11 Haziran 2008 Çarşamba

Euro 2008 Day #4

Ruslar tribünlerde çok güzellerdi. Maçtan da oldukça umutlulardı aslında. Turvuvanın 7. maçında ilk kez 2 takım da gol atma başarısı gösterdi. Gerçi Rusya 86'da 3-1 yaptı ama olsun. Savunmaları en dağınık görünse de, hücuma biraz yavaş çıksalar da yine de etkili hücumlar yapabildiler. Sonuç bence yanıltmasın Rusya bence hala gruptan çıkabilecek kapasitede. Haydi hayırlısı. İspanya ayağa pas olayını üst düzeyde uyguladı. David Villa da karşı karşıya şov yaptı. Uzun zamandır hat-trick görmüyorduk, ne hat-trick'i düzgün gol görmüyorduk.

Gece maçı Romanya - Fransa havasında geçmiş. Öyle olacağı da belliydi. 2000'de Türkiye İsveç maçı turm-nuvanın en sıkıcı maçı seçilmişti zaten. Aşağıdaki fotoğrafa bakınca da hava tam pikeyi çekip akşam serinliğinde erkenden yatmalık.

İbrahimoviç şapkadan tavşan çıkarınca -bu da bir nevi hat trick- Yunanistan'ın cevap verecek kapasitesi olmadığı anlaşıldı.

Turnuvada ilk maçlar bitti, bir maç golsüz berabere, bir maç 4-1, diğerlerinde ilk golü atan yemeden kazandı. Bunlar ne anlatıyor aşağı yukarı belli. İhtiyatlı futbol zevkimize içine ediyor. ihtiyatlı futbolla 2004'ü kazana Yunanistan ise üstüne hiçbir şey katamamanın acısını çekti dün gece. Yunanistan İsveç maçı yorumcusu çok güzel özetledi. "Yunanistan'ın üstüne gelmesini beklediği İsveç Ben enayi miyim üstüne geleyim diyor" dedi.

Önümüzdeki maçlarda çatır çutur 3-2'ler görmeyi umuyoruz. Hollanda, İspanya gövde gösterisi yapanlar, Almanya iyi oynayan oldu ilk maçlar sonunda. Fransa yine gol atamadan dönerse şaşırmam, bari Gomis'i falan oynatsalar.

Hiç yorum yok: