18 Mayıs 2009 Pazartesi

Karşıyaka-Kasımpaşa MEVZU

Güzel atmosfer olur gidelim dedik. Stadın ta anasının nikahında olmasını da göze aldık. Karşıyaka maraton bileti bulamayınca Paşa'dan aldık biletleri. Ben şahsen Karşıyaka çıksın istiyerek gittim, maçı da öyle izledim Paşa'lılar arasında. Kasımpaşa'dan Yekta ve Erhan Küçük dikkatimi sikti. Erhan zaten 2. golün asistini yaptı. Çizgiye inişi süperdi falan filan.

Saat 6'da evden çıkmamıza rağmen 8 bucuktaki maçın başındaki golü göremedik. Karşıyakalıların meşale şov da o ara sanırsam. Göremedik. Maç bir yerden sonra ızdıraba dönüştü. Hadi gidelim diye ikna ettiğim arkadaşlar bana söylenmeye başladı nerden çıkardın şimdi falan? Gece kaçta evde oluruz hesapları yağmaya başladım içimden.


Derken maç bitiminde olaylar çıktı. Bir Karşıyakalı elinde kırılmış koltukla maratonun uzak tarafından orta sahanın Paşa maraton tribünü önünde sevinen topluluğun üzerine koşarak geliyordu. Tribünde herkes gördü sahada kimse farketmedi adam elinde koltukla 50 metre koşup Paşa'lı futbolcunun kafasına vurmaya çalıştı. Benim gördüğüm tam denk getiremedi kafasına, sırtına geldi. O sırada sahada sevinen Paşa'lı kalabalık(50-100 kadar tafartar da vardı) Karşıyaka'lıyı hastanelik etti. 100 kişi bir adamı dövdü baya bildiğin.

Asıl Mevzu bundan sonra başladı. arkadaşlarının aşağı alındığını gören bence 500 civarı Karşıyaka'lı yine ellerinde kırık koltuklarla koşarak gerçek bir meydan savaşı görüntüsü verdiler. Paşa maratonun önüne gelerek koltuk yağmuruna başladılar. Saha içinde tribüne koltuk atıldığını ilk defa gördüm. Biz o sırada kafayı gözü kollamak için içeri doğru girdik çoğu Paşa'lı gibi. Karşıyaka'lılar öyle gazla geldiler ki tribünün önüne ben koltukta kalmaz bu iş, tribüne de çıkarlar diye tahmin etmiştim allahtan olmadı öyle birşey.




Olaylar sonrası genel kanı Karşıyaka'nın SüperLig'e gelemese de kendilerinden korkulacağını yeteri kadar hatırlattığıdır. Bu gideri yaptığı tribün de öyle normal tribün falan değil, Kasımpaşa tribünü. Paşa'lılar da çıldırdı ama sanırsam tırstılar biraz diyebiliriz. Mecburen?geri vites. Akıl alacak cesaret değil ilk sahaya girip futbolcuya vuran herifin yaptığı. Ya da zaten kafa bi dünya, 14 yıl olmuş 1. lig hasreti, 113'te gol yemişssin, 3 gündür Ankara sokaklarında takım aşkı uğruna sürünüyorsun, adam dayanamadı "Sikerim böyle aşkın ızdırabını" diyip daldı sahaya. Yoksa kafası istediği kadar bir dünya olsun, o hareketi yapan adam hastanelik olacağını da bilir.




Karşıyaka'lılar aşırı tahrik unsurundan bahsediyor. Paşa'nın ilk golünde futbolcular gidip onların önünde hareket çekerek sevinmişler, Paşa'lı Özgür(Eski Karşıyaka'lı) maç boyu ve maçtan sonra sürekli küfür etmiş, Son düdükten sonra keleci topu KSK tribünlerine atıp hareket çekmiş...Uzar gider. Ama bence hepsinin üstüne demin bahsettiğim aşkın ızdırabı psikolojisi. Böyle yenilirsek olay çıkarmadan döndüler dedirtmem arkadaş dürtüsü.


Çok da tribüncü bir adam değilim ama Paşa'lıların ki gibi gol sevinci az vardır diyeyim. Gerçek anlamda çıldırma. Anlatmakla olmaz canlı yaşamak lazım görmek lazım tam bir kaos ortamı. Ama ne güzel bir beste var ne de topluca bağırabiliyorlar.

6'da evden çıktık maça geç girdik, maç uzadı, olay çıktı, kazanan taraf daha geç çıkar, büyük olay çıkınca çıkmamız iyice uzadı. Eve geldiğimizde saat 2'ydi. Bildiğin deplasman yani. O stadla alakalı her posta bu fotoğrafı koyacam, durduramıyorum kendimi. Durup duruken kafayı gözü yardırıyorduk neyse kazasız belasız atlattık. Cümle içinde kullanalım.

-Mezvu nedir Reis?
-Gidere göre çok geri vites yaptılar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

included to nominate the acceptable Hang a sign on your car window that says AVON [url=http://www.onlyyoutony.com]polo ralph lauren[/url]Representative 4 Approach bake sales with resolution You will not find any problem [url=http://www.onlyyoutony.com]ralph lauren[/url]human tendency to go for the options which Marketing Shop that will take part in this http://www.onlyyoutony.com[/url] viiHead rest and baby insert acts like a involved create organic food products had