14 Mayıs 2008 Çarşamba

Rangers FC - FC Zenit St. Petersburg

Rangers'ın eski hocası Advocaat'ın takımı Zenit favori. Final Mancheser'da. Manchester Glasgow 200 km. City of Manchester Stadium 44.000 kişilik, Rangers'a ayrılan bilet sayısı 13.000, Manchester'a seyahat eden Rangers'lı sayısı 100.000 civarı. Durum böyle olunca aşağıdaki görüntüler oluşmuş dün gece Burnage Rugby takımının sahasında.

Manchester ve 30 kilometre civarındaki bütün otellerin 16.000 civarı odası dolu. Rangers son Avrupa kupasını (Kupa Galipleri) Barcelona'da 1972'de Dynamo Moscow'a karşı oynamış, 3-2 kazanmış. İskoç takımları 1983'te Alex Ferguson yönetiminde Aberdeen, Real Madrid'i yenip Kupa galiplerini kazandığından beri Avrupa kupası görmemiş. Walter Smith negatif futbol oynatıyor takıma diye eleştiriliyor. Ama Rangers'ın sezonu 4 kupayla kapatma şansı var gün itibariyle Cumartesi günü Dundee United'ı yendikleri maç son 7 günde 3. lig maçlarıydı. Rus futbol federasyonu Zenit Bayern Munich'i eledikten sonra Finale kadarki lig maçlarını erteledi. Rangers CL'den sonra Panathinaikos, Werder Bremen, Sporting ve Fiorentina'yı eleyerek geldi. 72'de de önce Lisbon'u eleyip sonra Ruslara karşı kazanmanın tesellisi içindeler biraz. Zenit ise UEFA grubundan Everton ve Nurnberg'in arkasından güç bela çıktıktan sonra Villareal, Marsilya, Bayer Leverkusen ve Bayern Munich'u eleyip geldi ve hocalarına, futbollarına güveniyorlar.


Zenit Marsilya'yı elerken taraftarlar rakibin siyah oyuncularına karşı ırkçı saldırılarda bulunmuş ve sertçe uyarılmışlardı. Manchester'a gelecek Zenit taraftarı Birleşik Krallık Spor bakanı tarafından peşinen sıfır toleransla tehdit edildiler, alırız 6 ay içeri diyorlar. Toplu tezahüratta bile müdahale olur diye de eklemişler. Zenit te savunma yaptı alakamız yok biz de karşıyız diye. Olay çıkacağını sanmıyorum ama yine de bir "aman ha!" çekeyim. Yukarıdaki gibi güzel olsun.

Hiç yorum yok: