13 Ağustos 2008 Çarşamba

Olimpiyatlarda Türkiye

Pekin oyunlarının 5. günü de bitti sayılır. Sadece bir gümüş var henüz. Güreş daha başlamadı sayılır(ama elde öyle ortalığı süpürecek bir kadro da yok sanırsam), halterde Taner Sağır var, tekvandoda Bahri Tanrıkulu var, 5000 ve 10000'de Elvan var, çekiç atmada Eşref Apak var(otorite değilim tabi ama en az ihtimal verdiğim arkadaş bu) geriye kalan madalya umutlar bu ülkenin. Merak ettim 1948 Londra'yı başlangıç seçtim(gerisi de pek yok ya) bugüne kadar neler yapmışız oyunlarda dedim.


Önce hangi oyunlarda hangi madalyalardan kaç tane kazandık isimli tablo var

Bir yukarıdaki spor dallarının açıklamasını listeye dökelim tablosu var aşağıda.

Onu bunu bilmem aga, ata sporumuz gerçekten de güreşmiş heralde, sayılar ikna etti beni. Ama bu güreşçi kulağı olayına bir çözüm bulamazsa bilim insanları, günümüz imaj dünyasında güreşin de geleceği parlak değil, olmasın da afedersiniz.

Son 20 yılda Halter'de söz sahibiyiz (dünyanın en gereksiz sporu laf aramızda, "bravo güzel kardeşim kaldırdın noldu? boyun mu uzadı? aksine kısaldı evladım geçmiş olsun)

Ama tablo gerçekten üzücü. 70 küsür milyonluk ülkenin sporcu yetiştirme fakiri olduğu görülüyor. Tamam amerika gibi atletizmde, avustralya gibi yüzmede, Çin gibi Rusya gibi Romanya gibi jimnastikte ekol olmayı beklemiyoruz da, bilader hiç mi doğuştan yetenek çıkıp bütün kösteklere rağmen ses getiremiyor şu memlekette. Mustafa müjdeyi verdi dün: Genç! yüzücümüz Derya Büyükuncu da serisinde 7. genelde bilmemkaçıncı olarak elenmiş yine. Londra'da inşallah.

2 yorum:

lyktm dedi ki...

bir gümüşümüz var sanırım sibel özkan'ın aldığı. bu sabahta şeref eroğlu 1/8'de elendi sağolsun. eşref apak da lütfetmiş gelmiş! 175'in altı olacak gibi olursa faul yapcakmış da elenecekmiş de. olimpiyat bronzuyla bu kadar götü kalkan başka bir sporcu mevcut mudur merak ediyorum. olimpiyatlar'a yıldız tilbe eşliğinde gidersen olacağı bu. bir tek taner sağır'dan umutluydum o da yalan olmuş, sakatlıktan. etiyopyalısı çinlisi falan gidip madalya alır onları da madalyadan sayıp gurur yaparlarsa da komik duruma düşecekler.

giggle loop dedi ki...

sibel özkan'ın kazandığı bronz değil,gümüş haklısın,sağol düzeltiyorum. taner sağır'da az önce koparmada 3 hakkında da 165i kaldıramayarak 0 çekmiş.internetten takip bnmkisi detayları bilmiyorum tabiki.