2 Ağustos 2008 Cumartesi

Emirates Cup 2008 ve Wenger'in Planları



Önce Real Madrid Hamburg maçı vardı. 2-1 Real kazandı. Van der Vaart oynamadı tabiki. Real Hollanda milli takımının ortasahadan ilerisi olacak onu da alarak. Ama target striker olarak hala nasıl sadece Nistelrooy'a güvenebiliyorlar anlayabilmiş değilim. Saviola'yla, Higuen'le, Raul'la olmaz bu iş.Raul'a saygım sonsuz ama bu ayrı. hatta nistelrooy bile yaşlandı sakatlanmasını geçtim. Koskoca Real'sin al sana Berbatov, Pavlychenko, Drogba (kaçtı artık), paranımız yok sanki alla alla. Maçtan not: Nistelrooy oyundan çıkarken baya büyük bir yuh yedi.Heinze de maç içinde nasibini aldı birkaç kez ıslıklardan. Arsenal taraftarı bu, bir maç oynamış olsunlar onlarda haz etmezler artık işte.

Sonra Arsenal - Juventus maçı vardı. Emirates dolmuştu artık tabi. Koridorda takımlar görünürken altın sarısı gibi forma içinde Nedved'i Trezeguet'si, Iaquinta'sı önde kaptan Buffon'u baya bildiğin Juventus varken, Arsenal ilk 11'i aşağıdaki gibiydi. Doğum tarihleri de benden olsun.

Lukasz Fabianski(1985), Phillippe Senderos (1985), Justin Hoyte (1984), Johan Djourou(1987),Kieran Gibbs (1989), Emanuel Eboue(1983), Denilson(1988), Jack Wilshere(1992), Aaron Ramsey(1990), Carlos Vela(1989), Niclas Bendtner(1988)

Sonradan oyuna girenler Adebayor(1984), Theo Walcott(1989), Abu Diaby(1986), Samir Nasri(1987), Bacary Sagna(1983) bir de 77'li Gallas.

İlk 11'in yaş ortalaması maksimum(2008'den doğum yıllarını çıkardım direk) 20,7, Gallas'la beraber 17 oyuncunun yaş ortalaması 21,7.

Wenger en son Werder Bremen'den 87'li Bischoff diye alakasız bir adam almıştı, 3 senede sadece 1 resmi maç oynayan. Bu kadro artık sene genç falan değil safi sübyan. Wenger ben ille de gençlerle şampiyon olacağım, millete "ohaaa ya adama bak yaş ortalaması 22 olan takımla herif Premier şampiyonluğu kazandı" dediteceğim gibi artık manyakça bir psikolojiye sahip. Gidenlerin Lehmann(39), Gilberto Silva(32), Alex Hleb(27), Flamini(24) olduğu gelenlerin ise Ramsey, Bischoff ve Nasri olduğu düşünülürse Wenger operasyonu planlı yapıyor gibi.

Gallas'ın da PSG'ye gitme durumu vardı geçen haftalarda. Ben olsam ben de tırsarım valla 31 yaşına gelmişsin sonuçta. Neyse Gallas'tan sonra takımın en büyükleri 80'li Rosicky ve 81'li Toure.

Evet kafayı yaşa taktım. bu çocuk çok iyi topçu diyecek yaşa gelidim sanırsam en azından Arsenal maçları izlerken.



Gerçi bugün düşen habere göre Wenger bu seneki kaptanlık görevini Gallas'a geri vermiş. Geçen seneki martin taylor hayvanının Eduardo'ya yaptığı cinayet teşebbüsüyle başlayan ve ardından bir türlü toparlanılamayan Birmingham maçında Gallas'ın kaptanlığı çok eleştirilmişti ve kaptanlık bir nevi ondan alınmıştı. Wenger ayrıca "Adebayor bana hep kalmak sitediğini söylüyor ve buna inanıyorum, Boeing 747 dolusu (tonajla) parayla gelseniz bile o hiçbir yere gitmiyor" demiş. Zaten büyük sürpriz olmazsa bu hafta içi yeni sözleşme imzalayacak Adebayor.



Ayrıca tabi futbol olarak da ezilmediler hatta ayağa kısa pas olayını çok da güzel kavramış gibiydi bu çocuklar. 2. yarıyı izlemedim nasıldır bilmem ama ilk yarı iyiydiler ve trezeguet'İn golü de ofsayttı işte.
Aaron Ramsey Cardiff'e 5 milyon pound sayılarak alındı. Gözler onun üzerindeydi ama Jack Wilshere isimli genç yetenek çok göze battı. Stuttgart'a da gol atmıştı. Yeni Hleb geliyor diyorlar hem de sol ayaklı, hatta birkaç yerde Arsenal'in 70'lerdeki efsanesi Liam Brady'e benziyor diyen de var ama aklım ermez o kadarına. ismi Fever Pitch'den hatırlarım o kadar. Neyse bu çocukta iş var diyoruz. Westham ile oynadıları reserve maçında süper bir gol atmış ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR'ten başka birşey çıkmıyor karşımıza. Hah hayırlı olsun dailymoiton.com'da sizlere ömür.

Son olarak Iaquinta ne yalan bir topçudur, 40 tane takımım olsa birinde barındırmam valla.

31 Temmuz 2008 Perşembe

Transferler #4: Premier Lig


Tottenham ile Rovers David Bentley için 15 + performansa bağlı 2 yani 17 milyon pound karşılığında anlaşmış. Bentley de 6 yıllık imzalamış.

Peki bu transferden karlı çıkan kim oldu? Arsene Wenger oldu. Arsenal formasıyla sadece 1 lig maçına çıkabilen Bentley önce Norwich'e sonra Blackburn'e kiralanmıştı. 2006'da ise yaklaşık 2 milyon pound gibi böyle yetenekli ve genç bir oyuncu için oldukça ucuza Blackburn futbolcusu olmuştu. Tabi çakal Arsene adamdaki potansiyeli görerek anlaşmaya "bir sonraki transferin yarısını iç ederim arkadaş" maddesi koydurmuş. Tabi Blackburn'de 2 milyon gibi fiyata alabilince adamı bu maddeye itiraz edememiş sanırsam. Yani noldu? Arsenal'in kasasına 7,5 milyon pound girecek hem de ezeli rakibinin kasasından. Arsene bu sezon da gençlerden gidiyor, Aaron Ramsey, Samir Nasri'den sonra 3. transfer Werder Bremen'den Portekiz'li U-21 Amaury Bischoff oldu. Şimdi ingiltere'de adamdan "Werder Nobody" diye bahsediyorlar ve Arsene'in bu adamı da alıp yoktan varedip edemeyeceği konuşuluyor.

Tottenham hala yerinde durmuyor, Arshavin'i de alacak gibi görünüyorlar. Yalnız Zenit biraz daha yok 22 milyon pound, 20 milyon pound derse ellerinde patlayacak gibi. Tottenham almazsa kimse almaz o fiyata. 3 sene önceki Abramovich dışında. Yalnız Juande Ramos AMC manyağı oldu, SC lazım SC, efendi. Sadece, gözü dışardaki Berbatov'a güven olmaz koca sezon boyunca. Gerçi hazırlık maçlarında da Darren Bent coşuyormuş. onda da geçen sene ne para bayıldılar, bak aklıma gelice yine sinirlerim bozuldu. Patlasın bu sene de lafımızı geri alalım.
Fulham Andrew Johnson'ı alıyor gibi, 13 milyon pounda. Mark Hughes Tal Ben Haim'e 5 milyon verdi, şimdi de Santa Cruz'u istiyor. Newcastle Keegan geldi diye midir artık bilmem biraz duruldu bu sene. Jonas Gutierrez'i ve Guithre'yi aldılar sadece daha. Keegan 2 kişi daha alacaz demiş, biri Coloccini olacak gibi görünüyor.

Liverpool Keane'den sonra Gareth Barry'i de alıyordu dün az kalsın. Aston Villa 15 dakika geciktiniz demiş. Durum bundan ibaretse bu transfer gerçekleşir, ne o oyle 15 daika geciktiniz falan, boru mu bu 18 milyon pound getirecekler, verirken ,insanın eli titrer. Liverpool demişken dün Villareal ile oynadılar. Kırmızı olmasa da Robbie Keane ilk kez formayı giymiş.

Diouf Sunderland'e gitmiş. 28 yaşında daha herif ama baydı şimdiden. 2002 dünya kupası gazıyla yapılan transfer sonucu 6 yıldır ingiltere'de bu adam. 215 maç 30 gol. 7 maça 1 gol. Bakarım istatistiğe arkadaşım, bu kadar da az atılmaz. Gol kabızı Sunderland'e bu adam mı derman olacak? Bugün çok büyük laflar ediyorum hadi hayırlısı, Diouf 25 gol 10 asist yaparsa adres veririm gelip bir güzel döversiniz.

30 Temmuz 2008 Çarşamba

King - God

Bu kulüp futbolcusunu büyüten efsaneleştiren bir kulüp demiştim,yani tarafar ve kültürü olarak böyle bir yapıya sahip.

"All those that have a red heart can rejoice for they have seen ‘God’"



Transferler #3: Premier Lig

Crouch Portsmouth'a gidince Liverpool'un forvet alması farz olmuştu. Farz'a gel. Voronin, Kuyt Babel... Bir de gittiler 17'lik fransız N'gog'u aldılar. Benitez işte bu çocuk "instant impact" falan dedi, acaba forvetten vaz mı geçiyorlar demeye kalmadan Robbie Keane bombasını patlattılar. Artık herkes aşağıdaki ikili de dahil çocuklar gibi şen.

Şimdi Crouch tarafına geçelim olayın. Bence iyi yaptı. Çok daha fazla oynayacağı takım olmalı futbolcunun kıstası aynen bu şekilde. Gerçi bu transfer biz uzaktan Crouch hayranlarının Crouch izleme süresini çok da arttıramayacak. Harry Redknapp iyi hocadır severim.9 milyon verdiler Crouch için. 28 milli maçta 14 golü var bu adamın. Peki normal şartlar altında partneri kim olacak? Jermaine Defoe. Onunda 28 miili maçı var. Kolay değil. İngiltere Milli takım forvet hattını çıkartabiliyor bu takım. Güzel kadro kurdular, bu sene takip edilecek takımlarım arasına girdiler.



Bu aralar Everton Mehmet Topal'ı istiyor haberleri var burada. Özel izin istemişler çalışma izni kriterini yerine getiremiyormuş diye. Çok da kasmadım ama dış basında göremedim böyle bir haber. Everton Moutinho'yu almak istiyor. 12 milyon pound tekliflerini kabul etmedi Sporting Lisbon.

İşte durum böyle olunca ben de şu serzenişi yapıyorum,Portsmouth'lu yetkililere sesleniyorum: Hazır Suuley Muntari'yi de Inter'e 13 milyona itelediniz, Mehmet Topal'ı Portsmouth alın. Uyuz foxtv de Mehmet Topal'lı, Crouch'lu, Defoe'lu, Kanu'lu Portsmouth yok Sunderland deplasmanında, yok Stoke City'i konuk ediyor diye reklam yapsın bu ülkedeki Peter Crouch hayranları da sebeplensin. Tabi bu güzide tv kanalımız Bez Bebek vermekten vazgeçerse...

Şimdi Robbie Keane transferinin etkilediği diğer tarafa geçelim. Chimbonda, Tainio, Robinson ayrıldı zaten. Tottenham "ay zaten bu sezon baya açıldık, bu gelen parayı bir kenara koyalım, azıcık sakin olalım" derse ben de şerefsizim diye düşünürken, haberler hemen patlamaya başladı. Pavlychenko, Arshavin, Eto'o, David Villa, Diego Milito derken çok büyük oranda David Bentley transferini bitirdiler. Bugün sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyormuş Bentley'nin. Bence bu da iyi transfer. Bana sorsan her transfer iyi. "Tebdil-i mekânda ferahlık vardır". Ya kalacan simge olacan ya da sürekli gezecen 2 senede bir transfer yapacan güzel şehirlerin takımlarına.
Berbatov da hala gidebilir işte o zaman şöyle birşey derdim ya neyse sağlam bir forvet alırlar. Ben Pavlychenko'ya güvenir alırım ama onlar kesin daha pahalıya kaçarlar. Schevchenko aklıma geldi bi de çenko menko deyince.



Robbie Keane Liverpool'da. Kop'a yeni idol geliyor

Az para değil 20,3 milyon pound ama bence Rafa'nın yaptığı en yerinde transferlerden biri. Çok iyi golcü, en formda zamanında, çok tecrübeli ve bu takımın taraftarı. Robbie Fowler'dan sonraki bayrak adam olcak belki de Carregher ve tabiki büyük ölçüde Gerrard'ın omuzlarındaki yükü biraz olsun hafifletecek. Keegan'ın Dalglish'in formasını, 7'yi giyecek. Kolay birşey değil. Bu kulüp futbolcusunu büyüten, efsaneleştiren bir kulüptür.

12 yıl önce gelme şansı vardı Anfield Road'a. Ama o Wolves macerasını seçti. 17 yaşında beri sürekli oynayarak kazandı bu tecrübeyi. Üniversite okumadı da, liseden sonra direk işe başladı çok çalıştı yavaş yavaş yükseldi gibi bir hikaye bence onunkisi. O da belki de 12 yıl önceki fırsatı reddetmese bu kadar başarılı bir kariyere sahip olamayacaktı.

Crouch ile oynamayı sevmiyordu Benitez, kendi bileceği iş. Ama Keane ile Torres iyi bir ikili olacak. Ben bu sene bu takımdan umutluyum, şampiyon olmasalarda 25. hafta 19 puan geride falan olmayacaklardır.

Moda Yelken Kulübü


29 Temmuz 2008 Salı

Metallica'dan Önce









Unbelieveable



Pazar günü 40 küsür bin Metallica hayranı içinde ol, kafanda binbir türlü düşünceyle, moral bozukluğu olmasına rağmen, hayatının en güzel,en mutlu anını yaşadığını san. 8994 günlük hayatının hem de. Bir gün sonra, allahın pazartesinde, hayatının 8995. gününde daha da mutlu ol, "laa dünkü mutluluk neymiş ki beee?" diye iç geçir. Olacak iş mi? Oluyor işte! Hayat böyle birşey. Başka açıklama yok şimdilik.