20 Temmuz 2008 Pazar

Olympic Qualifying Tournament #2

Yunanistan ve Hırvatistan'a vize alırlar demiştik almışlar. Almanya Slovenya galibi demiştik 3. yolcu için. Dengesiz Porto Riko'yu tutturamadık, Slovenya'yı yendiler.
Basketbol futbol gibi değil kağıt üzerinde favori takımın kazanması çok daha olası. Futboldaki gibi bir tane attılar üzerine yattılar, şanssızlık işte topu bir türlü içeri dürtemedik gibi maç sonrası hezeyanlara açık değil. Yani Yeni Zellanda'nın Yunanistan'ı yenmesine bahisler ne kadar veriyordur bilmem ama oynayana keriz derim.



Yunanistan bütün maçlarını rahat kazandı. İlgi çeken bir olay Schortsianitis yeniden kadroda ve Porto Riko maçında da iyi de oynadı sayılır. Sonuçta çok komple bir takımları var.
Almanya Brezilya'yı rahat geçti diyebiliriz maç sonlarda biraz sıkıntıya girse de. Nowiztki ne kadar büyük oyuncu olduğunu birkez daha gösterdi. Baskı altında hücumda zorlanan takımını tepeden 2. oyun kurucu gibi yönetti. Bu arada ne zamandır beğenirim artık değineyim : Yorumcu eski oyuncu ve koç İhsan Bayülken gerçekten çok güzel detaylara dikkat çekiyor bu işi biliyor diyebiliriz (Türkiye ligi maçlarında bir tarafa kayıyor gerçi).



Sonrasında ise maçı izlemedim ama Nowitzki'nin gücü Hırvatistan'a yetmemiş. Nowiztki 10 şutta 5 isabetle 30 sayı atmış. Ritm bulmasına izin vermeme amaçlı, faulü göze alan sert savunma istatistiği bu. Maçı izlemezsem yorum da bu kadar olur.
Bugün Almanya - Porto Riko var 19.30'da. Normal de 3-4 maçı ama asıl final bu oldu.

Hiç yorum yok: