11 Haziran 2008 Çarşamba

İsviçre - Türkiye

1984'ten beri ilk maçı kaybedip gruptan çıkan takım sayısı sadece 7. 2000 Türkiye'si de bunların arasında. Bu turnuvada en az 8 maç oynanyan takımlar arasında Türkiye 1 galibiyet, 1 beraberlik 6 mağlubiyetle en başarısız takım. 6 mağlubiyetin 3'ü Portekiz'den gerçi. bu 8 maçta 3 atıp 11 yemiş Türkiye.


İsviçre bu turnuvada son 7 maçının 2'sinde berabere kalıp, 5'ini kaybederek en uzun galibiyet hasretine sahip takım. Gruptan çıkamazlarsa sadece Belçika'nın 2000'de gösterdiği ev sahibi olup üst tura çıkamama başarısını gösterecekler. Bu sene anlarında arkadaşları Avusturya'da olur büyük ihtimal bu kategoride.

Emre idmanda yine baldırını tutmuş anlaşılan. Turnuva onun için de kapanmış gibi daha önce Frei kapatmıştı.Emre yerine Hamit Altıntop, Frei yerine Hakan Yakın oynayacak gibi görünüyor.

Fatih Terim'in işi artık çok zor, dibe vurmaması çok zor bir düşüşte kariyeri. Diper vurup sıçrama yapacağını da zannetmiyorum.

2005'teki olaylar ben dahil birçok futbolseveri milli takım kavramından tamamen soğuttu. Desteklemez hale geldik. Futbol o kadar da kavga edilecek birşey değil ve olmamalı, bu akılda olduğu sürece sonucun hiç önemi yok.

Hiç yorum yok: