14 Nisan 2008 Pazartesi

FC Groningen-AFC Ajax

Olaylar şu sırayla gelişti.







Groningen'in inanılmaz bir tribünü ve fanatik kitlesi var.22200 kişilik Euroborg stadı her maç dolu, üstüne Ajax'a da feci gıcıklar.

2005-06'da ligi 5. bitirip -Hollandanın güzelliği-CL için şampiyonlar ligi playoff'una hak kazandılar.İlk turda toplamda 4-3 ile AZ Alkmaar'ı elediler. Finalde deplasmanda Ajax'a 2-0 kaybettiler. Kendi sahalarında 2-0 öndeyken 88'de golü yediler şampiyonlar ligi 3. ön eleme turu şansını kaybettiler. Çok olaylı geçmişti o maç.



Geçen pazar oynanması gerekiyordu bu maçın. Ama Groningen kale arkası aklımın almadığı birşey yaptılar. Konfeti gibi tuvalet kağıdını sahaya doğru fırlatıyorlar, bu tuvalet kağıdı havada alev alıyor. Uyarıldılar ama kesmediler. Sonra tribünde çok fazla duman olunca insanlar sahaya atabildiler kendilerini. Hillsborough yaşanmadı neyse.
Maç bu çarşambaya ertelendi, PSV 33 maçta 69 puan, Ajax 2. 32 maçta 63'te. Groningen 7. 51 puanı var. Şampiyonlar ligi playoff kaybedenler Uefa'ya gidiyor.Hollanda'nın diğer bir güzelliği UEFA'ya artı bir de 6-9 playoffundan.

Avrupa'nın ilk şampiyonu Çarşamba belli olur bence.

1 yorum:

giggle loop dedi ki...

Porto'yu unutmuşuz,Önceki hafta 6-0'la şampiyon oldular. Bu kadar da erken olunmazki, 5 hafta kala. Portekiz rekoruymuş zaten.