5 Haziran 2009 Cuma

Rijkaard

Futbolcular için henüz söyleyemeyiz ama 3-5 tanesi dışında istediğin hocayı getirebileceğin bir futbol ülkesidir artık Türkiye. O 3-5 tane de işte Wenger ile Ferguson. Bak 2'ymiş hatta. Anasayfalarında Polonya Liginde Domestic clash Legia Varsow.. falan gibi haber varken o gece kavgalı GS-FB maçı o UEFA'ya kıyısından haber olamamıştı ama işte nasıl olursa olsun büyük transfer yukarıdaki haberi koydurtuyor UEFA'ya.

Yarın alakasız ülkelerde bile cümle içinde geçecek futbolla ilgilenenlerin sohbetlerinde. "Olum Rijkaard Galatasaray'a gitmiş."

Adamı getirebilmek de marifet ama kıymet bilmek daha büyük marifet. Futbolculuğunu bilen GS oyuncuları en gencinden yaşlısına Türk'ünden en yabancısına "Olum Rijkaard geldi" diye gaza gelmiştir. Eşek değillerse gelirler yani.

Ulan ben yönetici olsam her sene bir tane hoca getiricem diye 40 kapı gezip 80 takla atmaya üşenirim, gocunurum sırf bu yüzden zırt pırt hoca kovmam. Hele sağlamını getirirsem hayatta kovmam.

Alırdım Ben Bunu #1

Dün Toulon turnuvasına baktım da biraz. Geçen seneki aynı şey oldu. Aha bu adam iyimiş dedikçe haa Chelsea'deymiş, yok PSG'deymiş oluyorum. O adamlar keşfedilmiş artık bizim yapacağımız birşey kalmamış.

Ben de genç olmayan transfer önerileri yaparım madem. Teselli işte napalım? Genelde 3 büyükler için, taraftarın "üff bu adam kim, ya da çok iyi değil" dedikten sonra beklenmedik performansla coşku patlaması...Uçuk adamlar istemeyecez elbet. Mesela kendi takımım var da takviye yapıyorum gibi. Kısıtlı bütçe falan. Maxim Kalinichenko Spartak Moskova'dan sonra eski takımı Dnipro Dnipropetrovsk'e dönmüş bu sene. 2006 Dünya Kupasından hatırlanır. Romashenko bunca yıl ekmek yediyse Kalinichenko transferi tutar bence. 30 yaşında ve tabiki sağdaki.