16 Mayıs 2008 Cuma

Henin neden bıraktı?

Lying in Wait - Ronya Galka

Belçikalı tenisçi Justine Henin Hardenne tenisi bıraktığını açıkladı geçen gün. Şimdi erken bırakması üzerine konuşuluyor, kendisi de belirtmiş motivasyonunu kaybettiğini."yaşamam gereken başka bir hayat var" demiş. Gerçek anlamda bir numarayken bırakmış oldu.

Çok para kazanan sporcuların hırslarını, motivasyonlarını, konsantrasyonlarını nasıl hep yukarıda tuttuklarını merak etmişimdir. Sonra da bunun mümkün olmadığını ve profesyonel spora sevilmeyen bir ofis işi gibi davranılabileceğini anladım. Tomarla para kazanmışsın o zamana kadar, sonrasında da aç kalacak değilsin ya hani, hala maçın 85. dakikasında rakip takımın kalecisine nasıl pres yapabilirsin. Etkili bir forvet oyuncusunun takımı korner atarken ceza sahası içindeki formadan tutma, çekme, engelleme gibi sevimsiz işlere dayanamayıp kale arkasınının ordan, kimseye birşey söylemeden, çekip gitmesi, bıkmış bir şekilde ama bırakmanın verdiği huzur suratında gidişini düşünürüm ne karizma hareket olur diye.

Henin maç sırasında olmasa da bunu erken yaptı. 7 Grand Slam şampiyonluğu, son 3 Roland Garros şampiyonluğu. O topu dip çizgiden tek el backhand ile çıkarsam ne olur çıkarmasam ne olur dedi sıkıldı ve gitti.

Hiç yorum yok: