6 Ağustos 2008 Çarşamba

Khimki BC


Euroleague'de son olarak Earl Boykins'in Virtus Bologna'ya imza atmasıyla, NBA'den Avrupa'ya bir göç daha oldu, bu durumun ULEB Cup versiyonu da şüphesiz Rusya'nın Khimki BC takımı.
Khimki BC, 1997 yılında kuruldu, yani fazla bir basketbol geçmişi olduğu söylenemez ama bulunduğu ülke, Sovyetler Birliğinden itibaren çok kuvvetli bir basketbol geçmişine sahip. Yer olarak ise başkent Moskova'nın kuzeybatısında, 200.000 nüfuslu bir şehir.
Maçlarını 3500 oturma kapasiteli Novator isimli salonda oynuyorlar.


Geçen sezon bu salonda ULEB Cup maçlarında sadece 2 kere yenildiler, birisi gruplarda Tyus Edney'li Ukrayna takımı Azovmash Mariupol'a karşı uzatmalarda, diğeri ise Last 16'de turnuva boyunca tek yenilgisini Ankara'da Türk Telekom'a karşı alan ve şampiyon olan DKV Joventut'a karşıydı, tam bir faciaydı, Rudy Fernandez ve Ricky Rubio'nun 18'şer sayısıyla 23 sayı fark yediler.

Bundan mıdır yoksa Ruslar'ın fazla gelen paralarını harcama(!) isteğinden midir bilinmez bu sene ligde CSKA'yı yıkmak, ULEB Cup'ta da şampiyonluk için başkanları, ayrıca Moskova bölgesininin de bakanlığını yapan Aleksey Bodunkov pamuk elleri cebe indirdi.


Sırasıyla Partizan'dan guard Milt Palacio, son şampiyon Joventut'tan pivot Jerome Moiso, Raptors'ın skorer guardı Carlos Delfino ve eşleşilmesi en zor uzunlardan, 4 ve 5 numara oynayabilen İspanyol Jorge Garbajosa ile anlaştılar. Kadronun diğer göze batan isimleri skorer Clay Tucker, Rus milli takımında yer alan ve olimpiyatlarda da izleyeceğimiz Vitaly Fridzon, Anton Ponkrashov, Nikita Shabalkin, Macej Lampe, İrlandalı pivot Patrick Burke ve 2001-2005 yılları arasında şu anda Amerika olimpik takımının coach'luğunu yapan Mike Krzyzewski'nin Duke'ünde forma giymiş guard Daniel Ewing.

Takımın başında ise 2007'den bu yana Litvanyalı coach Kestutis Kemzura var, avrupa piyasasında fazla head coach'luk tecrübesi olmamasına karşın vakti zamanında Lietuvos Rytas ve Rusya milli takımında yardımcı coach'lukları var, David Platt'lı Rusya zamanlarından kalma. Bunun yanında yanılmıyorsam 2001 senesinde de Beşiktaş'ta Ahmet Kandemir'in yanında çalışmışlığı da var bu zatı muhteremin.

1 yorum:

ahmetmemik dedi ki...

khimki gönlümün şehri orada sevdiğim insanla birlikte olmak evlenip hayatımı birleştirmek istiyorum futbol ve basketbol takımlarımızı çılgınca desteklemek oradaki yerli insanlarla mutlu ve huzur dolu bir yaşam sürmek istiyorum khimki insanını sevgi ve kardeşlikle selamlıyorum oraya gelmem için bana yardım edin lütfen