9 Haziran 2008 Pazartesi

Euro 2008 Day #1

İstanbul'dayken başladı turnuva, ilk 2 günün postu gecikti hafiften.
Açılış töreni kısa sürmüş, güzel olmuş bayıyor bir yerden sonra TV'den izleyenleri.

Açılış maçı ise yine uyuttu, yine uyuttu. İsviçre daha baskın gibiydi, ama Çekler İsviçre'yi de uyutarak yendiler. Zevksiz bir maçtı, Çekler eskisi gibi yaratıcı, yıpratıcı bir takım değil ama hala tam bir takımlar. 11 kişi bir makinenin kollarıymış gibi organize, nerde nasıl duracakları belli. Sverkos amaca ulaştıran golü attı. Maçın adamı Ujfalusi seçildi.

İkinci maç Türkiye'nin Avrupa Şampiyonasında -kapışabilsek- ezeli rakibimiz denebilecek Portekiz ile maçıydı. Türkiye yenilmekten sıkılmadı, adamlar yenmekten sıkıldı, .2007 Avrupa basketbol şampiyonasında ulan bu adamlar 40 gündür kampta ne çalışmışlar acaba, sanki bütün gün ense apmışlar gibi dediğimiz günleri hatırlattı. Zaten allaha emanet gelmişsin 60. dakikaya kadar rakibin stoperi bir verkaçla yarıyor savunmanı. En son lisede oynadığımız 5'e 5 maçlarda olurdu böyle gol, o da maçın sonlarında yorulduğumuz zamanlarda. Pepe forvetleri zorlanmadan kitledi Carvalho'yla beraber golü de atınca maçın adamı seçildi.

C. Ronaldo canını sıkmadan oynadı, senenin bütün yorgunluğundan çekinerek daha kritik maçlarda, zamanlarda sorumluluk ve sahne alacak gibi. Normalde aldığı top sayısının 3'te birini aldı bu maçta.

Türkiye Milli Futbol takımı daha çok sorunlarla boğuşacak gibi, sempatilerini de kaybediyorlar her geçen gün. Futbolu hala Hasan Şaş ve Hakan Sukur ile tanınan bir ülke olarak kalmanın sancıları. Oynadıkları futbola bakmak bile yeterli ama İsviçre'nin de yenilmiş olmasıyla Türkiye 0 puan'a doğru gider bana göre.

Switzerland 0 - 1 Czech Republic (Sverkos 71)

Portugal 2 - 0 Turkey (Pepe 61, Raul Meireles 90+3)

Hiç yorum yok: