14 Ağustos 2008 Perşembe

Pieter van den Hoogenband

Atletizmin en değer verilen dalı olmasından dolayı mıdır bilmem(gerçi ben 200 ve 400 severim) yüzmede 100 metre serbest finali en öenmlisiymiş gibi gelir. Öncelikle bu efsane Phelps arkadaş neden katılmıyor anlamış değilim. sanırsam katıldıklarının hepsini kazanmak istiyor, öyle 15 taneye katılayım artık ne kazanırsam gibi bir durumu yok ya da belki kısıtlama vardır ama bilemeyeceğim.

Yarı finalleirn ilk serisinde Fransız Alain Bernard 47,20 ile rekoru kırdı, ondan hemen sonraki yarıfinal serisinde Avustralyalı Eamon Sullivan 47,05 ile rekoru birkez daha aldı. Altın madalya mücadelesinin bu iki isim arasında ve feci heyecanlı süper bir dünya rekorlu geçmesi bekleniyor.



Bu sabah tsi 5.50'de yapılacak erkekler 100 metre serbest finali . Bu olimpiyatlarda ilk kez uyanmaya niyetliyim canlı canlı birşeyler izleyebilmek için. Ama nedenim Bernard-Sullivan kapışması değil. Bu daldaki bir dünya rekorunu en uzun süre elinde bulunduran(8 yıl), İstanpool 1999'un 6 altın madalyalı şampiyonu, yüzücülere göre yaşlı kurt(31 yaşında),Sydney 100, 200 atina 100 şampiyonu, eskilerden tanıdık bir isim(evet abi gençlere kıl oluyorum) Pieter Cornelis Martijn van den Hoogenband'ı izlemek ve favori ikilinin arasından sıyrılıp kazanmasını ummak.

Hiç yorum yok: