21 Mayıs 2009 Perşembe

Köpekler istedi diye atlar ölmez


Bir önceki postta belirttiğim tezahürat rezilliğinin başlangıcında santrada GS'liler 3'lü çekmiş diye birşey okudum, duymadım. Öyleyse onlar da çok büyük saygısızlık etmişler. Zaten Ukrayna'lı ve Alman'dan ıslığı yedi Türk takımlarına yapılan tezahüratlar. Shaktar Gol Gol Gol, orada bir taraf tutma adına yapılıyordur ve sempatiktir derim. Biz de bu finalin hayallerini kuruyorduk biz de hayali 3'lüler çekmiştik A4'te "Şak Şak Şak Liverpool" diye.
-----------------
Çok kötü finaldi diyenleri hiç anlamıyorum, karşılaştırdıkları tek maç 2005 finali onların. Bu kadar sığ bakılabilir heralde olaya. 40 yılda bir oluyor öylesi kusura bakmayın. Shaktar'ı tutuyordum ve hakettiğini de düşünüyorum. Ön alanı Brezilyalılara emanet etmiş takım sanki hafif veteran 2 Amerikalı'nın 30'ar sayı ortalama ile oynadıkları maç başına ortalama 75 sayı atan, ama genelde de yenilen küçük basket takımı imajı verdi bana. Ama yok öyle değil, Lucescu çok büyük hoca, daha da iyi kanıtlaması için 2010 CL finalinin Türkiye'de olup onu da kazanması gerek. (Edit: Uefa kupasını GS da aldı ne var bunda diyecek mankafalar CL'yi alırsa büyük hocadır derse diye kinaye yapıyorum yoksa ta kaç zaman öncesinden BerneBau'ya verildiğini biliyorum)
------------------
Herkesin görüşüdür heralde maçın adamı Dario Srna. Euro 2008'deki süper performansına da şurada değinmişiz. Süper oynadı üstüne asisti de yaptı. Mutluluk borcumuzu da ödemiş olduk kaptana. Kupa tribünde verilmesin ayrıca hiç güzel olmuyor. Mesut Özil yokları oynadı. Hakem çok kritik kararlar olmasa da takdir haklarını genelde Shaktar'dan yana kullandı(Allaım kurduğum cümleye bak).
--------------
Shaktar formam uzun kollu ve boğazı fena sıkıyor üstüne Lucarelli Parma'yı Serie A'ya çıkardı ama yine de hediye edenin gözlerinden öpüyorum. Ondan da şu an şehirdeki atmosferi öğrenmek lazım aslında.
---------------
İlk fotoğraf Shaktar tribününden ben maç sırasında görmedim. Yakmışlar ortalığı. Showtv maç santrada bağlanacak diye tırsıyordum ama maç öncesi yayını yaptılar baya helal olsun dedik son düdük çalar çalmaz reklama bağladılar dakikalarca. Kupa törenini de banttan verdiler. Helal olsun falan değil o reklam paraları zehir zıkkım olsun yani. "Yaratıcı kombinezon" ne lan?
---------------
2005 ile karşılaştıracaksak Taksim'de Liverpool'lulara tek başına 6000 bira sattığını söyleyen Taksim'li tekel bayisine göre Kadıköy karaları bağlamıştır. Hem kalabalığın hem de organizasyon'un izin vermemesi nedeniyle.
---------------
Solundaki boş koltukta RTE yazan çocuk gibi sıkılan, huzursuz Platini'ye(sağındaki boş koltuk kimindi okuyamadım), Ukrayna'lılara Rus diyen futbol yorumcularımıza ama en çok da 2 takımı da şampiyon yaptığı halde 2 seneden fazla kalmasına izin verilmeyen 5 senedir başında olduğu, istese Ahmedov'un baya bir parasını harcayabileceği ama heralde bizimkilere göre bütçesi düşük takımı UEFA şampiyonu yapan Mircea Lucescu'ya selam olsun. Hangi şartlarda ne için söylemişti tam hatırlamıyorum ama Laf döndü dolaştı kendisine geldi. "Köpekler istedi diye Atlar ölmez".(aha yine Umut Sarıkaya dalga konusu oldum: Başlığı aynı zamanda son cümlesi olan yazı)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

201o ŞL finali Madrid'te!!!