30 Haziran 2008 Pazartesi

UEFA EURO 2008 Team of the Tournament


Uefa turnuvanın takımını seçmiş 9 tane uzmanı aracılığıyla. 23 kişilik listede gruplardan çıkabilen takımlardan oluşturulmuş. İspanya'dan -5'i dün ilk 11 başlayan ortasaha- toplam 9 kişi var. Turnuvanın oyuncusu da Xavi Hernandez seçilmiş. Artık underrated değil Xavi. Baya etiketli iyi oyuncu. Bence Senna daha iyi bir turnuva geçirdi ve Ömer Üründül sağolsun genç olduğunu öğrendik Senna'nın(yahu el insaf,adamın suratına bir bak,45 yaşında göstermiyorsa şerefsizim!). Rusya'dan 4 oyuncu var, hakederek bu listedeler. Zaten ortasahaların öne çıktığı, maç kazandıran kriter olduğu bir turnuva geride kaldı. Listeye giremeyen ama aklıma gelen birkaç isim de ben sayayim tam olsun: Sergio Ramos, Corluka, Pranjic, Srna, Servet, belki biraz Arda, Boulahruz.
Birde aşağıdaki toplam 29'dan bir 11 yapayım oohh! Stoperler mecburen İspanyol olacak 2 gol yedi adamlar o da uyduruk maçta Charisteas'tan.


Casillas
Ramos - Puyol - Marchena - Zhirkov
Srna - Senna - Sneijder
Schweinsteiger - Podolski
Pavlychenko



Beklediğimizden zevkli geçti açıkçası. Ada futbolu hastası ben acaba İskoçya'da gelir mi derken, İngiltere bile gelememişti. Danimarka,Bulgaristan gibi takımlar neler yapabilirlerdi. Bu temkin futbolu dönemlerinde güzel maçlara sahne oldu.



Goalkeepers: Gianluigi Buffon (Italy), Iker Casillas (Spain), Edwin van der Sar (Netherlands).

Defenders: Bosingwa (Portugal), Philipp Lahm (Germany), Carlos Marchena (Spain), Pepe (Portugal), Carles Puyol (Spain), Yuri Zhirkov (Russia).

Midfielders: Hamit Altıntop (Turkey), Luka Modrić (Croatia), Marcos Senna (Spain), Xavi Hernández (Spain), Konstantin Zyryanov (Russia), Michael Ballack (Germany), Cesc Fàbregas (Spain), Andrés Iniesta (Spain), Lukas Podolski (Germany), Wesley Sneijder (Netherlands).

Forwards: Andrei Arshavin (Russia), Roman Pavlyuchenko (Russia), Fernando Torres (Spain), David Villa (Spain).

Hiç yorum yok: