5 Haziran 2008 Perşembe

Roland Garros #2

3. turda Ljubicic 4 numaralı seribaşı Davydenko'yu eledi, sonra Monfils'e elendi. Monfils son 4'e kalabildi. Diğer 3 yarıfinalist ilk 3 numaralı seribaşları.

Önceki postta Monfils için değişik bir adam, tenisçiye benzemiyor demiştik. Dün Ferrer'i çıldırttı resmen, sayıların %90'ını baseline'ın 2-3 metre gerisinden attığı sinir bozucu ve sabır zorlayan toplar attı,hiç bir winner girişiminde bulunmadan. Spiker de söyledi Ferrer'i deli etti Monfils diye. Herkes çok şaşırıyor bu adamın oyununa, attığı toplar sabır testi gibi, sinirlere hakim olmayı gerektiriyor. Ferrer'in "Anger Management" problemleri varmış zaten, 3. setin ortasında patlak verdi.

Ferrer çok sabırlı toplar atıp sayılar hazırlayamadı, sinir oldu, basit hata yaptı maçı kaybetti. Monfils'e gereken ayarı Federer verir gibi ama bu adam böyle giderse çok hatırlanacak, 2004 Yunanistan'a benzettim arkada bekliyor, rakibi uyutuyor, hareketini yapıyor sinsi gibi.

2 ile de 3 eşleşti. Toprak olmasa Djokovic diyecem ama Nadal demek durumundayım. İnşallah yanılırım.

Bayanlarda da benzer oldu. 1 numarayı eleyen Marat Safin kardeşi Dinara Safina (13) ve 2,3 ve 4 numaralı seribaşları yarıfinalde. Sırpların yarıfinali Ana İvanoviç(2) - Jelena Jankovic(3), Rusların yarıfinali Safina (13) - Kuznetsova(4)

Slavların yükselişi diye film gibi.

Hiç yorum yok: