13 Haziran 2008 Cuma

Euro 2008 Day #5-6

Poland 1 - 1 Austria (Guerreiro 30, Vastic 90+3 pen.)
Maçı izlemedim, Avusturya gruplarda liderliği garantileyen ilk takımın Hırvatistan olduğunu belirlemiş uzatma penaltısıyla.



Croatia 2 - 1 Germany 1 ( Srna 24, Olic 62, Podolski 79)
Hırvatistan Avusturya'yı 1-0 ile zor geçerken enerjilerini ekonomik kullanmayı ya da çok da iyi değiliz imajı mı vermeyi düşündü acaba demiştik. 2 performans karşılaştırılınca öyle görünüyor. Srna ve Olic oluyor benim gözümde turnuvanın yıldızı. Olic hamal, yetişir yetişemez her topa koşan, takımın ileri çıkabilmesini sağlayan forvet rolünü kabullenmiş çok da güzel performans gösteriyor.Corluke ve Pranjic tabiri caizse folloş ettiler almana kanatlarını. Ayağa pası çok iyi yaptılar Almanya'nın sürekli gelmesine hatta etkili pres yapmasına izin vermediler. Odonkor değişikliği saçma oldu, Schweinsteiger'i oyuna alırken Odonkor'u çıkarır mı acaba dedik, neyseki Löw o kadar gaddarca davranmadı maçı keybetse de. Kırmızı kart da çok ağırdı gördüğüm kadarıyla. Bu arada Lahm hep sağbek oynasın, çok güzel oluyor izlemesi. Low avusturya maçında artık kuranyiyi oynatır sanırsam ya da Gomez'i kesecek başka bir diziliş dener. Klose'de 40 yaşında gibi oynuyor gerçi.

Önceki gün maçları da bu posta kaldı. Yukarıdaki kare belki de şampiyonanaın en güzel fotoğrafı olacak. İlk yarı futbol falan değildi oynanan doğal olarak, ama Türkiye ısrarla yerden suya takılan paslar izletti. Hele Servet Volkan'a böyle bir geri pas verdi, insan hayrete düşüyor. Yapmur öyle devam etseydi 2. yarı maç tatil olurdu sanırım. Dünya kupası ya da Avrupa Şampiyonasında hava yüzünden tatil edilen maç var mı araştırmak lazım. Gerçi 2010'da bir kaç tanesi sıcaktan tatil edilir heralde. İsviçre golü yedikten sonra gereksiz bir şekilde açıldı, Magnin uçtu gitti, Tuncay sağ tarafta açık arazi buldu. Çarpıp giren gollere bir türlü normal golmüş muamelesi yapamıyorum. Arda maçın ilk 30 saniyesinde biri Zidane move, biri topuk pası olmak üzere 2 süper haraket yapmıştı. Değişik bir oyuncu, güçsüz gibi ,pozisyonuna göre yavaş ama oyuna bakarsan da değil gibi. Kendisini iyi tanıtıyor Avrupa'ya gider de 15 sene dönmeden bitirir futbolu umarım, uğraşmaz burda hırtosuya, tırtosuyla spor camiasının.
İmparator! bir kez daha sıçrayabildi.

Yıldız oyuncu böyle bir şey işte. bir numarasını göremedik maç boyu, tamamlanamayan driplingler, olmayan çalımlar ama 1 gol 1 asist buişbukadarus. Çekler 2-1, 3-1 farketmez gibi oynadılar sonları Sionko bom boş kpozisyonda üstüne vurdu Ricardo'nun ama farkedecek gibi görünüyor. Türkiye maçları berabere biterse uzamayacaktı onlar geçecekti turu.
Pepe'yi sevmiyorum, böyle Lucio gibi oynuyo savunmada heryerde falan ama daha da bir çirkef gibi, faulu gösterirken abartmalar, sızlanmalar. 3. golde de gerizekalı gibi yatıp zaman geçirecekti aklısıra da, Deco hemen kullandı asistin pasını verdi akıllıca, pepe de bir şerefsiz gibi kalkıp gol kutlaması için depar attı. Ayrıca bu Portekiz nasıl bir ülke sokaklardan kaliteli sağbekten geçilmiyor. Bosingwa, Ferreira, Miguel.


Hiç yorum yok: