16 Nisan 2008 Çarşamba

Ezen,Ezilen,Fırsat kollayan,Kaos istemeyen

Yunanistan Süper liginde bitime 1 hafta kala


1. Olympiakos 67
2. AEK 65
3. Panathinaikos 63


30 Mart'ta deplasmanda 4-0 kaybetmişlerdi AEK'ya ama hala avantajlılar. Karaiskaki'de Iraklis'i yenerlerse Son 12 senedeki 11. şampiyonluk gelecek arada 2004 Panathinaikos var sadece. AEK Asteras ile Atina'da, Panathinaikos Aplolon Kalamaria deplasmanında.

Yalnız bütün bu tablo İsviçre'den gelecek bir haberle değişebilir.

3 Şubat'ta Apollon Olimpiakos'u ağırlamış ve 91. dakikada Giorgos Barkoglou maçın tek golünü atmış ve Apollon maçı kazanmıştı. Sonra Olympiakos sonuca itiraz etti. Gerekçeleri Apollon'un Avusturyalı oyuncusu Roman Wallner bu sezon içinde zaten 2 klüp'te oynamıştı ve 3.de oynaması FIFA kurallarına göre yasaktı. Apollon'un savunması o iki klüpten birinde kiralıktı şeklindeydi. Önce karar verilemedi, sonra Olympiakos 3-0 galip ilan edildi, üstüne Apollon'un 1 puanı daha silindi. Apollon olayı CAS(Court of Arbitration for Sport’s )'a taşıdı, bu haftasonuna kadar cevap bekleniyor. Garibim Apollon o maç zamanı düşmemişti ama şimdi 2. Lig bileti ceplerinde. AEK ve Panathinaikos da doğal olarak Apollon'u destekliyor, Apollon genel menajeri Christos Gatsis ligin sonucu tasdik edilmemeli diyor. Uluslarlarsı kurallara göre, ülkelerin federasyonlarının CAS'tan gelecek sonucu uygulamak gibi bir zorunlulukları yok.

Bir taraftan da Otto Rehhagel ve milli takım yetkilileri yakınıyor uzatmayın şu işleri artık diyorlar.

Yunanistan da artık bu seneden itibaren "2. ila 5. arası playoff oynasın öyle Avrupa'ua gitsin" kuralı uygulamaya başladı. Lig geçen seneki yangınlar yüzünden geç başlamıştı bir de Başpiskopos Christodoulos ölünce, Ocak sonunda 4 günlük yas ilan edildi, 1 hafta da öyle gecikti.


16 takımlı ligde bu kadar sorun bu kadar velvele, allahtan 20-22 takımlı ligleri yok.

Roman Wallner oynasan ne olur oynamasa ne olur, Apollon'un zaten allahı şaşmış, gitmişsin yenilmişsin işte, mızıkçılık yapıyorsun. "Yok arkadaşım Kural bu sonuçta, uymak lazım falan" açıklamaya yetmiyor bence durumu.


Ezen: Olimpiakos
Ezilen: Apollon
Fırsat Kollayan,:AEK, Panathinaikos
Kaos İstemeyen :Federasyon

Hiç yorum yok: