faulleri hakemin vermeyeceğini sanıyor hala. Taraftar psikolijisidir bu, yapmayın. Taraftar deplasman takımı 1-0 öndeyken hakemin Lisandro'nun elle alıp almadığını tam görmese bile düdük çalmasını, iptal etmesini bekler, ama taraftardır 0, kazancı yoktur, karşılıksız seviyordur çünkü ayrıca objektiflik hak getire. Ayrıca hakemin 2. golü verdikten sonra içinde kalan -kısa süreli de olsa- eyyamcılığının göstergesi Fernando'ya çıkarttığı sarı kart.



Gökhan Gönül hakettiği ayrıcalığı gördü maç sonunda. Gökhan Gönül Oley çok anlamlıydı. Fenerbahçe taraftarına helal olsun.

Bir Mühendisin Baştan Çıkışı

Eskilerden siyah beyaz

Yeni CEO

Arsenal aradığı CEO'yu Amerika'lardan getiriyor. MLS'in organizasyon komitesindeki en üst isimlerden biriymiş Ivan Gazidis. MLS'in pazarlama kuruluş Soccer United Marketing'in de yöneticisiymiş. İngiltere milli takımının, Barcelona ve Real Madrid'in abd turnelerinin arkasındaki isimmiş. Oyuncu kontratları ve pazarlıklarını artık bu adam yapacakmış. Artık Arsenal için dil dökecek yani. İyi geçinin goçum bu adamla. Bize gelmez ki böyle teklif allah kahretmesin.

Ağlamak

Sanki sen çok gittin onların kalesine? Ağlayacaksanız aşağıdaki daha iyi valla onla anlaşsın takım. Çantası ceketi hazır kapıda beklemez o adam en azından, can atıyor o kulüp için senelerdir.

Ah o gemide ben de olsaydım #1

Sorrento'daki Hotel La Minervetta'nın manzaralı yatak odasından hareketle böyle birşeyler olsun. Böyle design gibi, ama manzara istiyorum gibi falan filan.


Whistler Cay Residence, British Columbia, Canada

Boşuna uğraşmayın, olmuyor işte



İzlemedim ama çok güzel maç olmuş aslında. Ronaldo süper oynamış deniyor. Ama şöyle bir gerçek oluştu bu iki takım arasında.

14 Eylül 2005
Villareal 0 - 0 Manchester United
22 Kasım 2005
Manchester United 0 - 0 Villareal
-------
17 Eylül 2008
Manchester United 0 - 0 Villareal
25 Kasım 2008
Villareal 0 - 0 Manchester United



Boşuna halaya tutuşmayın, gol olmuyor.



Boşuna denişik denişik pozlara girmeyin,sakin olun, gol olmuyor.

25 Kasım 2008 Salı

Yağmurda taraftarlık Vs. Evde PES






Avni Aker tribünleri çok güzel bu sene. Yağmurluk hava katıyor uzaktan. Maratonun da çatısı kaldırıldı stadın 3 tarafı açık heryer yağmur, yağmurluk.


Bir de yukarısı var.
"İstanbul Belediyesi-Hacettepe, evinde PES oynayan bir ergen kadar yalnızdılar.
Tanıl Bora

24 Kasım 2008 Pazartesi

Batan sadece iskele değildi

Karaköy iskelesinin batması üzerine taze taze, şıllaakk diye bir karikatür. Gafayi yimiş.

Marcus Babbel

Üstüste 5 mağlubiyete dayanamadı Armin Veh. Marcus Babbel geldi yerine. Harun Tekin lan bu.

Hep beraber Ankara'da

3 İstanbul takımının 2si futbol biri basket takımı haftasonu hem de aynı gün içinde Ankara'daydı. İlk defa böyle yaşanıyor böyle birşey, son 7 senedir olmuyordu en zından..

Cumartesi saat 3'te başlayan maçta hakemi arama skandalı başrol oyuncusu Cemal Aydın istifaya davet ediliyor. Anakaragüçlüler Fenerbahçelilerle maçtan önce anlaşmış, 4 dakika bağırmayın biz bağıralım protesto edelim başkanı demişler. Fenerbahçeliler de anlayışla karşılamış.

Aynı gün aynı saatte Beşiktaş Fenerbahçe taraftarlarından 200 metre uzakta Türk Telekom ile mücadeleye başladı. Maçın daha kolay geçmesi bekleniyordu ama sonuçta favori Telekom kazanmış. Maçtan önce Eski Telekom oyuncuları Haluk, Muratcan ve Adem'e çiçek verilmiş. Cevher de yancı olmuş onlara ya da benim bilgim yok Cevher-Telekom ilişkisi hakkında. Ankaragücü-Fenerbahçe maçı olmasaydı aynı saatte o maç olaysız biter miydi? Yetkililer aynı saate alarak iyi mi etmişler yoksa AG-Telekom ortak taraftarının özgürlüğünü mü kısıtlamak acaba bu?


Yetmedi aynı gün saat 19.00'da Yenikent Asaş'ta Ankaraspor - Galatasaray vardı. Cumhurbaşkanı bile üşenmemiş ben üşendim valla gitmeye, tee dağ başına. Gündüz ki maçlara gittim mi ona da hayır? Serde tembellik var, oturduk olduğumuz yerde.
Anti-Bizans tayfası için yoğun birgün dü yani Cumartesi? Tam mesai çalşıanlar vardır eminim. Gerçi Anti-Bizans'a Belediyespor da en az bizans kadar antipatik geliyor. Aman bilmiyorum işte herkes burdaydı haftasonu, amcamlar, dayımlar falan filan.

23 Kasım 2008 Pazar

Takım Dediğin

25 kişilik takım kadrosu



İlk 11 (çaktırmayın 12 kişi var)



Takımın yıldız oyuncusu



Victoria's Secret Top Modelleri, Fontainebleau Miami Beach

Forma Dediğin






Diğer formaları da çok güzel Atletico'nun. Ama bu bir başka olmuş bence. Sarı şort tartışılabilir ben üst taraftan bahsediyorum. Eklemek gerek eldekilere. Madrid'de halamlar, dayımlar falan otursa iyiydi, gönderirlerdi. Yok işte napalım. Hem delikanlı dayı Berlin'de Münih'de falan oturur. Suratını bile görmezsin, görsen de tanımazsın.

İsyan ve Kısırlık



Chelsea 0 - 0 Newcastle
Liverpool 0 - 0 Fulham
Aston Villa 0 - 0 Manchester United
Manchester City 3- 0 Arsenal

Ligin ilk 4 sırasındaki 4 takım toplam 4 maçta 3 puan ve attıkları 0 gol. Yemeyecez Ulan demişler bir nevi. Arşivler açılsın rekor mudur diye bakılsın...


Real Madrid 1 - 0 Recreativo
Barcelona 1 -1 Getafe
Villareal 0 -3 Valladoid
Sevilla 0 - 0 Valencia

İlk 4 sıradaki 4 takım toplam 4 maçta 5 puan ve attıkları gol 2. Barcelona'nın galibiyet serisine son.



Trabzonspor 0 - 0 Sivasspor
Beşiktaş 2 - 0 Eskişehirspor
Ankaraspor 0 - 0 Galatasaray
Ankaragücü 0 - 0 Fenerbahçe

İlk 6 sıradaki 6 takımdan kazanan sadece 1 takım.4 maçta toplam 2 gol. Ayrıca Denizli-Bursa maçı dışındaki 8 maçta toplam 5 gol.