12 Ağustos 2008 Salı

Anlatılabilecek Efsane: Michael Phelps

Olimpiyatların yıldızı yüzme. Rekor üstüne rekor geliyor, şaşırdık artık. Hatta önümüzdeki senelerde yüzücülerin havuza atladıkları platformlarda ayaklarını koydukları yerler öne doğru 30 derece meyilli yapılacakmış ki rekorlar daha da bir coşsun. Sprint yarışlarına sporcuların ayaklarını dayadıkları destekler misali.

Yüzmenin yıldızı da beklendiği gibi Michael Phelps. 2000 Sydney'de 200 kelebekte 5. olmuştu ama 15 yaşındaydı o zaman. o sene 200 kelebek dünya rekorunu kırarak bir dünya rekoru kıran en genç yüzücü olmuştu. 2004'te kazandığı 6 altın dışında 200 serbestte 3. olmuştu. Geçildiği isimler Ian Thorpe ve Pieter van den Hoogenband idi,boru değil yani. Bir de 4 x 100 relay kazanamamıştı.

Şimdilik 3'te 3 yapmış durumda Phelps. 400 karışık, 4 x 100 relay, 200 serbesti kazandı.

3 altın da dünya rekoruyla geldi. 4 x 100 yarışı tarihe geçecek türden. İlk 5 eski dünya rekorunu kıracak şekilde bitirmiş yarışı, dünya rekoru 4 sanieyeden fazla geliştirilmiş. Son anda Fransa'yı geçti amerika ve altını kaptı

Gözü herkesin bildiği gibi bir aynı olimpiyat oyununda 7 altın kazanan Mike Spitz'in rekorunda. Toplamda 9 altına ulaştı. bunu yapan 5 sporcudan biri oldu. Diğerleri Carl Lewis(USA-atletizm), Mark Spitz(USA-yüzme), Larysa Latynina(SSCB-jimnastik),Paavo Nurmi(Finlandiya-Atletizm)

Çocuklarımıza uzun uzun anlatacağımız bir spor efsanesi yaşanıyor şu günlerde. Gerçi bizim çocuğumuz nireee, yüzme nireee? ayrıca adam daha 23 yaşında. Sinir oldum.

Hiç yorum yok: