19 Nisan 2008 Cumartesi

FEM Benimmiş Lan


18 Nisan 2008 Cuma

Predrag Mijatovic

Yaşlanmış, şişmiş, üzgünüm ama Peja, gereksiz, tiksinç Alihan'a benzemiş. Kendimden nefret ettim Alihan'ı biliyorum diye. Neyse şöyle bağlayalım; Eski takım arkadaşı Davor Suker, Euro 2008 performansı en çok merak edilen oyuncu(ya da ben en çok onu merak ediyorum) Luka Modric'i Peja'ya önermiş mutlaka alın diye.

Euro 2008 Fransa Forması

U-17 2008 Antalya'da

U-17 Avrupa Şampiyonası 4-16 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak. U-19 ve U-21'deki gibi tanısık isimler çok fazla değil ama o takımlarda oynayanlarda bu takımlardn gidiyor oralara. 2007'de İspanya kazandı İngiltere'yi yenerek,Krkic yıldızdı.2006'nın en göze çarpan ismi Krkic diyebiliriz. Rusya kazanmıştı. 2005 İtalya'da şampiyon Türkiye oldu, finalde Tevfik Köse Hollanda'ya 2 tane atmıştı. Caner Erkin, Nuri Şahin, Özgürcan Özcan akılda kalanlardı. Son zamanlardaki en iyi jenerasyon heralde 2004'teki Final maçında kendini gösterdi.Bir tarafta Benzema, Ben Arfa, Nasri, bir tarafta Pique,Capel,Fabregas,Javi Garcia,Granero.
İş güç olmayacak gidip takılacan, halısahadaki gençlere kenardan direktif veren abi rolüne de soyunuruz ne güzel.
Aşağıda Maçların oynanacağı yerler var. Final ise Antalya Atatürk'te.

Mardan Spor Kompleksi 8000 kişilk


WOW Football Center 550 Kapasite

44 Hakem

Siyahlar orta, Sarılar yan, Turuncular 4. Renkleri tutturabildiysem.
Euro 2008 için 44 kişilik hakem kafilesi Zurich yakınlarındaki Regensdorf'ta toplanmış ve UEFA hakem komitesi tarafından oyuncuyu ve pozitif oyunu korumak konusunda uyarılmış.
Toplam 31 maç için, 1 orta hakem, 2 yan hakemden oluşan 3'ü de aynı ülke vatandaşı olan 12 tane hakem takımı oluşturulmuş. artı 8 tane de 4. hakem varmış. Her hakem takımı 2'şer grup maçını yönetecek. Beşinci hakem de var. Bu beşinciler de 3'er kişilik hakem takımına eşlik edecek, ve yan hakemlerin sakatlanması veya incapacitated olursa yerine geçecek. Incapacitated durumuna kim karar verecek orası bilinmez. Gruptan sonra 8 tane 4. hakem turnuvadan ayrılacak ve eleme turlarında 4. hakemlik görevi 12 tane orta hakeme devredilecek.
Sakatlama riski olan hareketlere kırmızının, Hakemi aldatmaya, yoğun itiraza sarının tereddütsüz verilmesi dikte edilmiş. Aldatmaya yönelik hareketi hakem kaçırırsa, oyuncu komite tarafından maçtan sonra cezalandırılabilecek.
Şöyle de bir maç başına ücretlendirme varmış.
Orta hakem 10.000 Euro
Yan hakemler 5.000 Euro
4. Hakem 4.000 Euro
5. Hakem 3.000 Euro

Hakemliği meslek addetmezsen, az para verirsin, astsubaylar hakem olur, öyle olunca da ağlamayacaksın orada burda hakemimiz yok diye.

17 Nisan 2008 Perşembe

Liverpool'da Rezalet

Fanatik gibi atayım gireyim olaya: Tom Hicks açtı ağzını yumdu gözünü.

"Parry dönemi tam bir felaket(disaster,sanki rezalet daha iyi)"
"Diğer büyük klüplerden çok gerideyiz"
"Son 10 senede şampiyonluğumuz yok"
"Uzak doğudaki taraftar potansiyelinden para kazanılamamış"
"Stadyum şimdiye kadar çoktan yapılmış olmalıydı"
"Sponsorluk anlaşmalarında bile kar edilememiş"

George Gillet hakkında;

" İlk günler balayı gibiydi iyi geçiniyorduk, ama şuan Gillet ile birlikte çalışamaz durumdayım."
"Gillet hisselerini satmazsa, ki ben satmayacağım, içinde bulunduğumuzu durumda kalmış olacağız."

Amerikalılar ellerini değdirdikleri yeri bok ediyorlar. Yılların geleneği, ahlakı gitti, klubü rezil ettiler cümle aleme. Taraftar Dubai'liler alsın istiyor klubü, ne günlere kaldık?

Esteban Granero Molina

1987 doğumlu. 7 yaşında başladı Real forması giymeye, 17 yaşında B takım Castillo'da oynamaya başladı, sonra bu sezon kiralık geldiği Getafe'de tanıttı bize kendisini.

Araya kaçan oyuncuya arapasları, duran topları iyi kullanma, şut yeteneği ile 10 numara gibi, ama çok mücadeleci olmasıyla da değil gibi. Getafe'ye Ruben De la Red ile üst düzey futbol oynatıyorlar. Geçen sezonun başında Juventus, Bolton, Westham transfer etmek istediyse de hayalinin Barnebeu'da oynamak olduğunu söyledi.UEFA'da Tottenham'ı etkiledi,onlar da istedi. Şimdi Arsene Wenger'in de istediği söylentisi var. Başka bir takıma transfer olmazsa, Saç baş dağınık, lakabı korsan, bir Anti-Beckham gelecek seneye Barnabeu'ya.

Fransız Solbek Olmak

Futbolda en sıkıntılı pozisyon solbektir heralde.

Hele Türkiye'de yıllardır katlandığımız işkenceler...

Kimileri o kadar sıkıntılı olmuyor. Fransa Milli takımında uzunca bir dönem Bixente Lizarazu parselledi o bölgeyi. Şimdi ise oldukça fazla alternatifleri var.

Son Mali ve İngiltere maçlarına çağrılan kadroda Eric Abidal, Patrice Evra ve Gael Clichy vardı. Abidal 32, Evra 9 kez giymiş mavi formayı. Clichy çağrıldı ama henüz A takım formasını giyemedi. Onun önünde çok zaman var daha oynayacak. Bi nevi sırasını bekliyor. Oynadıkları klüpler başarılarını gösteriyor zaten. Clichy, Arsenal'in bu sezon bütün maçlarında oynayan tek isim.

NBA 2008 Playoff

Sezon bitti, playoff eşleşmeleri belli oldu, Doğu için rahat konuşabilmiştim, tablo hala öyle görünüyor (NBA 2008 Playoff Yaklaşırken) ama Batı hakkında tek keramette bulunursam namerdim.

Dün Gece: Celtic-Rangers, Kral Kupası

Old Firm vardı dün gece. Nakamura harika bir gol attı, 90'da Van Hesselink 2-1 yaptı, Celtic çok az olan şampiyonluk şansını arttırdı, ama taraftarlar çok mutlu.

Kral Kupası finali vardı, Valencia 3-1 Getafe. Valencia'nın 7. Kral kupası bu. Getafe 1 hafta arayla bu kadar travmanın altından kalkabilirse helal olsun. 10.dakika'da 2-0 oldu maç Mata ve Alexis'in kafa golleriyle, Getafe yine ayağa pas yaptı, yine derli topluydu ama güçleri yetmedi 2. golü bulamadılar. Hildebrand 2-1'ken köşeden çok zor bir top çıkardı. Granero harika bir futbolcu, gerek oyun gerek tip bakımından. Valencia rezalet geçen sezonu kupa alarak kurtardı ama Koeman'nın yırtmasına yetmez bu şampiyonluk.

16 Nisan 2008 Çarşamba

Euro 2008 Rusya Forması

Hırvatistan Formasıyla başlamıştık.
Fiyakalılardan, Rusyayla devam...


Ezen,Ezilen,Fırsat kollayan,Kaos istemeyen

Yunanistan Süper liginde bitime 1 hafta kala


1. Olympiakos 67
2. AEK 65
3. Panathinaikos 63


30 Mart'ta deplasmanda 4-0 kaybetmişlerdi AEK'ya ama hala avantajlılar. Karaiskaki'de Iraklis'i yenerlerse Son 12 senedeki 11. şampiyonluk gelecek arada 2004 Panathinaikos var sadece. AEK Asteras ile Atina'da, Panathinaikos Aplolon Kalamaria deplasmanında.

Yalnız bütün bu tablo İsviçre'den gelecek bir haberle değişebilir.

3 Şubat'ta Apollon Olimpiakos'u ağırlamış ve 91. dakikada Giorgos Barkoglou maçın tek golünü atmış ve Apollon maçı kazanmıştı. Sonra Olympiakos sonuca itiraz etti. Gerekçeleri Apollon'un Avusturyalı oyuncusu Roman Wallner bu sezon içinde zaten 2 klüp'te oynamıştı ve 3.de oynaması FIFA kurallarına göre yasaktı. Apollon'un savunması o iki klüpten birinde kiralıktı şeklindeydi. Önce karar verilemedi, sonra Olympiakos 3-0 galip ilan edildi, üstüne Apollon'un 1 puanı daha silindi. Apollon olayı CAS(Court of Arbitration for Sport’s )'a taşıdı, bu haftasonuna kadar cevap bekleniyor. Garibim Apollon o maç zamanı düşmemişti ama şimdi 2. Lig bileti ceplerinde. AEK ve Panathinaikos da doğal olarak Apollon'u destekliyor, Apollon genel menajeri Christos Gatsis ligin sonucu tasdik edilmemeli diyor. Uluslarlarsı kurallara göre, ülkelerin federasyonlarının CAS'tan gelecek sonucu uygulamak gibi bir zorunlulukları yok.

Bir taraftan da Otto Rehhagel ve milli takım yetkilileri yakınıyor uzatmayın şu işleri artık diyorlar.

Yunanistan da artık bu seneden itibaren "2. ila 5. arası playoff oynasın öyle Avrupa'ua gitsin" kuralı uygulamaya başladı. Lig geçen seneki yangınlar yüzünden geç başlamıştı bir de Başpiskopos Christodoulos ölünce, Ocak sonunda 4 günlük yas ilan edildi, 1 hafta da öyle gecikti.


16 takımlı ligde bu kadar sorun bu kadar velvele, allahtan 20-22 takımlı ligleri yok.

Roman Wallner oynasan ne olur oynamasa ne olur, Apollon'un zaten allahı şaşmış, gitmişsin yenilmişsin işte, mızıkçılık yapıyorsun. "Yok arkadaşım Kural bu sonuçta, uymak lazım falan" açıklamaya yetmiyor bence durumu.


Ezen: Olimpiakos
Ezilen: Apollon
Fırsat Kollayan,:AEK, Panathinaikos
Kaos İstemeyen :Federasyon

15 Nisan 2008 Salı

Juventut Uleb Şampiyonu

Beklenen oldu.


Diğer beklenen de oldu. Rudy MVP oldu.



Bu arada Juventut kazanınca kupayı Euroleague'e gitme hakkı elde etmiş oldular. Şimdi bütün taraftarlar gitme diye ağlıyor, başkan bence de gitmemeli diyor ama, Portland gel derse zorla gidecek eli mahkum.

Die Südtribüne

Za Luzankami

Za Luzankami/Brno

Yunanistan -1987

1987 Avrupa Şampiyonu Yunanistan Milli Takımı
Memos Ioannou, Panagiotis Fasoulas, Nikos Gallis, Fanis Christodolou, Panagiotis Giannakis

Euro 2008 Hırvatistan Forması

Euro 2008 öncesi takımların çoğu turnuvada ve 2008-2009 sezonunda giyecekleri formalarını tanıttı. Son 2-3 senedeki sıkıcılıktan nispeten biraz silkiniş var. Turnuva heyecanı sararken formlara göz atayım dedim. Yine en güzeli Hırvatistan tabiki. Eduardo Da Silva manken gibi hava yapmış ama garibim yazın yok, 2009 yazına halısahada da olsa oynasın da başka birşey istemem.
Formaların güzelliği yetmezmiş gibi tanıtımı da çok iyi.

La Liga 32. Hafta

Real, Murcia'yı yendi Sneijder'in golüyle puan farkı 9 oldu. Villareal berabere bile kalsa Barca ile eşitliyordu puanları ama Almeria'ya yenildiler.

Haftaya Camp Nou'da Barcelona derbisi var,Espanyol'da Uefa'ya katılabilmek için son şansları zorluyor.
Real Madrid'de Racing deplasmanında. Racing, Valencia 'yı yendi 5.sırada ve Atletico Madrid'in 1 puan arkasında.
Almeria 7., Valencia 15., Zaragoza 18. Olacak iş değil.

Juventus Forması

Tumu Juventus'unda pembe forması vardı diye hatırlatmış önceki postta. Şöyle bir bakayım dedim giymedikleri renk kalmamışki. Daha arada başka bir ton forma da var giydikleri onları almadım artık,bence en güzeli Torricelli ve 10 Numara. Baggio'nundu o forma. Valla her formayı alabilmek için oldukça yüksek gelire sahip olmak lazım. 3 ay da bir yeni forma çıkartıyorlar. Bizi yiyorlar.

Neyse Manchester United içsahada giydiği kırmızı formayı seneye de giyecekmiş, yeni kırmızı forma yok yani, en azından 2009 haziranına kadar.

2006-2007

2005-06


2005-2006


2004-05

2000-01

1997-98


1997-98

1993-1994



1989-90

Amanda Holden ve Everton



Amanda Holden BBC yıldızı ünlü bir Merseyside'lı
Everton geçen sezon göğüs kanserine karşı bir kampanyaya 50 pembe forma yapıp bunları da ünlülere satarak destek verdi.



Everton'lı oyuncular da bu pembe formaların tanıtımlarında bulundular ama biraz imaj meraklısıydılar yukarıdaki karede görüldüğü gibi. Andy Johnson ve Arteta'nın bakışa dikkat.



Palermo ne yapsın be kardeşim Sicilya'da Sicilya'da, siz en azından maçta giymiyorsunuz.