31 Temmuz 2008 Perşembe

Transferler #4: Premier Lig


Tottenham ile Rovers David Bentley için 15 + performansa bağlı 2 yani 17 milyon pound karşılığında anlaşmış. Bentley de 6 yıllık imzalamış.

Peki bu transferden karlı çıkan kim oldu? Arsene Wenger oldu. Arsenal formasıyla sadece 1 lig maçına çıkabilen Bentley önce Norwich'e sonra Blackburn'e kiralanmıştı. 2006'da ise yaklaşık 2 milyon pound gibi böyle yetenekli ve genç bir oyuncu için oldukça ucuza Blackburn futbolcusu olmuştu. Tabi çakal Arsene adamdaki potansiyeli görerek anlaşmaya "bir sonraki transferin yarısını iç ederim arkadaş" maddesi koydurmuş. Tabi Blackburn'de 2 milyon gibi fiyata alabilince adamı bu maddeye itiraz edememiş sanırsam. Yani noldu? Arsenal'in kasasına 7,5 milyon pound girecek hem de ezeli rakibinin kasasından. Arsene bu sezon da gençlerden gidiyor, Aaron Ramsey, Samir Nasri'den sonra 3. transfer Werder Bremen'den Portekiz'li U-21 Amaury Bischoff oldu. Şimdi ingiltere'de adamdan "Werder Nobody" diye bahsediyorlar ve Arsene'in bu adamı da alıp yoktan varedip edemeyeceği konuşuluyor.

Tottenham hala yerinde durmuyor, Arshavin'i de alacak gibi görünüyorlar. Yalnız Zenit biraz daha yok 22 milyon pound, 20 milyon pound derse ellerinde patlayacak gibi. Tottenham almazsa kimse almaz o fiyata. 3 sene önceki Abramovich dışında. Yalnız Juande Ramos AMC manyağı oldu, SC lazım SC, efendi. Sadece, gözü dışardaki Berbatov'a güven olmaz koca sezon boyunca. Gerçi hazırlık maçlarında da Darren Bent coşuyormuş. onda da geçen sene ne para bayıldılar, bak aklıma gelice yine sinirlerim bozuldu. Patlasın bu sene de lafımızı geri alalım.
Fulham Andrew Johnson'ı alıyor gibi, 13 milyon pounda. Mark Hughes Tal Ben Haim'e 5 milyon verdi, şimdi de Santa Cruz'u istiyor. Newcastle Keegan geldi diye midir artık bilmem biraz duruldu bu sene. Jonas Gutierrez'i ve Guithre'yi aldılar sadece daha. Keegan 2 kişi daha alacaz demiş, biri Coloccini olacak gibi görünüyor.

Liverpool Keane'den sonra Gareth Barry'i de alıyordu dün az kalsın. Aston Villa 15 dakika geciktiniz demiş. Durum bundan ibaretse bu transfer gerçekleşir, ne o oyle 15 daika geciktiniz falan, boru mu bu 18 milyon pound getirecekler, verirken ,insanın eli titrer. Liverpool demişken dün Villareal ile oynadılar. Kırmızı olmasa da Robbie Keane ilk kez formayı giymiş.

Diouf Sunderland'e gitmiş. 28 yaşında daha herif ama baydı şimdiden. 2002 dünya kupası gazıyla yapılan transfer sonucu 6 yıldır ingiltere'de bu adam. 215 maç 30 gol. 7 maça 1 gol. Bakarım istatistiğe arkadaşım, bu kadar da az atılmaz. Gol kabızı Sunderland'e bu adam mı derman olacak? Bugün çok büyük laflar ediyorum hadi hayırlısı, Diouf 25 gol 10 asist yaparsa adres veririm gelip bir güzel döversiniz.

Hiç yorum yok: