9 Temmuz 2008 Çarşamba

Zerdaliler

Ay nerde doğsa oradaydık
Dallarda zerdali çiçekleri
Savrulur gider rüzgâr esince
Bütün bir bahar böyle geçti

Anlardım aklından geçenleri
Sustukça konuştuk sanki
Sevdaymış meğer bu içimizde
Yıllardır uyuyan deli
Sessizlik sensin geceleri

Fincana kahve koydum gel, ah
Bugün şeytana uydum gel
Ay doğdu dağın üstünden, aman aman
Dallarda beyaz çiçekler

Dayandım gecenin karasına
Artık kimse kıramaz beni
O kül gibi deniz o sessiz kız
Kayıp bir sandala binip gitti

Ne sen söyledin derdini

Ne ben sevdiğime inandım
Unut geçen eski günleri
Bunca yıl sonra nasılsın?

Söz ve Müzik: Hüsnü Arkan
Albüm:İlk Aşk (2003)
Ezginin Günlüğü

Temmuz Haftasonları #1: Adalar


Geçen haftasonu Heybeli ve özellikle Burgaz sarhoş etmişti bizi güzelliğiyle. Tanıdığım herkese sorar oldum Normal ofis işi olup Adalar'da oturan var mı? Birkaç tane arkadaşın arkadaşından öteye iz süremedim.Kadıköy-Burgaz 45 dakika çekiyor. İstanbul trafiği için normal hatta iyi sayılabilecek bir süre. Tabi kışın hava muhalefeti gibi bir sorun var. Ayrıca gece istanbuldan dönmek sorun olur, hususi motor almak lazım. araştırmalar başlasın.Böyle bir hayatı yaşamak lazım içimizdeki uhde son bulur en azından. Yazılacak çok şey yok aslında gitmek,sürekli gitmek ve kalmak lazım.

Reklama da giriyorum. Burgazada'da Barba Yani'de Rum müziği eşliğinde çeşit çeşit Rum mezesiyle Yeşil Efe ve balık tavsiye edilir. Barba Rumca Amca demek. Yani ise müessesenin sahibi Yani Lorencu isminden geliyor. "Yani Amca'nın yeri" gibi birşey oluyor.
Hem sahilde oturmakla 22.30 olduğu yazan son vapur 22.20'de kalkarsa yetişme şansınız hala olabiliyor. Yeni Kadıköy İskelesine gitmesi beklensede İETT programında yazdığı gibi, Bostancı iskelesinden bırakıyorlar. Barba Yani'de oturmanın buna bir faydası yok malesef.

Bu haftasonu geçenki kadar keyifli geçmesi beklenmeyen Olimpos var, Olimpos değil de Çıralı Köyü.

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Hayat Akıyor

3 günlük bir tatil, her türlü yordu ama çok güzeldi. Dönüş zaten psikoloji bozuyor bir de şartlar da zor olunca iyice sinir oluyorsunuz İstanbul dışındaki şehirlere, özellikle 550 km uzaktakilere. İstanbul sevgisi gitgide koparıyor insanı buradan. İyi de ediyor. Tatil postu sonra olsun ama Burgaz'a aşık olduk.

Ben sabitken hayat akıyor tabiki.

İnternette olmayınca, e tabi keyifler yerinde olunca da internet olmaması sorun yaratmayınca, insanın gazete okuyası bile gelmeyince biraz kopmuşuz dünyadan. Hasan Doğan ayrılmış buralardan, sen o kadar maç heyecanına dayan sonra otelde en rahat zamanda... hayat kötü sürprizlerle de dolu.

Ergenekon'un ucunu kaçırdım zaten, mümkün değil yakalayamam çok da yakalamak gibi bir derdim yok aslında.

Harry Kewell Galatasaray'a imza atmış. Bir önceki post'un devamı olsun yine. Noluyoruz Lan? #2. Son bir kaç seneyi üst düzeyde geçiremese de çok büyük yetenekleri ve tecrübesi olan bir oyuncu. Gerçekten dediği gibi "wants a new challenge" ise ve yatmaya gelmediyse çok iyi transfer. Lincoln de yattığı sezondan sonra dur lan biraz oynayım derse GS çok heyecanlı olacak. Linderoth - Topal - Kewell - Lincoln - Arda 5lisi ve önlerinde Ümit Karan CL'de bile çok başarılı olabilir sezonun genelinde formda olurlarsa.