12 Mayıs 2008 Pazartesi

Premier 07/08 İlk 4

Manchester hakettiği şampiyonluğu kazandı. Ronaldo seneye işallah 50 atacam demiş. Başkası olsa yavaş falan diye ayar verilir de ben büyük konuşmayacam. City'e 2 defa yenildiler, hem de bir tanesi Munich faciası anma gününde, süper nostaljik formalar üzerlerindeyken, Old Trafford'da . Ferguson 23. sezonunda 10. şampiyonluğunu kazandı. Her sene artık bu sezon bırakacak teranesi bu sezon çıkmasın artık. Adam bırakamaz, bırakıp ne yapacak? Ama bunadı diye futbolcular ayaklanırsa belli olmaz.

Chelsea gol atıp üzerine yatmanın cezasını çekti diyebiliriz. Şampiyonu puan farkı ayırdı belki ama Manchester'dan 15 gol az atmasalardı son haftaya da tutunabilirlerdi. Morinho yerine görevi devralan Avram Grant CL finaliyle belki kurtarabilir kendisini ama bu adamın Malouda ısrarı beni benden aldı artık.

Arsenal bu kadar eksiğe rağmen şampiyonun sadece 4 puan gerisinde bitirdi ligi. Henry'siz ilk sezona göre hiç de fena değil. Kırılma noktası yukarıdaki Birmingham maçıydı.90'da yiyip berabere kaldılar en önemlisi Eduardo da Silva'yıkaybettiler. Moral ve motivasyon ile birlikte bütün tılsım bozuldu o maçta. Adebayor yeni yıldızı oldu takımın. Gelecek sezon Walcott sürekli 11 oynayacak artık sanırsam. Yıldızlar satıldı maaşlar aşağı çekildi ama güzel futbol parayla oluyor diye bir şart olmaığını gösterdi Arsene Wenger bir kez daha. Ama güzel futbol da karın doyurmuyor diyenler olacaktır. Kupasız geçen 3. Sezon bu onlar için.

Liverpool 6 sezondur ilk ikiye giremiyor. Rafa Benitez'in çift ille de çift dmc'li oyun sistemi kuyt sol kanat yaptı, Gerrard forvet arkası oldu. Pennat ve Crouch'tan daha çok yararlanmaları gerekiyordu bence. Bir de kupa kazanan takım ile büyük takımı ayırt eden çok az şeyden biri de dl ve dr iken, Fabio Aurelio, Arbeloa, Finnan ile olmuyor işte bu işler. Chelsea Bosingwa'ya daha bugün 16 milyon pound saydı. Bu sezon CL'de olmadı. Bu takımı kim şampiyon yapacak? Torres ilk golünü Chelsea'ye attı, 30 golü deviren ilk Liverpool forveti 1996 Fowler'dan beri. En azından bir soruna çare buldular, bu da bir gelişme.

Hiç yorum yok: