2 Ağustos 2008 Cumartesi

Emirates Cup 2008 ve Wenger'in Planları



Önce Real Madrid Hamburg maçı vardı. 2-1 Real kazandı. Van der Vaart oynamadı tabiki. Real Hollanda milli takımının ortasahadan ilerisi olacak onu da alarak. Ama target striker olarak hala nasıl sadece Nistelrooy'a güvenebiliyorlar anlayabilmiş değilim. Saviola'yla, Higuen'le, Raul'la olmaz bu iş.Raul'a saygım sonsuz ama bu ayrı. hatta nistelrooy bile yaşlandı sakatlanmasını geçtim. Koskoca Real'sin al sana Berbatov, Pavlychenko, Drogba (kaçtı artık), paranımız yok sanki alla alla. Maçtan not: Nistelrooy oyundan çıkarken baya büyük bir yuh yedi.Heinze de maç içinde nasibini aldı birkaç kez ıslıklardan. Arsenal taraftarı bu, bir maç oynamış olsunlar onlarda haz etmezler artık işte.

Sonra Arsenal - Juventus maçı vardı. Emirates dolmuştu artık tabi. Koridorda takımlar görünürken altın sarısı gibi forma içinde Nedved'i Trezeguet'si, Iaquinta'sı önde kaptan Buffon'u baya bildiğin Juventus varken, Arsenal ilk 11'i aşağıdaki gibiydi. Doğum tarihleri de benden olsun.

Lukasz Fabianski(1985), Phillippe Senderos (1985), Justin Hoyte (1984), Johan Djourou(1987),Kieran Gibbs (1989), Emanuel Eboue(1983), Denilson(1988), Jack Wilshere(1992), Aaron Ramsey(1990), Carlos Vela(1989), Niclas Bendtner(1988)

Sonradan oyuna girenler Adebayor(1984), Theo Walcott(1989), Abu Diaby(1986), Samir Nasri(1987), Bacary Sagna(1983) bir de 77'li Gallas.

İlk 11'in yaş ortalaması maksimum(2008'den doğum yıllarını çıkardım direk) 20,7, Gallas'la beraber 17 oyuncunun yaş ortalaması 21,7.

Wenger en son Werder Bremen'den 87'li Bischoff diye alakasız bir adam almıştı, 3 senede sadece 1 resmi maç oynayan. Bu kadro artık sene genç falan değil safi sübyan. Wenger ben ille de gençlerle şampiyon olacağım, millete "ohaaa ya adama bak yaş ortalaması 22 olan takımla herif Premier şampiyonluğu kazandı" dediteceğim gibi artık manyakça bir psikolojiye sahip. Gidenlerin Lehmann(39), Gilberto Silva(32), Alex Hleb(27), Flamini(24) olduğu gelenlerin ise Ramsey, Bischoff ve Nasri olduğu düşünülürse Wenger operasyonu planlı yapıyor gibi.

Gallas'ın da PSG'ye gitme durumu vardı geçen haftalarda. Ben olsam ben de tırsarım valla 31 yaşına gelmişsin sonuçta. Neyse Gallas'tan sonra takımın en büyükleri 80'li Rosicky ve 81'li Toure.

Evet kafayı yaşa taktım. bu çocuk çok iyi topçu diyecek yaşa gelidim sanırsam en azından Arsenal maçları izlerken.



Gerçi bugün düşen habere göre Wenger bu seneki kaptanlık görevini Gallas'a geri vermiş. Geçen seneki martin taylor hayvanının Eduardo'ya yaptığı cinayet teşebbüsüyle başlayan ve ardından bir türlü toparlanılamayan Birmingham maçında Gallas'ın kaptanlığı çok eleştirilmişti ve kaptanlık bir nevi ondan alınmıştı. Wenger ayrıca "Adebayor bana hep kalmak sitediğini söylüyor ve buna inanıyorum, Boeing 747 dolusu (tonajla) parayla gelseniz bile o hiçbir yere gitmiyor" demiş. Zaten büyük sürpriz olmazsa bu hafta içi yeni sözleşme imzalayacak Adebayor.



Ayrıca tabi futbol olarak da ezilmediler hatta ayağa kısa pas olayını çok da güzel kavramış gibiydi bu çocuklar. 2. yarıyı izlemedim nasıldır bilmem ama ilk yarı iyiydiler ve trezeguet'İn golü de ofsayttı işte.
Aaron Ramsey Cardiff'e 5 milyon pound sayılarak alındı. Gözler onun üzerindeydi ama Jack Wilshere isimli genç yetenek çok göze battı. Stuttgart'a da gol atmıştı. Yeni Hleb geliyor diyorlar hem de sol ayaklı, hatta birkaç yerde Arsenal'in 70'lerdeki efsanesi Liam Brady'e benziyor diyen de var ama aklım ermez o kadarına. ismi Fever Pitch'den hatırlarım o kadar. Neyse bu çocukta iş var diyoruz. Westham ile oynadıları reserve maçında süper bir gol atmış ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR'ten başka birşey çıkmıyor karşımıza. Hah hayırlı olsun dailymoiton.com'da sizlere ömür.

Son olarak Iaquinta ne yalan bir topçudur, 40 tane takımım olsa birinde barındırmam valla.

Hiç yorum yok: