9 Nisan 2008 Çarşamba

Nereden nereye?


Dün CL çeyrek finalinde uzun zamandır izlemediğimiz kadar güzel bir maç izletti bize Liverpool ve Arsenal. Liverpool çift forvet çıkınca az gollü, hele de Liverpool'un işine geliyorsa, bir maç olacak düşüncemiz yalan oldu. Hatta sağda da Kuyt vardı.

Arsenal 2 maçta 2 penaltı pozisyonundan şikayetçi. Bence de haklılar.
İlk kare ilk maçta verilmeyen olanı, çok tartışıldı hakem Kuyt'ın memleketlisiymiş de, toprağıymış da.


Arsene Wenger, dünkü için "dodgy" demiş. Dodgy öyle bir kelime ki her yere çekilir be arkadaş. En ağırı namussuzca diyelim. İlk gördüğümüzde "kesin penaltı" tekrarını gördüğümüzde "adam dokunmamış bile" dediğimiz türden. Gerrard Houllier de "kişisel olarak Liverpool kazandığı için mutlu olsam da, Arsene hakemler konusunda haklı" demiş.

Walcott'un 70 metre dripling+slalom+asist ile yarattığı golün santrasında penaltıdan gol yemek hele 86'da çok motivasyon bozucu.

Geçen hafta türkiye ligi maçlarından mı etkilendim nedir blogdaki ilk post hakem kararları konulu gibi oldu.Umarım devamı böyle gelmez.

İngilizler çeyrek final için biraz daha şanslı kura çekebilselerdi FA Cup yarı finali gibi olabilirdi CL. Gerçi FA Cup yarı finalinde de sadece bir Premier lig takımı vardı.Kafam iyice karıştı.
Liverpool 18 senedir ligde şampiyonluğa uzak, Arsenal ise o sürekli 0-0, veya 1-0 biten "Boring" günlerine.

Diaby dengesizinin golünde Reina biraz yumurtlamış gibi, ama o golü hazırlayan iki atakta (kaleciden dönenle birleştiriyorum) 30 saniye içinde 10 tek pas yaptılar. "Sıkıcı" günlerden gelen bu takım için şu anki en büyük eleştiri "perfect" gol atmak için kastırmaları.




Hiç yorum yok: