18 Mayıs 2009 Pazartesi

WBA 0 - 2 Liverpool



Nedense WBA'e saempatim var. Reklamsız forma mı, Kevin Phillips çıkardı onları geçen sene ondan mı bilmiyorum ama düşmelerini istemiyordum. Ama düştüler. Bu haftaki sonuçlarla WBA Liverpool'u yenseydi azımsanmayacak bir şansları olacaktı kümede kalmak için. Liverpool kazanmasa ne vardı sanki? Şampiyonluğu resmi olarak kaybetmiş Liverpool'a karşı maça da çok iyi başladılar, üstüste pozisyonlar buldular. Üstüne bir de yukarıdaki adam stoper Martis Gerrard'a asisti yapınca geri düştüler. İyi giden maçta rakibe topu kaptır, karşı karşıya bırak böyle utanırsın işte suratını kapatırsın. Saldırmaya maç boyu devam ettiler ama bir türlü içeri ittiremediler. Aslında bu maç sezonlarının özeti. Savunmada sürekli bariz hatalar yap, üstüne tonajla atak ya ama içeri bir türlü sokama o topu. Yine öyle oldu.

Birbirleriyle kapışan takım arkadaşları ikililerine Carragher-Arbeloa'yı da yazın. WBA ailecek yüklenirken Arbeloa efendi sürekli orta sahada kalıyor, en son kontraatak bile değil 4'e yakalandıkları bir pozisyonda Carragher Arbeloa'nın ifadesini alıyor. Aslında tam da alamıyor. Kaçan şampiyonlupun stresi var üzerinde biraz heralde. Araya Alonso giriyor, Agger giriyor en son hakem giriyor da öyle duruyorlar.
Ülke İngiltere olunca, WBA'liler küme düşen takımı 26000 kişi nasıl da alkışlıyorlar ayağına girmeyecem ama Middlesbrough taraftarları nasıl beceriyorlar stadı dolduramamayı, onu merak ediyorum.

Hiç yorum yok: