25 Temmuz 2008 Cuma

Dream Team'den Redeem Team'e Amerika

NBA'dan Avrupa'ya göç hayret verici şekilde hızlandı genç amerikalı bile getirildi bu sezon Avrupa'ya. Avrupa artık amerikalıları bile gözlerinin ucuyla Euroleague takip ettirecek düzeye getirdi kendisini. Zaten daha çekici gelir bana oldu bitti. Bu ters göçün nedenleriyle alakalı bir yazı için şurdan.

a.b.d'nin en son Dünya şampiyonluğu 1994'te.Rusya'ya finalde 46 sayı fark koymuşlardı. Kemp, Shaq, Dominique Wilkins,Reggie Miller, Joe Dumars, Mark Price vardı o kadroda.

Atlanta'daki kadro başka bir yazı konusu.

1998'de iyi kadro götürmediler. Brad Miller, Trajan Langdon ve Wendell Alexis vardı diyelim en tutunanlarından.

2000'deki Sydney Olimpiyatlarında kazandılar son altın madalyalarını. Orada da yarıfinalde son saniyede Jasikevicius soksaydı 3lüğü bu kadroya rağmen hüsran olacaktı. Vince Carter, Ray Allen, Jason Kidd, Garnett, Alonzo Mourning vardı o kadroda. Ordan da hala alttaki fotoğraf kalmıştır hafızalarda. Frederic Weis'ı meşhur eden foto.



2002'de İndiana'da kendi evlerinde 6. olabildiler. Yugoslavya'ya ve İspanya'ya yenildiler. Baron Davis, Shawn Marion, Michael Finley, Reggie Miller, Paul Pierce vardı o kadroda. Gerçek anlamda rezil oldular.

2004 Atina'da yarıfinalde Arjantin'e kaybettiler. Iverson, Duncan, LeBron, Carmelo vardı o kadroda. O zamana kadar bütün Olimpiyat oyunlarındaki maçlarda toplam 2 yenilgisi olan a.b.d 15 gün içinde 3 kez yenilmişti (Porto Riko+Litvanya+Arjantin)

2006 japonya'da ise yarıfinalde patlak verdiler. Yunanistan dalga geçer gibi yendi amerikayı. Wade, LeBron ve Carmelo yine takımın en önemli isimleriydi ama başlarında Mike Krzyzewski denilen adam vardı. Sadece Schortsianitis'ten 7-8 smaç yediler ikili oyunlarla, sahaya malak gibi baktı bu adam. Dwight Howard'ı gerektiği gibi kullanamadığını hatırlıyorum.



Pekin için yukarıdaki kadro oluşturuldu. Guard rotasyonu çok kuvvetli olan bu takım sıkıntı çekerse yine uzunlardan çekecek gibi görünüyor. Howard, Bosh, Boozer ne kadar yeterli olacağı soru işareti bana göre. Gerçi Kobe var artık bu sefer.
Kazanırlarsa, ki çok umutlular, 2000'den beri altın göremeyen ülkenin onurlarını(!) kurtaracak bir takım olmasına ithafen 2008 kadrosu için "The Redeem Team" diyolar amerikalılar.

Hiç yorum yok: