18 Nisan 2008 Cuma

44 Hakem

Siyahlar orta, Sarılar yan, Turuncular 4. Renkleri tutturabildiysem.
Euro 2008 için 44 kişilik hakem kafilesi Zurich yakınlarındaki Regensdorf'ta toplanmış ve UEFA hakem komitesi tarafından oyuncuyu ve pozitif oyunu korumak konusunda uyarılmış.
Toplam 31 maç için, 1 orta hakem, 2 yan hakemden oluşan 3'ü de aynı ülke vatandaşı olan 12 tane hakem takımı oluşturulmuş. artı 8 tane de 4. hakem varmış. Her hakem takımı 2'şer grup maçını yönetecek. Beşinci hakem de var. Bu beşinciler de 3'er kişilik hakem takımına eşlik edecek, ve yan hakemlerin sakatlanması veya incapacitated olursa yerine geçecek. Incapacitated durumuna kim karar verecek orası bilinmez. Gruptan sonra 8 tane 4. hakem turnuvadan ayrılacak ve eleme turlarında 4. hakemlik görevi 12 tane orta hakeme devredilecek.
Sakatlama riski olan hareketlere kırmızının, Hakemi aldatmaya, yoğun itiraza sarının tereddütsüz verilmesi dikte edilmiş. Aldatmaya yönelik hareketi hakem kaçırırsa, oyuncu komite tarafından maçtan sonra cezalandırılabilecek.
Şöyle de bir maç başına ücretlendirme varmış.
Orta hakem 10.000 Euro
Yan hakemler 5.000 Euro
4. Hakem 4.000 Euro
5. Hakem 3.000 Euro

Hakemliği meslek addetmezsen, az para verirsin, astsubaylar hakem olur, öyle olunca da ağlamayacaksın orada burda hakemimiz yok diye.

Hiç yorum yok: