10 Haziran 2008 Salı

Euro 2008 Day #3

C Grubu da açıldı.Hayırlı Olsun.

Eve gidip duş alıp, maç saati TV karşısına kuruldum. Fransa'nın kabız oynayacağını, Romanya'nın da aynı şekilde karşılık vereceğini tahmin ederek ama bilmeden izlemeye başladım. Maçın mı yoksa haftasonu yorgunluğunun mu payı büyük bilemem 20.dk'dan sonra iptal oldum. 21.45'te alarm kurmuş gibi uyandım. Bu Domenech insana bayağı yorum yaptırıyor kendimi tutamıyorum. Profesör diye dalga geçiyorlardı ama tipine bakınca böyle degustatörlük ya da ne bilim film eleştirmenliği daha uygun gibi meslek olarak. Maçı da Arsene Wenger yorumlamış Fransız televizyonuna. Kibar kibar giydirmişmdir acaba takıma, oynanan futbola.





Hollanda ortasahası Pirlo-Ambrosini-Gattuso üçlüsünü yendi diyebiliriz. İtalya ortasahası tutuculuktan dolayı yenileyemiyor kendisini. Maşallah John Carew fizikli, solak dmc Orlando Engelaar ve Nigel de Jong öyle gizli kahraman falan değil baya maçı alan faktördü. Kuyt, Sneijder de kanatlara yardımı mükemmel yapınca İtalya iyice kitlendi ve maç Hollanda şova dönüştü. Yukarıdaki ilk golün nizami olduğuna - ne kadar acımasız olsa da - karar verdik artık, atanın ise Van Nistelrooy olması ne kadar gerçekçi. Bir ortaya şuta ayak sokar 1-0 Hollanda öne geçer sonra İtalya çevirir falan demiştim.Dışarda yatan Panucci aktif olarak görülür ve gol nizami sayılır. Ertuğrul Dilek gibi konuştum tam. Hollanda çevirme fırsatı tanımadı hemen bir tokat daha attı İtalya'ya. 2. golde Hollanda fast break'ı trailor ile bitirdi. Bu kadar hızlı ve efekif paslaşılabilir.




Van Bronckhorst maçın yıldızı oldu, maçın adamı Sneijder seçildi, Van Nistelrooy yine 6 pas içi tek vuruç gol attı,Hollanda için işler yolunda gitti. İtalya'yı hücum oynayarak yendiler. Bakalım diğer maçlarda yapabilecekler mi bu numarayı? Yine de helal olsun hala başka takım aranıyor ama güzel futbolun rengi turuncu oluyor.



Romania 0 - 0 France


Holland 3 - 0 Italy (R.v. Nistelrooy 26, W. Sneijder 31,.v. Bronckhorst 79)

1 yorum:

lyktm dedi ki...

hollanda maçına tepeden bakış fotosunda italya'nın euro pass için açtığı koridor çok güzel gözükmüş :)
topun ruud'a gidene kadar çizdiği doğruya paralel bir doğru çizmişler, güzel desen olmuş yeşil üstüne mavi pek gitmese de :P